Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

České koláče

Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 2h 0min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 2h 30min , porce

9944 kalorií, 10.0g cukrů, 307.0g tuků, 175.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Z hladké mouky, 50 g cukru, 100 g másla, droždí, mléka, vejce a soli si připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Aby nám rozinky krásně změkly, dáme je do vody tak, aby byly 1 cm pod hladinou, a necháme projít varem. Poté je scedíme. Smícháme tvaroh s 200 g moučkového cukru a rozinkami. Z tvarohové hmoty vytvarujeme kuličky o průměru 2 cm. Z připraveného kynutého těsta pomoučenou lžící postupně odebíráme stejné díly a vytvarujeme placičky. Doprostřed každé placičky dáme tvarohovou kuličku. Okraje těsta navlhčíme vodou a důkladně k sobě přilepíme. Vytvarujeme kulaté bochánky a dáme na 15 minut vykynout na pomoučený vál. Naběračku propláchneme vodou, necháme okapat a vypouklou stranou vytlačíme na každém bochánku důlek. Tím se nám vytvarují pěkné koláče. Kdyby se nám těsto začalo lepit na naběračku, opět ji propláchneme vodou. Do každého důlku dáme 1/2 lžíce švestkových povidel a zasypeme sladkou posypkou, kterou jsme si připravili z 500 g cukru, 500 g polohrubé mouky a 250 g másla (viz související recepty). Koláče dáme na plech, vyložený pečícím papírem a pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 150 °C.

Milena

15. 06. 2009, Recept navštíven: 5239x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
České koláče

České koláče

Z hladké mouky, 50 g cukru, 100 g másla, droždí, mléka, vejce a soli si připravíme kynuté těsto (viz souvis...

Zobrazit všechny podobné recepty k České koláče Link-arrow

Přidat recenzi
maruskaji
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dělávám také většinou s makovou nádivkou, ale i s touhle tvarohovou a švestky nahoru. Tak asi budou zítra k snídani s kakaem.
Přidané ingredience: Rozinky máčím tak den předem v rumu

23. 02. 2013, 21:24

Roxana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Naučila jsem se přidávat do těsta lžíci majonézy. Je jemnější a vláčnější.
Přidané ingredience: majolka

01. 07. 2013, 05:14

Přidat komentář
Ajaja
Tak já pro změnu dávám dovnitř makovou nádivku a nahoru švestku s drobenkou.

Ajaja 02. 01. 2010, 21:26

Facebook komentáře