Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
10min 40min
Nutriční hodnoty
2216 kalorií 0.0g cukrů 125.0g tuků 30.0g bílkovin

Příprava

Ušleháme sníh z 3 bílků a vody. Přidáme 120 g cukru. Opatrně vmícháme žloutky, mouku, 2 lžíce škrobové moučky, kakao a kypřící prášek do pečiva. Na plech dáme pečící papír, na který nalijeme těsto. Stěrkou rovnoměrně rozetřeme po pečícím papíru. Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Upečené těsto přendáme na nový list pečícího papíru a původní sloupneme. Těsto i s pečícím papírem pevně srolujeme, zabalíme do utěrky a necháme chladnout. Mezitím si z čokolády na vaření, mléka, 2 lžic škrobové moučky, 20 g cukru, másla a vanilkového cukru připravíme čokoládový krém (viz. související recepty). Těsto rozbalíme a potřeme vrstvou čokoládového krému a opět srolujeme. Rozkrájíme na plátky a dáme na talíř.


Milena

28. 05. 2009, Recept navštíven: 8865x


Přidat recenzi
Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi dobrá čokoládová roláda

08. 03. 2017, 21:22

Přidat komentář

Facebook komentáře