Čevapčiči
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Směs mletého masa smícháme se solí, mletým černým pepřem, sušenou drhnutou majoránkou, mletou paprikou, tymiánem, prolisovaným česnekem, drobně pokrájenou cibulí a 1 vejcem. Ruce namočíme do studené vody, vezmeme kus hmoty a rukama tvarujeme šištičky.
Potřeme je mírně olejem a smažíme na pánvi v oleji dozlatova cca 15 minut. Na talíř přidáme drobně nakrájenou cibulku na proužky a lžíci polotučné hořčice.
Lze přidat i tatarku.
Tip k receptu
Příloha - brambory a zeleninový salát, kapie nakrájená na proužky, dobré jsou i šťouchané brambory, nebo bramborová kaše.
planeta15. 12. 2014
Ingredience
- 1 vejce
- 2 cibule
- 300 g mletého vepřového masa
- 300 g mletého hovězího masa
- 4 lžíce polotučné hořčice
- špetka mleté papriky sladké
- špetka mleté papriky pálivá
- 1-2 lžičky soli
- 1 lžička pepře
- špetka majoránky
- špetka tymiánu (Mateřídoušky obecné)
- 1/2 hrnku rostlinného oleje na smažení
- 2-3 stroužky česneku
Kategorie
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
heladon 26. 12. 2014, 09:39

Svetlana 18. 10. 2015, 19:34

Přidané ingredience: libeček
Marcianto 04. 01. 2016, 18:17

hanka 22. 01. 2016, 11:40

Ajka D.R. 18. 02. 2018, 23:15

dušanka 28. 08. 2019, 20:00

majka 23. 10. 2019, 21:35
Karel Spalený 18. 02. 2019, 14:36