Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Bílek

Baranie-jahňacie Kung-pao

Baranie-jahňacie Kung-pao

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g jehněčí kýty, 50 g arašídů (burské ořechy), 1 ks chilli papričky, 2 lžíce sójové omáčky, 1 ks cibule, 3 stroužek česneku, 3 lžíce sojové mouky, 1 ks bílku, 5 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžíce cukru krystalu, 1 lžíce vinného octu, 1-2 lžíce soli

Mäso nakrájame na plátky hrubé asi 1 cm a každý plátok naklepeme rúčkou noža tak, aby bol čo najtenší. Potom ho ostrým nožom nakrojíme do tvaru mriežky. Plátky mäsa obalíme bielkom vyšľahaným so sójovou múčkou a v horúcom oleji vyprážame asi 2 min...

Skořicová srdíčka

Skořicová srdíčka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks bílků, 250 g cukru moučka, 200 g mandlí, 100 g polohrubé mouky, 200 g mléčné čokolády, 100 g bílé čokolády, 2 lžičky skořice

Mandle umeleme na moučku, nebo koupíme zrovna mandlovou moučku. Smícháme a vyšleháme bílky s cukrem. Smícháme s mandlemi, skořicí a moukou. Těsto necháme 30 minut odpočívat v lednici. Poté vyválíme na 3 mm tlustý plát a vykrajujeme z něj srdíč...

Meringue s malinami

Meringue s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks bílků, 1 špetka soli, 50 g cukru moučka, 100 g cukru krupice, 2 lžíce ovocné marmelády, 1 balení potravinářského barviva

Bílky vyšleháme se špetkou soli na sníh, poté postupně – lžíci po lžíci – vmícháme oba cukry. Marmeládu smícháme s barvivem. Polovinu tuhého cukru rozetřeme na pečící formu a přidáme lžíci marmelády a trochu promícháme. Poté lžící odebíráme sm...

Kávové řezy

Kávové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks bílků, 3 g želatiny, 100 g cukru krupice, 150 g mandlí, 30 g kakaa, 200 g hořké čokolády, 60 g másla, 100 ml polotučného mléka, 200 g bílé čokolády, 450 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 lžíce kávy

Z bílků a cukru vyšleháme tuhý sníh, přidáme mleté mandle, kakao a mletou kávu. Pečeme 30 minut na 180 °C. Smícháme 50 ml smetany, hořkou čokoládu, máslo a mléko a roztavíme to na vodní lázni. Touto směsí potřeme vychladlý korpus a dáme do ledni...

Fish and chips

Fish and chips

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 125 g hladké mouky, 250 ml světlého piva, 800 g tresky, 500 ml slunečnicového oleje, 7 g soli, 7 g pepře, 2 lžíce olivového oleje, 2 ks bílků, 5 lžíc majonézy

Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, osolíme, opepříme a zakápneme olivovým olejem. Pečeme 25 minut pod grilem. Bílky našleháme vidličkou, smícháme je s pivem a moukou. Připravili jsme si těstíčko. Filety nakrájíme na kousky o velikosti 1...

Dort Misérable

Dort Misérable

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

8 bílků, 25 g polohrubé mouky, 25 g kukuřičného škrobu, 250 g mandlí, 480 g cukru moučky, 2 vejce, 1 lžíce vanilkové esence, 300 g másla

Z bílků vyšleháme sníh. Smícháme polohrubou mouku, škrob, mleté mandle a 230 g cukru. Do této směsi opatrně zapracujeme sníh. Toto těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme 20 minut na 190 °C. Mezitím si připravíme krém. Vejce utřeme se zb...

Mangová pěna s růžovými pusinkami

Mangová pěna s růžovými pusinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g manga, 4 lžíce třtinového cukru, 150 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1 lžičku limetové šťávy, 1 bílek, 1 špetku soli, 1/2 lžičky bramborového škrobu, 75 g cukru krupice, 1 ml potravinářského barviva

Smetanu vyšleháme ve šlehačku. Mango rozmixujeme s cukrem a vmícháme šlehačku. Ochutíme limetkovou šťávou. Rozdělíme do formiček (pudinkových, na muffiny...) a dáme 30 minut do lednice. Bílek vyšleháme se solí a cukrem. Dále pak 30 ml vody smíchám...

Sekaná z kuřecího masa s jablky a ovesnými vločkami

Sekaná z kuřecího masa s jablky a ovesnými vločkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 400 g jablek, 200 g ovesných vloček, 4 bíleky, 250 g slaniny, 5 vajec

Kuřecí prsa omyjeme a umeleme. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a jemně nastrouháme. Umleté maso osolíme (případně dle vlastní chuti okořeníme), promícháme s jablky, ovesnými vločkami a z bílků ušlehaným sněhem. Necháme 15 minut odpočívat. Mezi t...

Sýrové kuličky (SSSR)

Sýrové kuličky (SSSR)

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, 200 g tvrdého sýru, 2-3 lžíce strouhanky, 1 žloutek

Z bílků ušleháme pevný sníh, do něhož zamícháme strouhaný sýr. Ze směsi tvoříme malé kuličky, které dáme na chvíli do chladničky ztuhnout. Žloutek se lžící vody rozšleháme, kuličky do něho namáčíme a hned obalujeme ve strouhance. Potom je v rozpá...

Bílkové nudle

Bílkové nudle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, špetka soli, 3 lžíce rostlinného oleje

Vidličkou rozšleháme bílky, osolíme a nalijeme na pánev s rozpáleným olejem. Opečeme po obou stranách a poté ji na prkénku srolujeme a nakrájíme na širší nudle.

Kapustový svítek

Kapustový svítek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 50 g kapusty, 0,05 dcl mléka, 10 g hrubé mouky, špetka soli, 5 g tuku

Tuk umícháme se solí, přidáme žloutek a dobře utřeme. Pak přidáme mléko, jemně pokrájenou kapustu a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílku. Pečeme v mírně vyhřáté troubě.

Borůvkový sníh

Borůvkový sníh

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 bílků, 400 g cukru krupice, 200 g cukru moučka, 4 lžíce borůvkového džemu

Bílky vyšleháme na vodní lázni nejdříve do pěny, pak postupně přidáváme krupicový cukr a šleháme dále dalších 10 minut. Vyjmeme z lázně a šleháme dále, až krém zhoustne a vychladne. Nakonec zlehka vmícháme moučkový cukr a džem. Ozdobně stříkáme cu...

Aspik z nožiček

Aspik z nožiček

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, troška bobkového listu, 30 g celeru, 30 g cibule, 30 g mrkve, troška nového koření, 0,5 dcl octu, troška pepře, 30 g petržele, špetka soli, 1 vepřových nožiček, 1/2 l vody

V osolené a okyselené vodě vaříme nožičku se zeleninou a kořením do měkka (vodu stále doléváme na 1/2). Procedíme, necháme ztuhnout a sebereme z povrchu všechnu mastnotu. Pak dáme aspik rozehřát a můžeme dochutit octem a solí. Necháme vychladit a ...

Smažené banány v nadýchané kokosové peřince

Smažené banány v nadýchané kokosové peřince

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 150 g kokosové moučky, 2 bílky, 1 balení vanilkového cukru, 5 kapek vanilkové esence, troška cukru moučky na posypání, 4 kopečky vanilkové zmrzliny, 4kopečky citronové zmrzliny, 4 kopečky čokoládové zmrzliny

Banány podélně rozkrojíme a poté ještě přepůlíme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Přidáme pár kapek vanilkové esence, vanilkový cukr. Kousky banánu nejprve obalujeme ve sněhu a poté v kokosové moučce. Smažíme na středně rozpáleném oleji. Smažené baná...

Chuanita

Chuanita

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 150 g cukru krystal, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce polohrubé mouky, 1/2 balení prášku do pečiva, 4 žloutky, 2 dcl polotučného mléka, 100 g cukru moučka, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 250 g másla, 4 bílky, 200 g cukru krupice, 50 g čokolády na vaření, 6 listů meduňky

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme kakao a mouku s práškem do pečiva a nakonec zlehka vmícháme tuhý bílkový sníh. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Necháme vychladnout. Mezitím si uvaříme krém...

Skořicové hvězdičky

Skořicové hvězdičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 250 g cukru, 4 mleté hřebíčky, 1 lžička mleté skořice, 250 g mletých mandlí, 100 g polohrubé mouky, špetka soli

Bílky se solí vyšleháme na tuhý sníh. Potom přidáme cukr, mletou skořici a mleté hřebíčky. Hmotu rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné poloviny přidáme mouku a mleté ořechy. Na vále posypaném moukou vyválíme těsto do výšky asi 1 cm a vykrajujeme z n...

Ořechové chlebíčky

Ořechové chlebíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 bílky, 100 g cukru moučka, 100 g hladké mouky, 160 g celých ořechů

Bílky vyšleháme do tuha s cukrem a vmícháme pomalu mouku a na hrubo posekané ořechy a zlehka a opatrně promícháme. Vymažeme si formu na biskupský chlebíček a vysypeme hrubou moukou a dáme do ní rovnoměrně těsto. Pečeme asi při 160°C 10 minut. Poto...

Pusinkové rohlíčky

Pusinkové rohlíčky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 bílky, 16 lžic cukru moučka, 2 lžíce octa, 100 g strouhaného kokosu

Bílky vyšleháme a přidáme k nim ocet a cukr a dále šleháme do úplného ztuhnutí. Do misky nasypeme strouhaný kokos. Z bílkové hmoty v něm pomocí lžičky tvoříme malé rohlíčky tak, aby byly dobře obalené kokosem. Pečeme je na plechu vyloženém pečicím...

Citronový krém se sněhem

Citronový krém se sněhem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 žloutky, 100 g cukru krupice, 2 citróny, 3 bílky, 5-10 dětských piškotů

Do mixeru dáme žloutky, kousek citronové kůry, cukr a dobře našleháme. Přidáme šťávu z citronů a ještě podle chuti přisladíme. V míse našleháme tuhý sníh a citronový krém do něho opatrně po částech přidáme. Na dno misky dáme piškoty a na ně vlijem...

Bramborový makovec

Bramborový makovec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g brambor, 80 g máku (mletý), 150 g cukru krupice, 1 žloutek, 1 prášek do pečiva, 40 g hrubé mouky, špetka skořice, 1 lžíce citronové kůry, 2 bílky, 4 lžíce polotučného mléka, 4 lžíce rybízu - zavařenina

Žloutek utřeme s mlékem a cukrem do pěny, po částech přidáváme nastrouhané brambory a mletý mák, jemně mleté koření a nakonec pevný sníh z bílků a mouku. Dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou, přidáme těsto a zvolna pečeme na 175 ...

Nepravá šlehačka

Nepravá šlehačka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 bílky, 80 g cukru krupice, 50 g másla

Bílky ušleháme na tuhý sníh, přidáváme postupně cukr a zašleháváme, nakonec přidáme po kapkách rozpuštěné prochladlé máslo a zašleháváme. Upravíme hned na moučník, jinak sníh zřídne.

Myšákovy řezy

Myšákovy řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 bílků, 200 g cukru moučka, 2 balení čokoládové polevy, 3 lžíce kakaa, 250 g másla, 5 lžic polohrubé mouky, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 balení prášku do pečiva, 2 balení jemného tvarohu, 6 žloutků

Žloutky, práškový cukr a olej utřeme, přidáme polohrubou mouku, kakao, z bílků sníh a prášek do pečiva. Uděláme těsto. Na vysypaný plech vylijeme těsto a dáme péct. Uděláme náplň z másla, cukru a tvarohu. Na vychladlou placku natřeme tvarohový kré...

Lívance z rohlíků

Lívance z rohlíků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 starších rohlíků, 4 žloutky, 4 bílky, 2 sáčky vanilkového cukru, 4 hrsti polohrubé mouky, 1 1/2 l polotučného mléka, 2 lžíce ztuženého pokrmového tuku

Rohlíky nakrájíme na kolečka, dáme do misky, přidáme mouku, mléko, žloutek, nakonec lehce smícháme se sněhem z bílků. Na vymazané pánvi smažíme po obou stranách. Povrch lívanců posypeme skořicovým cukrem, povidly, marmeládou..

Pomerančový dortík

Pomerančový dortík

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žloutky, 2 lžíce pomerančové kůry, 50 g moučkového cukru, 80 g dětské krupice, 4 bílky, 250 ml pomerančové šťávy, 100 g hladké mouky, 70 g cukru krupice

V míse vyšleháme žloutky, pomerančovou kůru a moučkový cukr do světlé husté pěny. Poté metličkou přimícháme dětskou krupici a polovinu pomerančové šťávy a necháme asi 15 minut odstát. Mezitím si připravíme z bílků tuhý sníh. Jakmile uplyne 15 minu...

Perníkové řezy s griliášovou polevou

Perníkové řezy s griliášovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g krystalového cukru, 2 vejce, 250 g vařených nových brambor, 1 pomeranč, 1-2 citrony, 2,5 g prášku do perníku, 2 lžíce hrubé mouky, 1 lžíce kakaa, 350 - 500 ml čerstvého plnotučného mléka, jahodová marmeláda, tuk na pečení, Griliášová poleva: 250 g krystalového cukru, 4 lžíce vody, 250 g vlašských ořechů, 1 bílek

PERNÍKOVÉ ŘEZY: Cukr třeme s vejci do pěny, přidáme nastrouhané studené brambory, šťávu i kůru z pomeranče i citronu, mouku a prášek do perníku. Vše zlehka promícháme a vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy. Pečeme v troubě na 200°C pozvolna...

stránka: