Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Bezvaječný mazanec

Obtížnost: Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 40min
Celkový čas: 50min , porce

1672 kalorií, 0.0g cukrů, 83.0g tuků, 30.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Rozpustíme si Heru a necháme ji trochu zchladnout, pak ohřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Poté smícháme všechny suché přísady, k nim přidáme Heru i mléko a zpracujeme v těsto, které se nelepí. Zpracované těsto dáme kynout (1-2 hodinky, záleží na teplotě). Poté jej znovu prohněteme, vytvarujeme do bochánku a opět necháme 30-40 minut kynout. Potřeme vajíčkem, posypeme plátky mandlí a dáme péci do vyhřáté trouby. Zprvu na prvních 5-10 minut na 200°C, pak stáhnout na 180°C a pečeme cca celkem 40 minut.

Ajaja

05. 11. 2012, Recept navštíven: 1826x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Bezvaječný piškot

Bezvaječný piškot

Mouku smícháme s kypřícím práškem, přidáme cukr, vodu a olejem. Vše důkladně promícháme a vylijeme do vyma...

Bezvaječný mazanec

Bezvaječný mazanec

Rozpustíme si Heru a necháme ji trochu zchladnout, pak ohřejeme mléko tak, aby bylo vlažné. Poté smícháme v...

Zobrazit všechny podobné recepty k Bezvaječný mazanec Link-arrow

Přidat recenzi
majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobrý mazanec

03. 10. 2015, 20:57

Přidat komentář

Facebook komentáře