Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Rizoto s pohankou a hlívou ústřičnou

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
1228 kalorií 0.0g cukrů 52.0g tuků 49.0g bílkovin

Příprava

V kastrolu se silným dnem rozehřejeme olej a polovinu másla. Přidáme cibuli nakrájenou na drobné kostičky a plátky česneku. Mrkev oškrábeme, nastrouháme nahrubo a po dvou minutách vsypeme k cibuli s česnekem. Smažíme za občasného míchání další 2 minuty a poté přidáme na nudličky nakrájenou hlívu. Dál dusíme ještě asi 2 minuty.
K zelenině nasypeme propláchnutou a okapanou pohanku a rýži. Smažíme, dokud rýže nezesklovatí. Přidáme nasekaný tymián, osolíme, opepříme a zalijeme vínem. Dál zprudka vaříme, dokud se víno nevyvaří. Přitom rizoto neustále mícháme, aby se nepřichytilo.
Do rizota rozdrobíme kostku zeleninového bujonu. Vše zalijeme asi 600 ml vroucí vody a dusíme 15minut. Při dušení rizoto kontrolujeme, občas promícháme a případně doléváme vodou. 5 minut před koncem dušení vmícháme šafrán.
K hotovému rizotu vložíme zbytek másla a nastrouhaný parmazán, promícháme, přiklopíme pokličkou a necháme ještě asi 5 minut, aby se všechny chutě propojily a rozvinuly.

Bulb Tip k receptu

Místo hlívy můžeme použít jakékoliv houby, ale chuť bude daleko výraznější.


Přidat na Pinterest
Sonia005

26. 10. 2010, Recept navštíven: 4786x


Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře