Dýňové rizoto
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 15min
Porce
Nutriční hodnoty
2908
kalorií
0.0g
cukrů
152.0g
tuků
58.0g
bílkovin
Příprava
Dýni oloupeme, zbavíme jádřince, nakrájíme a uvaříme doměkka. Rozmixujeme, osolíme, opepříme a dochutíme 2 lžícemi olivového oleje. Dáme stranou. Cibuli nakrájíme najemno a smažíme ji na másle asi 5 minut. Poté přidáme rýži a pořádně ji zamícháme, aby se na ni obalilo máslo. Zalijeme vínem a 2-3 minuty povaříme. Poté postupně přiléváme vývar, až do uvaření rýže. Trvá to tak 30 minut. Odstavíme z ohně a vmícháme parmazán, dýňové pyré a mascarpone.
Osolíme a opepříme. Přidáme špetku muškátového oříšku.
Tip k receptu
Můžeme podávat s klobásou, osmaženou a nakrájenou na kolečka.
sonizna21. 08. 2015
Podobné recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.