Čokoládová roláda
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
10min
Celkový čas
40min
Porce
Nutriční hodnoty
2216
kalorií
0.0g
cukrů
125.0g
tuků
30.0g
bílkovin
Příprava
Ušleháme sníh z 3 bílků a vody. Přidáme 120 g cukru. Opatrně vmícháme žloutky, mouku, 2 lžíce škrobové moučky, kakao a kypřící prášek do pečiva. Na plech dáme pečící papír, na který nalijeme těsto. Stěrkou rovnoměrně rozetřeme po pečícím papíru. Pečeme 15 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Upečené těsto přendáme na nový list pečícího papíru a původní sloupneme. Těsto i s pečícím papírem pevně srolujeme, zabalíme do utěrky a necháme chladnout. Mezitím si z čokolády na vaření, mléka, 2 lžic škrobové moučky, 20 g cukru, másla a vanilkového cukru připravíme čokoládový krém (viz. související recepty). Těsto rozbalíme a potřeme vrstvou čokoládového krému a opět srolujeme. Rozkrájíme na plátky a dáme na talíř.
Milena28. 05. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.