Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 172

Rychlý uzeninový guláš

Rychlý uzeninový guláš

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g uzeniny, 1 cibule, 60 ml olivového oleje, 3 lžíce rajčatového protlaku, 2 papriky (kapie), 1 lžíce Worcesterské (Worcesterová) omáčky, troška mleté papriky , špetka soli

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájenou uzeninu a rajčatový protlak. Osmažíme, až se olej odděluje od protlaku, pak vmícháme mletou papriku, na nudličky nakrájené papriky, worcester a sůl a prohřejeme. Podáváme s ...

Kabanos zapečený se zelím

Kabanos zapečený se zelím

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Kabanosu, 1 balení kyselého zelí, 1 cibule, 20 ml olivového oleje, 100 ml sladké smetany, špetka mleté papriky

Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme mletou papriku, přidáme pokrájené zelí, trochu vody nebo nálevu ze zelí a krátce podusíme. Polovinu zelí urovnáme do 4 zapékacích misek, na ně vložíme na kolečka nakrájený kabanos, na ně opět z...

Bruschetta

Bruschetta

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rajčat, 5 stroužků česneku, 100 ml olivového oleje, 2 červené cibule, 1 svazek čerstvé bazalky, špetka pepře, 1 lžička sušeného oregana, špetka soli

Paradajky umyjeme a spolu s cibuľkami nakrájame na drobné kocky. Cesnak prelisujeme alebo nakrájame na jemno. Suroviny zmiešame, dochutíme soľou, korením, oreganom, nasekanou čerstvou bazalkou a pokvapkáme olivovým olejom. Hotovú bruschettu nechám...

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Falešná svíčková omáčka s knedlíkem a hovězím zadním

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250-500 g hovězího zadního, asi 5 mrkví, 2-3 petržele, kousek bulvového celeru, 1 cibule, 500 ml mléka, 3-5 lžic hladké mouky, 1 sklenka sladké smetany, 2-3 lžičky soli, 2-4 bobkové listy

Maso rozdělíme na tři stejné díly a spolu s kořenovou zeleninou vaříme doměkka, po uvaření vše scedíme. Do části vývaru přidáme na kousky nakrájenou kořenovou zeleninu a vše pořádně rozmixujeme, poté zahustíme záklechtkou, udělanou z mléka a z hl...

Jehněčí ragů s  jahodami

Jehněčí ragů s jahodami

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g listového těsta, 500 g jehněčí kýty, 300 g žampionů, 1 cibule, 3 lžíce rostlinného oleje, 100 g tvrdého sýra, 250 g jahod, sůl, pepř, citronová šťáva, šálek masového vývaru nebo bílého vína, sladká smetana

Z listového těsta upečeme paštičky, košíčky, které budeme plnit masovou směsí, uchováme je v teple. Maso nakrájíme na maličké kousky a opečeme na oleji spolu s nakrájenou cibulí. Přidáme nakrájené žampiony a restujeme. Přilijeme vývar /víno/ a zvo...

Mrkvová pomazánka se sýrem a cibulí

Mrkvová pomazánka se sýrem a cibulí

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g rostlinného tuku, 3 trojúhelníčky taveného sýra, 125 g mrkve, 60 g cibule, 2-3 lžíce bílého jogurtu nebo krémové smetany, sůl

Rostlinný tuk vyšleháme do pěny, přidáme nastrouhané trojúhelníčky sýra, strouhanou mrkev, jemně nakrájenou cibuli, bílý jogurt nebo smetanu, sůl a vše dobře promícháme.

Vaječná pomazánka s česnekem

Vaječná pomazánka s česnekem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce uvařená natvrdo, 2 lžíce Ramy máslové, 1-2 lžičky soli, asi 2 lžíce mléka, 1 sterilovaná okurka, kousek sterilované kapie

Vařená vejce jemně nastrouháme. Ramu rozetřeme se solí, přidáme vejce, mléko, prolisovaný česnek a napěníme. Nakonec vmícháme drobně nakrájenou okurku a kapii.

Kuře na řecký způsob

Kuře na řecký způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 kg brambor, 1 lžička soli, 1 lžička Vegety, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička kari koření, 2 cibule, 100 ml rostlinného oleje, 2 mrkve, 3 stroužky česneku, 1 lžíce Dijonské hořčice, 1 jablko, 200 g strouhaného sýra, špetka pepře

Brambory, mrkev a cibuli očistíme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy. Pokapeme olejem, smícháme s nasekaným česnekem, grilovacím kořením, vegetou a hořčicí. Necháme asi hodinu marinovat. Maso umyjeme, osolíme, opepříme, posypeme vegetou, karí ko...

