Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty obsahující ingredienci Krátkozrnná rýže

Řepové rizoto

Řepové rizoto

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks řepy, 200 g krátkozrnné rýže, 1 l zeleninového vývaru, 1 ks červené cibule, 100 ml červeného vína, 20 g parmezánu, 1 špetka soli, 2 lžíce olivového oleje

Řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Cibuli oloupejte a nakrájejte. Do kastrůlku dejte olej a cibuli a chviličku opékejte, až zesklovatí. Poté přidejte nakrájenou řepu a chvíli opékejte. Nakonec přidejte rýži a také chvíli restujte. Zalij...

Citrónové rizoto s hráškem

Citrónové rizoto s hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 1 citrón, 2 lžíce olivového oleje, 3 lžíce petrželové natě, 400 g krátkozrnné rýže, 300 g hrášku, 100 g parmazánu, 80 g vlašských ořechů, 100 ml bílého vína, 500 ml zeleninového vývaru, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře

Šalotku nasekáme na jemno. Osmažíme ji na olivovém oleji. Přidáme rýži a pořádně zamícháme. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme šťávu a kůru z citrónu a vaříme 15 minut. Poté přidáme sůl a pepř, většinu nastrouhaného parmezánu a vaříme ještě 5...

Fenyklové rizoto s krevetami

Fenyklové rizoto s krevetami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,2 l zeleninového vývaru, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 ks fenyklu, 300 g krátkozrnné rýže, 300 g krevet, 1/2 citrónu, 200 g polníčku, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Cibuli, česnek a fenykl nakrájíme nadrobno. Vše smažíme 10 minut na oleji. Přidáme rýži a 2 minuty smažíme. Poté postupně po naběračce přiléváme horký vývar. Množství podle potřeby. Z poloviny citrónu nastrouháme kůru a vymačkáme lžíci citronové š...

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Rizoto s mungo klíčky, mrkví a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 hrnky rýže, 2 pórky, 1 mrkev, 2 lžíce másla, sůl a pepř dle chuti, 1/2 konzervy mungo výhonků, 2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky kurkumy, 3 hřebíčky, 1 cibule najemno

Ve woku si na másle zpěníme cibulku, vhodíme omytý a na nudličky nakrájený pórek a smažíme. Jakmile nám začíná pórek hnědnout,vhodíme nadrobno nakrájenou mrkev a ještě chvíli smažíme. Poté přisypeme rýži a smažíme, dokud nám nezačne rýže trosku pr...

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 lžíce olivového oleje, 2 lžíce másla, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1 mrkev, 200 g hlívy ústřičné, 200 g loupaných pohankových krup, 150 g kulatozrnné rýže (arborio), 2 špetky tymiánu, 150 ml suchého bílého vína, 1 kostka zeleninového bujonu, špetka šafránu, 50 g strouhaného parmazánu, sůl, pepř

V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a polovinu másla. Přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a plátky česneku. Mrkev oškrábeme, nastrouháme nahrubo a po dvou minutách vsypeme k cibuli s česnekem. Smažíme za občasného míchání další 2 m...

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Houboto aneb houbové rizoto po italsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 250 ml bílého vína, 300 g hříbků (nebo lišek či směs lesních hub), hrst špenátových listů, 1 velká cibule, sůl, pepř bílý, pepř bílý, špetka kmínu, olivový olej, vývar

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a na troše olivového oleje jí půlku necháme zesklovatět. Pak k ní přidáme propranou a okapanou rýži (nejlépe kulatého tvaru), kterou krátce orestujeme a poté zalijeme vínem tak, aby byla rýže ponořena, a necháme...

Studentská čína

Studentská čína

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 sáček rýže, 1 kuřecí prso, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce kečupu, 1 cibule, lžíce sojové omáčky

Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájené kuřecí prso. Přisypeme cibuli nakrájenou nahrubo a necháme zlehka osmahnout. Na připravenou směs nasypeme uvařenou rýži. Dochutíme hořčicí a kečupem. Nakonec pokapeme sojovou omáčkou.

Sladké rýžové knedlíčky

Sladké rýžové knedlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky krátkozrnné rýže, 2 hrnečky mléka, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 lžíce cukru krupice, 1 balení kokosového pudinkového prášku, 4 kapky vanilkové esence, 1 balení čokoládové polevy, cukr moučka na posypání, ovoce na ozdobu

Rýži zalijem mlékem, ale neproplachujeme. Uvaříme doměkka. Ve smetaně si rozmícháme pudink, vanilkové aroma a cukr krupici a přidáme k uvařené rýži. Vaříme a mícháme dokud nám směs nezhoustne. Hotová rýže by měla být hustá a měla by lepit. Nechá...

Rizoto s chřestem

Rizoto s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g másla, 3 šalotky, 2 stroužky česneku, 350 g krátkozrnné rýže, 1/2 lžičky kurkumy, 100 ml suchého bílého vína, 750 ml drůbežího vývaru, 200 g hrášku, 200 g chřestu, 100 g strouhaného parmazánu, sůl

Rozpustíme si máslo a orestujeme na malé kostičky nakrájenou cibuli a česnek, dokud nezesklovatí. Přidáme suchou rýži a důkladně smícháme. Přilijeme víno, přisypeme kurkumu a vaříme asi 1 minutu. Přidáme vývar a přiklopíme pokličkou a za občasnéh...

Italská fazolová polévka

Italská fazolová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g fazolí, 50 g krátkozrnné rýže, 1 konzerva sterilovaných rajčat, 2 kousky uzeniny, 1 lžíce rostlinného oleje, 1 kostka drůbežího bujónu, špetka soli

Fazuľu večer namočíme. Na druhý deň varíme v osolenej vode,kde sme pridali bujón. Polovicu fazule vyberieme a pomixujeme a dáme späť do polievky. Pridáme paradajky a ryžu uvarenú do mäkka. Opečieme údeninu a pridáme do polievky. Ochutíme a podávame.

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rizoto s mušlemi a mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá cibule, 90 ml olivového oleje (z čehož 40 ml do omáčky), 240 g rýže Arborio, 300 ml bílého vína (z čehož 100 ml do omáčky), 350 ml silného kuřecího vývaru, sůl, pepř bílý, 1 snítka tymiánu nebo špetka sušeného, 50 g másla na zjemnění, zbytek ingrediencí na omáčku: 10 stroužků česneku, 200 g mušlí - slávka jedlá, 200 g mušlí - vongole, 100 g sépie, 100 g vyloupaných krevet, 400 g drcených loupaných rajčat, nemáte-li k dispozici kvalitní rajčata, použijte Heinz TOMATO FRITO - rajčatové pyré s rostlinným olejem, ochuceným osmahnutou cibulkou a česnekem, 40 g hoblin parmezánu

Jemně nakrájenou cibuli orestujeme na oleji, přidáme rýži, opražíme, zastříkneme vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme víno a kuřecí vývar. Rýži za průběžného promíchávání vaříme na mírném ohni, dokud není na skus, a...

Paprikové salámové placičky

Paprikové salámové placičky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 šálku krátkozrnné rýže, 300 g měkkého salámu, 3 vejce, 1,5 lžičky mleté papriky, hrst petržele, špetka soli

K rýži přidáme 3 hrnky horké vody, osolíme a dusíme doměkka. Necháme vychladnout. K vychladlé rýží přidáme nadrobno nakrájený salám, petrželku, posypeme paprikou a osolíme. Vše dobře promícháme. Na pánvi rozpálíme olej, na který lžící klademe pl...

Hovězí nudličky na rajčatech se šunkovou rýži

Hovězí nudličky na rajčatech se šunkovou rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0,5 kg hovězího zadního, 100 g šunky, 1 cibule, 1 zelená paprika (kapie), 1-2 sáčky předvařené rýže, 0,1-0,2 l smetany na zahuštění, 2 lžíce sádla nebo jiného tuku, maggi, Worcesterská omáčka, mletá paprika , oregano, mletý pepř, sůl, 3 rajčata (mohou být i sterilovaná), mražená nebo sterilovaná kukuřice, salátová okurka na dozdobení, kmín

Na sádle osmahneme cibulku nakrájenou na kostičky, přidáme nakrájenou papriku a chvíli smažíme. Zaprášíme mletou paprikou, která nám tak trošku vše obarví do červena až hněda. Přidáme na tenké nudličky nakrájené hovězí, promícháme, vše jemně oso...

Krabí rizoto s ovocem

Krabí rizoto s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g krabích tyčinek, 250 g krátkozrnné rýže, 2 velká manga, 1 lžíce rostlinného oleje, 150 g kokosového ořechu, 1 sklenka ovocného ananasového kompotu

Rýži uvaříme ve vodě se šťávou z kompotu. Na oleji osmahneme nakrájené tyčinky, promícháme s rýží, nakrájeným mangem a ananasem a dáme do zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným kokosem a necháme cca 15 minut zapéct.

Rýže s rajským protlakem

Rýže s rajským protlakem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g krátkozrnné rýže, 1 sklenka rajčatového protlaku, 1 hrst cibulové natě

Rýži vsypeme do hrnce a zalijeme 700 ml vody smíchanými s rajským protlakem. Rýže se obarví. Po uvaření promícháme s cibulovou natí.

Sladká rýže s malinami

Sladká rýže s malinami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l mléka, 300 g krátkozrnné rýže, 200 g malin, 1 balení skořicového cukru

Několik malin oddělíme stranou na ozdobení. V mléku uvaříme rýži doměkka, pak vhodíme zmražené nebo čerstvé maliny, dobře promíchejte a osladíme skořicovým cukrem.

Mrkvová polévka pro nejmenší

Mrkvová polévka pro nejmenší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá nebo středně velká mrkev, 2,5 dcl kojenecké vody, 2-3 lžičky rýže - podle toho, jakou chceme hustotu polévky, 3-5 kapek olivového oleje

Mrkev si nastrouháme a povaříme ve vodě. Mezitím si vedle uvaříme rýži, kterou pak (až je mrkev měkká) zamícháme do vývaru. Někdy se mi podaří kašička (stačí přidat více vody a rýže a nechat vodu trošičku více vyvařit). Nakonec zamícháme olivový o...

Vepřová polévka s estragonem

Vepřová polévka s estragonem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 ks mrkve, 1 kořen petržele, 1 bulvový celer, 1 cibule, 75 g rýže, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 svazek čerstvého estragonu, 1 citrón, 1 svazek petrželové natě, sůl

Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na menší kostičky. Kousky vepřového vaříme zvolna ve vodě se solí a průběžně odebíráme z hladiny vývaru pěnu. Mezitím oloupeme cibuli a očistíme kořen petržele, celeru, mrkve a vše nakrájíme na malé kousky. Když...

Pangasius na zelenině a rýži

Pangasius na zelenině a rýži

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky pangasia, 5 ks rajčat, 1 kostka zeleninového bujónu, kulatozrnná rýže, máslo na vymazání formy, koření na ryby, 2 hrsti míchané zeleniny (kukuřice, hrášek, zelené fazolky, brokolice, květák, mrkev)

Zapékací mísu vymažeme máslem. Vložíme očištěnou a nakrájenou zeleninu na kostky. Okořeníme filety a vložíme na směs zeleniny. Zalijeme horkým zeleninovým vývarem. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 minut. Poté přidáme k zelenině rýži a p...

Kuřecí polévka s rýží

Kuřecí polévka s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks kuřecích prsou, hrnek rýže natural, troška Maggi nebo jiného tekutého polévkového koření, 1 cibule, špetka soli, 3 stroužky česneku, 1 balení mražené zeleninové směsi

Do hrnce nalijeme 2 l studené vody, vložíme celá kuřecí prsa, celou oloupanou cibuli a necháme 10-15 min. vařit. Mezitím se propláchneme rýži a dáme ji vařit do jiného hrnce(o něco méně než jsme zvyklí, budeme ji ještě chvíli vařit i v polévce). P...

Rýže s kuřecím masem a jahodami

Rýže s kuřecím masem a jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, 2 ks kuřecích prsou, 1 konzerva jahodového kompotu, 50 g másla, 4 lžíce olivového oleje, špetka soli

Kuřecí prsa si opečeme na olivovém oleji, poté je sejmeme z ohně a necháme vychladnout. Mezitím si uvaříme rýži. Když je rýže měkká, přidáme do ní máslo. Vychladlé kuřecí maso si nakrájíme na kostičky, promícháme s rýží a přidáme na půlky nakrájen...

Bleskové rizoto s kari

Bleskové rizoto s kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 1 špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kari , 200 g šunky, 100 g tvrdého sýra, 250 g mražené zeleninové směsi

Propláchnutou rýži zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme bujonovou kostku a vaříme 15 minut. Scedíme a necháme odkapat. V rendlíku rozpálíme olej, nasypeme na něj kari, zeleninu a na kostičky nakrájenou šunku. Krátce vše podusíme, přisypeme rýži...

Meruňkové rizoto

Meruňkové rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g rýže, 500 g meruněk, trochu moučkového cukru, 250 g mletého masa, 1 ks cibule, špetka soli, 5 lžic olivového oleje

Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Olej rozpálíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, orestujeme na oleji dozlatova. Poté přidáme maso, osmahneme, podlijeme troškou vody, přidáme omyté, rozpůlené meruňky a dusíme doměkka. Když jsou meruňky měkké,...

Špenátová rýže

Špenátová rýže

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení mraženého špenátu, 250 g rýže, 2 ks cibule, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 sklenky vody, 2 lžíce citrónové šťávy, špetka pepře, špetka soli

Cibuli nakrájíme nadrobno, olej rozpálíme v hrnci, orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Když je cibule zlatavá, přidáme špenát, podlijeme troškou vody a dusíme. Když je špenát měkký, přidáme uvařenou rýži, opepříme, osolíme a ne...

Plněná rajčata po maďarsku

Plněná rajčata po maďarsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ks rajčat, 100 g oliv, 2 sáčky rýže, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce tymiánu, 1 lžíce bazalky, 2 lžíce strouhanky, 1 stroužek česneku, špetka pepře, špetka soli

Rajčata si z vrchu seřízneme, vydlabeme obsah. Olivy nakrájíme na kostičky a dáme do mísy, přidáme uvařenou rýži, olivový olej, tymián, bazalku, strouhanku, najemno nastrouhaný česnek, opepříme, osolíme a promícháme. Touto směsí poté plníme rajčat...

stránka: