Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Bakonský kapr

Bakonský kapr

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
876 kalorií 0.0g cukrů 84.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Kapra očistíme a pokrájame na porcie. Z hlavy, chrbtice, kože a chvosta pripravíme rybací vývar. Pokrájanú cibuľu zapeníme na masle, pridáme očistené a na plátky nakrájané čerstvé šampiňóny a udusíme domäkka. Pridáme papriku, podlejeme rybacím vývarom, posolíme a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali hladkú múku, Povaríme. Porcie kapra uložíme do zapekacej mísy a zalejeme šampiňonóvou omáčkou a rúre zapečieme domäkka.

Bulb Tip k receptu

Pred podávanim ozdobíme nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou. Ako prílohu podávame varené zemiaky.


Jozef

22. 10. 2010, Recept navštíven: 2062x


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star
Správne je Bakonyi (ponty) a teda Bakoňský kapor (kapr).

József 12. 01. 2013, 17:05

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutne pripravený kapor

15. 06. 2017, 19:25

Přidat komentář

Facebook komentáře