Hrachová polévka
Obtížnost
Čas přípravy
3h 4min
Čas vaření
30min
Celkový čas
3h 34min
Porce
Nutriční hodnoty
1144
kalorií
1.0g
cukrů
2.0g
tuků
43.0g
bílkovin
Příprava
Hrách přebereme, propláchneme a necháme namočený ve studené vodě alespoň 3 hodiny, aby bobtnal. Poté ho uvaříme doměkka. V dalším hrnci rozehřejeme sádlo a zpěníme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Jíšku zalijeme vodou, rozšleháme a za stálého míchání chvíli povaříme. Přidáme hrách, zamícháme a povaříme. Polévku rozmixujeme a dochutíme utřeným česnekem, majoránkou, osolíme a opepříme.
Tip k receptu
Hrachovou polévku servírujeme s osmaženými kostičkami housky.
Martina Třetinová06. 04. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi© 2024, Railsformers s.r.o.