Pomazánka z drůbežího masa

Pomazánka z drůbežího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 talířek pečeného drůbežího masa, 2 lžíce másla, 1 vejce natvrdo, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, sůl, tuk a šťáva z vypečeného masa

Drůbeží maso umeleme dvakrát na masovém mlýnku s přídavkem dvou lžic šťávy z pečeně (bez přídavku šťávy by umleté maso bylo suché). Změklé máslo rozetřeme se solí, přidáme drůbeží maso, jemně nakrájené vejce, worcestrovou omáčku a napěníme. Podle ...

Café granité

Café granité

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

7 g jemně mleté kávy, 1 citrón, 2 lžičky cukru krystal, 200 ml vody

Z jemně mleté kávy a poloviny vody připravíme espresso. Osladíme ho jednou lžičkou cukru, necháme vychladnout a dáme zamrazit. Vy zbylé vodě rozpustíme lžičku cukru a vymáčkáme šťávy asi z 1/8 citronu. Rovněž zamrazíme. Zmraženou kávu přendáme do ...

Zeleninová pomazánka

Zeleninová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg másla, 10 dkg zelených paprik, 2 rajčata, 1 cibule, 2 karotky, 1 vejce natvrdo, 1 lžička hořčice, mletý pepř, sůl

Máslo vyšleháme do pěny, přidáme nadrobno krájenou papriku, rajčata a cibuli, nastrouhanou karotku a vejce natvrdo, hořčici, sůl, pepř a vše dobře promícháme.

Špenátové mufinky

Špenátové mufinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vajec, 8 lžic mléka, 1 stroužek česneku, pepř, sůl, 250 g listového špenátu, máslo na vymazání formiček

Vypraný špenát spaříme horkou vodou. Vejce rozmícháme s mlékem, solí, pepřem a utřeným česnekem. Vmícháme pokrájený špenát. Mufinkové formičky vyložíme papírovými košíčky vytřené máslem a naplníme připravenou směsí. Zvolna upečeme.

Rajčata plněná kuřecím salátem

Rajčata plněná kuřecím salátem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g pečeného nebo grilovaného kuřete, 1 vařená mladá mrkev, 1 jablko, 3 lžíce čerstvého nebo sterilovaného hrášku, majonéza, citronová šťáva, cukr, sůl, 8 rajčat

Studené kuřecí maso, mrkev a oloupané jablko nakrájíme na kostičky, přidáme okapaný hrášek, majonézu, citrónovou šťávu nebo ocet, cukr, sůl a lehce promícháme. Z omytých a osušených rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme lžičkou, dužinu vmíchám...

Křehká bábovka

Křehká bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

13 dkg Hery, 10 dkg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 10 dkg pískového cukru, 5 žloutků, 1 vejce, 40 dkg polohrubé mouky, 1 vanilkový pudink, 1 prášek do pečiva, 5 bílků vyšlehaných do sněhu, 1 smetana ke šlehání (šlehačka)

Heru ušleháme s cukry s vejcem a žloutky do husté pěny. Přidáme polovinu mouky smíchanou s vanilkovým pudinkem, rozkvedlanou šlehačkou a dobře promícháme. Nakonec vmícháme zbylou mouku smíchanou s práškem do pečiva a po částech přidáme pevně ušleh...

Koprová pomazánka

Koprová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg Lučiny, 5 dkg smetany, 1 lžíce kopru, sůl

Lučinu vyšleháme se smetanou, solí a jemně nasekaným koprem.

Trempská pomazánka

Trempská pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg majonézy, 10 dkg Lučiny, 20 dkg měkkého salámu, 25 dkg sterilované zeleniny Moravanka, 2 vejce natvrdo, 1 lžíce hořčice, pepř, sůl

V míse rozetřeme majolku s lučinou, přidáme měkký salám se sterilizovanou zeleninou, nastrouhaná vařená vejce, hořčici, pepř, sůl a promícháme.

Krůta pečená na slanině

Krůta pečená na slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 krůta, 50 g slaniny, 3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 1 cibule, sůl

Očištěnou a omytou krůtu protkneme na prsou poloviční dávkou slaniny a osolenou pečeme na zbývající slanině a másle. Cibuli drobně nasekáme a přidáme do tuku. Během pečení krůtu vyjmeme, šťávu vysmahneme do tuku a provaříme. Podáváme s červeným ze...

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky kapra, sůl, 4 lžíce hladké mouky, kmín, 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce másla, petržel, 1 citrón

Porce kapra osolíme, pomoučníme a okmínujeme, vložíme na rozehřátý olej a opečeme po obou stranách dočervena. Těsně před podáváním porce přelijeme rozehřátým máslem, pokapeme citronem a posypeme nasekanou petrželkou.

Zapékané rybí filé se zeleninou a jablky

Zapékané rybí filé se zeleninou a jablky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g rybího filé, 600 g brambor, 200 g papriky, 200 g rajčat, 300 g jablek, 50 ml slunečnicového oleje, 300 ml smetany, 2 vejce, sůl

Brambory uvaříme ve slupce, vychladlé oloupeme a na plátky nakrájíme. Vložíme je do vymaštěného pekáčku a na ně klademe na plátky pokrájené filé, zeleninu, jablka, osolíme, zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vejce a dáme zapéct.

Míchaná vejce se sýrem

Míchaná vejce se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 vejce, 150 g tvrdého sýra, 2-3 lžíce másla, sůl, 3 rajčata

Na rozehřáté máslo vlijeme vejce rozšlehaná se solí, přidáme na malé kostičky nakrájený sýr a mícháme, až se vejce srazí a sýr se začne rozpouštět. Vejce rozdělíme na talířky, obložíme na kolečka nakrájenými rajčaty a ihned podáváme s čerstvým peč...

Vejce na slanině

Vejce na slanině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g slaniny, 4 vejce, sůl, pepř, petržel

Na tenké plátky nakrájenou slaninu rozložíme na pánev a necháme po obou stranách zesklovatět. Mezi plátky slaniny rozklepneme vejce tak, aby žloutky zůstaly celé. Bílky osolíme, opepříme, až žloutky začnou tuhnout. Při podávání ozdobíme vejce nadr...

Slané tvarohové tyčinky

Slané tvarohové tyčinky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jemného tvarohu, 500 g hladké mouky, 500 g Hery, 1 lžička soli, 1 lžíce kmínu, 2 lžíce Strouhaného sýra, 1 lžíce sezamu, 1 vejce

Tvaroh, múku a tuk vymiešame, na pomúčenej doske vyvaľkáme na 0,5 cm a radielkom nakrájame paličky, alebo kosoštvorce. Prenesieme ich na vymastený a múkou vysypaný plech, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme rascou, syrom, sézamom a dáme do rúry....

Sýrové kuličky v rýžovém papíru

Sýrové kuličky v rýžovém papíru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

360 g měkkého sýra s bílou plísní na povrchu, 6 ks rýžového papíru, 150 g čerstvých nebo kompotovaných brusinek, 50 g cukru krystal, 50 cl vody, hrst rukoly, 16 cherry rajčátek, 1 lžička pažitky, 1 polévková lžíce řeřichy, sůl, pepř, 1 lžička olivového oleje, 0,5 lžičky vinného octa, par kapek aceta balsamica

Ze sýra vytvarujeme 6 stejně velkých kuliček a zabalíme je jako malá psaníčka do navlhčeného rýžového papíru. Na rozpálené teflonové pánvi je z obou stran opečeme tak, aby sýr uvnitř změkl. Z cukru vytvoříme světlý karamel, zalijeme vodou a svařím...

Česnekové buchtičky (záviny)

Česnekové buchtičky (záviny)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hladké mouky, 2 hrsti polohrubé mouky, 1 lžíce soli a 1 malá lžička do náplně, 1 lžíce cukru krystal, 1 dcl oleje, 0,5 l mléka, mléko do kvásku, 2 kostky droždí (kvasnice), 2 vejce (jedno na potření), 250 g másla do náplně, 13 stroužků česneku do náplně, kmín na posypání

Z přísad na těsto vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část rozválíme a potřeme náplní (kterou připravíme tak, že máslo smícháme s prolisovaným česnekem a solí). Těsto zatočíme jako roládu, tedy uděláme závin. Krájíme na trojúheln...

Vepřová kýta s džemem

Vepřová kýta s džemem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kýty, 3 stroužky česneku nasekané na drobno, 4 lžíce másla, 1 lžička kari koření, 4 hrnky nakrájeného ananasu, 1,5 hrnku ananasové šťávy, 1,5 hrnku drůbežího bujónu, 1,5 hrnku pomerančového džemu

Do masa uděláme hluboké zářezy a ty vyplníme česnekem. V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme kari koření a za stálého míchání vaříme 3 minuty. Přidáme ananas a vaříme dalších 5 minut. Přilijeme vývar a ananasovou šťávu a vaříme 10 minut. Maso položím...

stránka: