Candátová roláda

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
25min

Celkový čas

40min

Porce


Nutriční hodnoty

3756 kalorií
0.0g cukrů
64.0g tuků
96.0g bílkovin


Příprava

Brambory si uvaříme i ve slupce doměkka, poté je necháme vychladnout a oloupeme je. Nastrouháme je do mísy najemno. Přidáme vejce, mouku, sůl a vypracujeme těsto. Necháme 5 minut odpočinout.
Mezitím si osolíme a opepříme filety candáta, pokmínujeme je a ke každé filetě přidáme snítku tymiánu. Zarolujeme – nemusíme příliš pevně - a dáme do pekáčku. Přidáme 2 lžíce másla a pečeme 20 minut na 180 °C.
Bramborové těsto vyválíme na 4 mm tlustý plát a z něj vykrajujeme formičkou na perníky nějaké tvary – rybu, srdíčka atd. – podle příležitosti.
Vykrojená zvířátka či nějaký jiný tvar smažíme na oleji dozlatova.

Tip k receptu

Pro urychlení si brambory můžeme uvařit den předem.

přidejte na:
Chybí obrázek

11. 01. 2016

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
velmi zaujímavý recept

12. 01. 2016, 11:54

Chybí obrázek
vyskúšam

18. 01. 2016, 10:46

Chybí obrázek
super recept, ale dal bych olivový olej
Přidané ingredience: olivový olej

28. 01. 2019, 05:11

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.