Candátová roláda
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
25min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
3756
kalorií
0.0g
cukrů
64.0g
tuků
96.0g
bílkovin
Příprava
Brambory si uvaříme i ve slupce doměkka, poté je necháme vychladnout a oloupeme je. Nastrouháme je do mísy najemno. Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Necháme 5 minut odpočinout.
Mezitím si osolíme a opepříme filety candáta, pokmínujeme je a ke každé filetě přidáme snítku tymiánu. Zarolujeme – nemusíme příliš pevně - a dáme do pekáčku. Přidáme 2 lžíce másla a pečeme 20 minut na 180 °C.
Bramborové těsto vyválíme na 4 mm tlustý plát a z něj vykrajujeme formičkou na perníky nějaké tvary – rybu, srdíčka atd. – podle příležitosti.
Vykrojená zvířátka či nějaký jiný tvar smažíme na oleji dozlatova.
Tip k receptu
Pro urychlení si brambory můžeme uvařit den předem.
sonizna11. 01. 2016
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.