Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 171

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 tvarůžků, 200 g trvanlivého salámu, 2 lžíce hladké mouky, 1-2 hrneček strouhanky, 5-8 lžíce ztuženého pokrmového tuku, špetka soli, 2 vejce, 100 g tatarské omáčky

Tvarůžky obložíme z obou stran plátky salámu, upevníme je párátky, obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných se špetkou soli a ve strouhance. Smažíme je dozlatova na rozehřátém tuku. Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou.

Babiččina čína

Babiččina čína

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do uzavřené misky, přidáme sojovou omáčku, citronovou šťávu a dáme na 2 dny do ledničky. Na pánvi rozpálíme lžíci másla. Máso vyjmeme, necháme okapat a pak ho obalíme v solamylu. Smažíme na másle.

Nudle zapečené a s povidly

Nudle zapečené a s povidly

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g širokých nudlí, 50 g másla, 200 g švestkových povidel, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 1-2 lžíce másla na vymazání, 1-2 lžíce strouhanky na vysypání, troška cukur moučky na posypání

Široké nudle uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme je a necháme okapat. Do ještě teplých nudlí vmícháme máslo. Švestková povidla podle potřeby rozmícháme s horkou vodou do krémové hustoty a vmícháme je do nudlí. Pak je rozlož...

Dortík z jablek

Dortík z jablek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 100 g cukru moučky, 3 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 100 g polohrubé mouky, jablka

Utřeme do pěny máslo, moučkový cukr a 3 žloutky. Přidáme vanilkový cukr, polohrubou mouku a sníh za 3 bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy a poklademe plátky oloupaných jablek tak, aby se kryly. Pečeme asi 30 minut. Dortík ...

Plněné pečené brambory

Plněné pečené brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 400 g tvarohu, 250 g Eidamu, 110 g másla, 100 g smetany, 100 g cibule, sůl, petržel

Dobře omyté nové brambory částečně uvaříme. U starších brambor po částečném uvaření slupku odstraníme. Vychladlé brambory podélně rozpůlíme a vyhloubíme. Z tvarohu, másla, sýru, bylinek a smetany připravíme hustou pomazánku, kterou naplníme brambo...

Ostravská domácí sekaná

Ostravská domácí sekaná

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 1 balení vepřového mletého masa, 3 vejce, 3 lžíce majoránky, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře, 4 rohlíky, 3 cibule, 7 stroužků česneku, 150 ml mléka, 30 ml kremžské hořčice, 6 sterilovaných okurek, 3 dietní párky

Maso dáme do mísy, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, rohlíky nakrájené nadrobno a namočené v mléku, majoránku, hořčici, sůl, pepř, utřený česnek. Promícháme a dáme asi na půl hodiny do chladničky. Ze směsi vytvarujeme dvě šišky, dopro...

Pangasius z parního hrnce s citrónovou omáčkou

Pangasius z parního hrnce s citrónovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 kg pangasia, 2 citróny, 1 lžička cukru krupice, špetka sůl, 2 lžíce koření na ryby

Maso omyjeme a nakrájíme na menší plátky, aby se nám vešlo do parního hrnce. Posypeme kořením na ryby a pokapeme šťávou z jednoho citrónu. Mírně osolíme. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Dáme je do spodní části parního hrnce. Do násl...

Drink  s pepermintovým likérem

Drink s pepermintovým likérem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 listů máty peprné, 1 citrón, 2 sklenky ledu, 50 ml peprmintového likéru

V šejkru smícháme peprmintový likér s plátky citrónu (bez pecek). Ve sklenici rozmělníme čerstvé mátové listy a zasypeme sklenici do poloviny rozdrceným ledem. Přilijeme směs ze šejkru. Okraj sklenice dozdobíme plátkem citrónu.

Pikantní kuřecí čína se sojovým masem

Pikantní kuřecí čína se sojovým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

0.5 kg kuřecích prsou, 1 sáček sojového masa, 5 lžic sojové omáčky, 3 lžíce kečupu, 1-2 lžíce kořenící směsi na čínu, 1-2 chilli papričky, 1 lžička Vegety, 3 lžíce olivového oleje

Sojové maso (nejlépe kousky) uvaříme dle návodu uvedeného na sáčku, nejlépe společně se lžící vegety (nebo bujónu), která maso ochutí. Jakmile sojové maso změkne, scedíme jej, vymačkáme z něj přebytečnou vodu a vložíme do mísy. Přidáme na kostičky...

Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou

Plněná kuřecí kapsa se sýrovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky šunky, 4 plátky Eidamu, 2 lžíce mleté papriky, 1 lžička másla, 50 g strouhaného sýra, 50 ml smetany

Kuřecí prsní řízky omyjeme a naklepeme. Mírně osolíme. Na každý plátek kuřecího masa vložíme plátek šunky a sýra (může být i tavený). Prsní řízek přehneme a na okrajích „zašijeme“ pomocí párátek. Vložíme do vyššího pekáčku, který jsme si předem vy...

Nadýchaný čokoládový dort s ananasem a čokoládovou polevou

Nadýchaný čokoládový dort s ananasem a čokoládovou polevou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g kakaa, 6 vajec, 350 g cukru krupice, 300 g hladké mouky, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do pečiva, 1 konzerva ananasu, 1 balení čokoládová poleva

Kakao rozmícháme ve 150 ml horké vody a necháme zchladnout. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny. Po částech vmícháme prosátou mouku a rozpuštěné kakao. Dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme těstem. Vložíme ji do tr...

Koláč hruškový

Koláč hruškový

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 150 g Hery, 3 žloutky, 3 bílky, 200 g cukru moučky, 100 g strouhaných vlašských ořechů, čerstvé zralé hrušky nebo kompot

Změklý tuk šleháme se žloutky a cukrem do krému, zapracujeme mléko a mouku s práškem do pečiva. Hladké těsto rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Čerstvé hrušky oloupeme, kompotované necháme okapat a nakrájíme na silnější plátky, které roz...

Ovocné šátečky listové

Ovocné šátečky listové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení listového těsta, 10 broskví, čokoláda , sáček vanilkového cukru, 1 vejce na potření

Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverečky. Na každý položíme kousek čokolády, půlku broskve a posypeme vanilkovým cukrem. Zabalíme do šátečku, pomažeme rozšlehaným vejcem a pečeme dozlatova. Teplé pocukrujeme.

Paštika smažená v těstíčku

Paštika smažená v těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 balení játrové paštiky, 1 vejce, 3 lžíce mléka, 2 lžíce hrášku, 20 g másla, špetka soli, 1 lžíce ztuženého pokrmového tuku, 1 lžíce hladké mouky

Vychlazenou paštiku vytlačíme z konzervy na prkénko a z každé nakrájíme 4 kolečka. Vejce, mléko, mouku, sůl a rozehřáté máslo rozšleháme na středně husté těstíčko a vmícháme okapaný hrášek. Kolečka paštiky namáčíme do těstíčka, vkládáme do rozehřá...

Nákyp z brokolice

Nákyp z brokolice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka brokolice (asi 500 g), 1 hrneček polohrubé mouky (250 ml), 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 vejce, 150 g strouhaného sýra, 80 g anglické slaniny, 120-150 ml mléka, 2-3 stroužky česneku, 2-3 lžičky soli, 1 lžička pepře, 1 lžíce rostlinného oleje

Brokolici rozebereme na růžičky, dáme vařit do osolené vody a vaříme krátce, aby brokolice zůstala nerozvařená. Brokolici scedíme a nasekáme na malé kousky, dáme do mísy, přidáme hrnek mouky, promíchané s práškem do pečiva, vklepneme vejce, přili...

Salámová pomazánka s hermelínem

Salámová pomazánka s hermelínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

125 g měkkého salámu, 1 balení Hermelínu, 2 slepičí vejce, 50 g cibule, 50 g majonézy, 2 lžíce plnotučné hořčice, špetka soli

Cibuli nakrájíme najemno, nahrubo nastrouháme salám, hermelín, vejce. Přidáme horčici, majonézu, špetku soli a vše zamícháme.

Vaječná omeleta s hráškem

Vaječná omeleta s hráškem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 vajec, 100 g zeleného hrášku, 1 lžička másla, 50 g Eidamu (Edam), špetka soli, špetka pepře

V míse rozšleháme vejce, přidáme hrášek, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpustíme máslo a vlijeme vaječnou směs. Opekáme asi 3 minuty, aby povrch zůstal tekutý. Posypeme sýrem a pak, máme-li pánev vhodnou do trouby, dáme zapéct, jinak necháme na pl...

Rýžový moučník

Rýžový moučník

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 2 balení skořicového cukru, 2 balení vanilkového cukru, 250 ml Ramy Cremefine ke šlehání, 50 g rýže, ovoce na ozdobu podle chuti

Mléko přivedeme k varu a přidáme do něj skořicový cukr, vanilkový cukr a rýži. Opět přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, poté odstavíme. Mezitím dotuha ušleháme Ramu Cremefine ke šlehání, kterou pak do připravené schladlé směsi vmícháme. Dáme d...

Slovenská nádivka

Slovenská nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

9 housek, 18 vajec + 4 uvařené natvrdo, 2 lžíce petrželky, 3/4 lžičky Sody bikarbóny, 3 domácí klobásy, 150 g slaniny, 1 lžička soli, 1/2 lžičky pepře

Klobásu uvaríme domäkka a nakrájame na kolieska. Žemle namočíme do studenej vody a necháme rozmočiť, slaninu nakrájame na malé kocky. Vajcia rozbijeme, v miske rozšľaháme a pridáme k riadne vyžmýkaným žemliam. Pridáme nakrájanú klobásu, slaninu, ...

Šišky

Šišky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg polohrubé mouky, 1 lžička citronové kůry, 40 g droždí (kvasnice), 750 ml mléka, 4 žloutky, 80 g cukru moučka, 100 g másla, špetka soli, 2 lžíce rumu, 1 sklenka džemu

Múku preosejeme, pridáme citrónovú kôru, droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, žĺtky, cukor, rozpustené maslo, soľ, rum a zvyšné vlažné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré prikryté necháme nakysnúť. Pracovnú dosku posypeme múkou, cesto vyvaľk...

Čokoládový dezertík

Čokoládový dezertík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 vajec, 150 g cukru moučky, 25 g kakaa, 150 g tmavé čokolády

Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky ušleháme s cukrem. Přimícháme kakao a čokoládu a opatrně přimícháme tuhý sníh, ušlehaný z bílků. Směs dáme do vymazané dortové formy a v předehřáté troubě na 180 stupňů pečeme 35 minut. Necháme vychladnout a při ...

Maso s těstovinami na kari

Maso s těstovinami na kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího mletého masa, 1 lžíce kari koření, špetka soli, 250 g malých těstovin, 100 g Eidamu (Edam), 30 ml kravského mléka, 2 vejce

Těstoviny uvaříme a scedíme. Mleté maso smíchéme s kari, osolíme a opečeme na rozpáleném oleji. Poté ho smícháme s uvařenými těstovinami a naskládáme do zapékací misky. Posypeme sýrem a polijeme mlékem, rozšlehaným s vajíčky. Zapečeme.

Meruňkové kuře

Meruňkové kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ml aceto balsamico, 4 ks kuřecích prsou, 1 lžíce škrobové moučky, 1 cibule, 300 ml drůbežího vývaru, 2 lžíce meruňkové marmelády, 1/2 lžičky tymiánu, špetka soli, špetka pepře, asi 2 lžíce rostlinného oleje

Kuřecí maso naklepeme, nakrájíme na menší kousky, obalíme ve škrobové moučce, osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na oleji. Vyndáme a necháme v teple. Do pánve nasypeme najemno nakrájenou cibuli, zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Přidáme mer...

Uzené maso v kysaném zelí

Uzené maso v kysaném zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g uzeného masa, 500 g brambor, 500 g kyselého zelí, 50 g slaniny, 50 g sádla, 1 cibule, 200 ml sladké smetany, špetka kmínu, špetka pepře, špetka soli

Předem si uvaříme brambory. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme na plátky nakrájené vychladlé brambory, pokmínujeme, opepříme a osolíme. Na brambory klademe plátky uzeného masa a pokryjeme je zelím, podušeným na slanině a cibulce. Nakonec zalijeme sm...

Zapečené hermelínové brambory

Zapečené hermelínové brambory

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších brambor, 1 cibule, 1 červená cibule, 1 velký hermelín, 100 g Nivy, 100 g měkkého salámu, 80 g Eidamu (Edam), 1 balení smetany (250 ml), špetka soli

Brambory nakrájíme na menší kousky, ostatní suroviny také. Oba druhy cibule nakrájíme na tenká půlkolečka. Vše smícháme dohromady, podle potřeby můžeme osolit a nasypeme do zapékací mísy. Zalijeme smetanou a pečeme asi 35 minut, dokud se všechny s...

stránka: