Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Celoročně - stránka 192

Pečené kuře v alobalu

Pečené kuře v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích čtvrtek, 1 vejce, 20 dkg slaniny, 15 dkg žampionů, 1 cibule, 4 špetka soli, 4 špetka pepře, 100 ml rostlinného oleje

Najemno nakrájíme cibuli. Na trošce oleje ji osmahneme dorůžova, přidáme žampióny a podusíme. Mezitím uvaříme vajíčko natvrdo. Natříháme si alobal na každou čtvrtku kuřete, potřeme olejem, na osolené a opepřené kuře dáme směs s cibulí a žampióny, ...

Rychlá směs na těstoviny

Rychlá směs na těstoviny

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva vepřového ve vlastní šťávě , 1 sáček mražené zeleninové směsi (mrkev, hráše, kukuřice), kečup, sůl, pepř, kmín, Italské koření (nebo koření na pizzu), česnek, sladká mletá paprika , 1 cibule

Na trošce sádla orestujeme cibuli, přidáme sladkou papriku, vepřovou konzervu a krátce podusíme. Dále přidáme mraženou zeleninu, kečup, česnek a ostatní koření. Krátce podusíme. Podáváme s těstovinami.

Grilovaný ananas

Grilovaný ananas

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ananas, 2 lžíce másla, 2 lžíce cukru moučka, snítka čerstvé máty peprné na ozdobu

Ananas oloupeme a nakrájíme na 0,5 cm kolečka. Grilujeme z každé strany asi 2 minuty. Ananas přendáme na talíř, položíme na něj kousek másla a lehce ho posypeme moučkovým cukrem. Máslo se na horkém ananasu rozpustí a promíchá s voňavou šťávou, kte...

Játra na rajčatech a paprikách

Játra na rajčatech a paprikách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích jater, 1 paprika , 3 rajčata, 1 cibule, 2 lžíce červené kari pasty, 1 lžíce oregana

Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme omytá játra, posypeme oreganem a zprudka restujeme. Když jsou už játra lehce opečená, přidáme rajčata a papriku nakrájené na kousky a kari pastu a necháme směs péct, dokud nebude p...

Plněné kuřecí stehýnko

Plněné kuřecí stehýnko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích stehýnek, 4 lžíce másla, 150 g kuřecích jater, 1 cibule, 4 lžičky smetany, 1 rohlík, špetka muškátového ořechu, špetka soli, špetka pepře

Ze stehýnek opatrně stáhneme kůži, tak, aby držela jen u kostičky. Maso odřežeme a umeleme, rohlík na kousky namočeny v mléce též umeleme a smícháme s masem. Cibulku nakrájíme nadrobno, zpěníme na másle, přidáme játra a 5 minut opékáme. Potom játr...

Dušená perlička s liškami

Dušená perlička s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 perlička (asi 1 kg), 300 g čerstvých lišek obecných, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 100 g másla, 200 ml červeného vína, 1 bobkový list, 1 lžička sušené šalvěje, špetka soli, špetka pepře

Perličku naporcujeme na 4 díly. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pekáči rozehřejeme 50 g másla, kousky perličky na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Přidáme šalotku, česnek a chvíli dus...

Kuře Maršálek

Kuře Maršálek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kuřecích prsou, 2 papriky - zelená a červená nebo žlutá, 2 stroužky česneku, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky mleté papriky, 3 lžičky drceného kmínu, 1 lžíce másla, 2-3 lžičky hladké mouky

Maso nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Česnek utřeme se solí, vzniklou kašičku přidáme k masu, vše opepříme, přidáme kmín a papriku a dobře promícháme. Necháme chvilku uležet v chladu. Papriky si zatím nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehř...

Krocaní závitky se šunkou a sýrem

Krocaní závitky se šunkou a sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krocaních prsíček, 80 g šunky, 80 g plátkového sýra, troška oleje, 40 g másla, 20 g kečupu, špetka soli, petrželka na ozdobení

Z krocaních prsíček nakrájíme řízky a lehce je naklepeme. Na jednu stranu řízku položíme plátek šunky a plátek sýra, druhou stranu přeložíme přes šunku a sýr. Okraje přeložíme a zamáčkneme, aby náplň nevytékala. Závitky osolíme a opečeme z obou st...

Červené zelí s brusinkami

Červené zelí s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 velká sklenice červeného zelí, 2-3 lžíce brusinkového kompotu, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 2-3 lžičky hladké mouky, 1 lžíce cukru krupice, 100-150 ml červeného vína, 1-2 lžičky soli

Do kastrolu dáme rozehřát sádlo a vhodíme najemno nasekanou cibuli. Smažíme, až cibule začne zlátnout, zasypeme ji cukrem a necháme trochu zkaramelizovat. Pak vmícháme mouku a ze sklenice vyklopíme zelí. Dobře promícháme a zalijeme vínem. Necháme ...

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks párků dle chuti, 100 g plátkového uzeného sýra, 100 g plátkové slaniny

Párky podélně rozřízneme ostrým nožem po celé délce do 3/4. Do zářezu nacpeme nalámaný plátek sýra tak, aby nepřečníval ven. Párek ovineme slaninou po celé délce. Grilujeme po všech stranách celkem 12 minut, podle tlouštky párku.

Taramasalata

Taramasalata

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 plátků bílého chleba, 1 ks cibule, 1 ks citrónu, 6 lžic olivového oleje, 4 kuličky oliv, 1 hrst petrželky, 60 g tresčích jiker

Z jiker vyškrábeme blány, jikry dáme do mixéru. Chléb ponoříme do vody. Poté z chleba vymačkáme přebytečnou tekutinu a přidáme ho k jikrám. Dále k jikrám přidáme šťávu z citrónu, na kousky nakrájenou cibuli a mixujeme. Poté po kapkách přiléváme ol...

Uherská roláda

Uherská roláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

tvrdý plátkový sýr, uherský salám nakrájený na tenká kolečka, šunka, máslo

Na potravinářskou fólii položíme plátky sýra, namažeme je tence máslem. Pak na ně položíme šunku, opět namažeme máslem a jako poslední vrstvu dáme uherský salám. Vše zarolujeme pomocí fólie a dáme vychladit do ledničky. Krájíme na tenké plátky. Po...

Indické kari s kuřecím masem

Indické kari s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 4 lžička kari koření, 500 ml vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 malé jablko, špetka soli, 1 lžíce másla, 1 cibule, 2 lžíce polohrubé mouky, 300 g kuřecích prsou, 3 lžíce olivového oleje

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme 2 lžíce mouky a uděláme cibulovou jíšku, zalijeme vodou a vaříme. Během toho oloupeme jablko, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostky, přidáme do omáč...

Roštěnky raz dva

Roštěnky raz dva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátek hovězí roštěnky, sůl, pepř, 1 lžíce hořčice, troška hladké mouky, troška oleje, 1 hrst kořenové zeleniny, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1/2 lžičky tmavé sojové omáčky, troška vody

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí. Pak je obalíme v mouce a na rozehřátém oleji zprudka opečeme. Přidáme zeleninu, podlijeme a zvolna dusíme, dokud nejsou měkké. Průběžně promícháme, aby se mouka z roštěnek spo...

Hermelínové kouličky

Hermelínové kouličky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks Hermelínu, 100 g másla, špetka soli, hrst oliv, pár kousků ananasu, pár měsíčů mandarinek, troška sekané petrželky

Hermelín nastrouháme a utřeme ho s máslem, které jsme mírně posolili. Vezmeme kousek takto vzniklé směsi a zabalíme do ní tu olivu, tu kousek ananasu či mandarinky. Vytvarujeme kouličky a ty obalíme v nasekané petrželce.

Sýrové koule

Sýrové koule

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g strouhaného sýra, 100 g měkkého salámu, 50 g másla, 1 lžička sardelové pasty, 2 vejce uvařená natvrdo, 1 lžíce hořčice

Máslo utřeme se sardelovou pastou, hořčicí, vmícháme ostatní suroviny. Tvarujeme koule a obalujeme ve strouhaném sýru, necháme v chladu ztuhnout.

Pepřovo-limetkový steak z lososa

Pepřovo-limetkový steak z lososa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kousky lososa, 1 limetka, kapka olivového oleje, troška citronového pepře

Kusy lososa opláchneme a necháme trochu rozmrazit, poté na ně vymačkáme šťávu z limetky a necháme je v ní aspoň 10 minut (nebo kolik nám čas dovolí). Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a položíme na ně okapané plátky lososa, které jsme okořenili...

Celozrnné hřebeny s tvarohovou náplní

Celozrnné hřebeny s tvarohovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g celozrnné mouky (můžete smíchat více druhů), 40g olivového oleje, 1 vejce, špetka soli, 250 ml mléka, 1 hrst rozinek, 1 lžička skořice, 250 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce včelího medu

Tvaroh smícháme s umytými rozinkami, skořicí a medem (možná Vás trochu potrápí, ale odměna ve formě hřebenů bez bílého cukru za to stojí). Smícháme mouku s mlékem, olejem a solí ve vláčné těsto. Pomoučenýma rukama jej předáme na pomoučený vál a...

Sýrové jednohubky šup šup

Sýrové jednohubky šup šup

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

25 dkg tvrdého sýra (nebo dle předpokládané spotřeby), 1 lžička pálivé papriky, hroznové víno, půlky vlašských ořechů

Dále použijeme: mikrotenový sáček, napichovátka či párátka. Tvrdý sýr nakrájíme na kostičky. Připravíme si mikrotenový sáček, do něj sýr vložíme a přidáme podle množství sýra pálivou papriku. Sáčkem důkladně třepeme, dokud se sýr neobalí. Pak k...

Jablečná povidla

Jablečná povidla

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg jablek, 1 kg cukru, 1/8 l 4% octa, celá skořice

K oloupaným a nahrubo nastouhaným jablkům přidáme cukr, ocet a skořici. Zamícháme a necháme do druhého dne odpočinout. Pak toto svaříme, až nechává vařečka při míchání širší stopu. Vyjmeme skořici a ještě za horka plníme do sklenic, kde navrch můž...

Avokádový salát s pomerančem

Avokádový salát s pomerančem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 2 avokáda, 20 kuliček oliv, 1 cibule, pár čerstvých lístků bazalky, 1 lžíce bílého vinného octa, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky plnotučné hořčice

Pomeranče oloupeme a rozebereme na dílky. Avokádo překrojíme napůl a vyjmeme pecku. Oloupeme avokádo a nakrájíme na plátky. Olivy nakrájíme na polovinu a poté překrájíme půlky oliv na nudličky. Na talíř servírujeme plátky avokáda, dílky pomeranče,...

Květák s olivami

Květák s olivami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 ks květáku, 4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 140 ml vody, 1 lžíce citrónové šťávy, 3 lžíce rajčatového protlaku, 90 g černých oliv, 2 lžíce nasekané petrželky, špetka pepře, špetka soli

Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Olej rozpálíme a růžičky květáku na něm smažíme asi 2 minuty. Poté je vyndáme na talíř a na pánvi orestujeme nadrobno nasekanou cibuli. Když je cibule orestovaná, přilijeme trochu vody a citrónovou šťávu a p...

Salát z okry

Salát z okry

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce olivového oleje, 1 ks cibule, 6 ks rajčat, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 hrst nasekané petrželky, špetka pepře, špetka soli, 250 g okry (ibišek jedlý)

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno. V hrnci si rozpálíme olej, orestujeme na něm nadrobno nasekanou cibuli. Z okry odřízneme stonky a přidáme okru k cibuli a necháme smažit cca 10 minut. Rajčata nakrájíme na kolečka a přidáme po 10-ti minutách do...

Citrónová polévka s vejci

Citrónová polévka s vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 l vývaru z kostí, 2 ks vajec, 2 ks citrónů, 60 g rýže

Vývar přivedeme k varu, když se vývar vaří, přidáme rýži a necháme povařit cca 10 minut. Poté sejmeme z plotny a necháme stranou. Žloutky ušleháme s 1 lžící vody do jemné pěny. Postupně přišleháme šťávu z jednoho citrónu. Dále do žloutkové pěny př...

Smažené olihně

Smažené olihně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g čerstvých olihní, 60 g hladké mouky, trochu oleje na smažení, špetka pepře, špetka solli, 1 ks citrónu, 1 hrst petrželky na ozdobu

Z olihně odstraníme hlavu, vnitřnosti a osten, zbylé tělo olihně omyjeme pod vodou, odřízneme chapadla a rozdělíme je na kousky. Z těla odřízneme kůži a maso nakrájíme na nudličky. V misce smícháme mouku se solí a pepřem a v této směsi obalíme nud...

stránka: