Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 127

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Sýrové párky ve slaninovém kabátku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks párků dle chuti, 100 g plátkového uzeného sýra, 100 g plátkové slaniny

Párky podélně rozřízneme ostrým nožem po celé délce do 3/4. Do zářezu nacpeme nalámaný plátek sýra tak, aby nepřečníval ven. Párek ovineme slaninou po celé délce. Grilujeme po všech stranách celkem 12 minut, podle tlouštky párku.

Roštěnky raz dva

Roštěnky raz dva

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátek hovězí roštěnky, sůl, pepř, 1 lžíce hořčice, troška hladké mouky, troška oleje, 1 hrst kořenové zeleniny, 1 lžička Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1/2 lžičky tmavé sojové omáčky, troška vody

Roštěnky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z jedné strany hořčicí. Pak je obalíme v mouce a na rozehřátém oleji zprudka opečeme. Přidáme zeleninu, podlijeme a zvolna dusíme, dokud nejsou měkké. Průběžně promícháme, aby se mouka z roštěnek spo...

Celozrnné hřebeny s tvarohovou náplní

Celozrnné hřebeny s tvarohovou náplní

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g celozrnné mouky (můžete smíchat více druhů), 40g olivového oleje, 1 vejce, špetka soli, 250 ml mléka, 1 hrst rozinek, 1 lžička skořice, 250 g odtučněného tvarohu, 2 lžíce včelího medu

Tvaroh smícháme s umytými rozinkami, skořicí a medem (možná Vás trochu potrápí, ale odměna ve formě hřebenů bez bílého cukru za to stojí). Smícháme mouku s mlékem, olejem a solí ve vláčné těsto. Pomoučenýma rukama jej předáme na pomoučený vál a...

Jablečná povidla

Jablečná povidla

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 kg jablek, 1 kg cukru, 1/8 l 4% octa, celá skořice

K oloupaným a nahrubo nastouhaným jablkům přidáme cukr, ocet a skořici. Zamícháme a necháme do druhého dne odpočinout. Pak toto svaříme, až nechává vařečka při míchání širší stopu. Vyjmeme skořici a ještě za horka plníme do sklenic, kde navrch můž...

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hrubé mouky, 20 g sádla, 1 vejce, špetka soli, špetka pepře, troška strouhanky, Náplň: 500 g bílého zelí, 10 g cukru , troška sádla, 100 g Ementalu

Mouku smícháme s vejcem, trochou vody a uděláme tuhé těsto. Na troše sádla necháme žezloutnout cukr a přidáme jemně nasekané zelí. Trochu osolíme a opepříme a osmažíme. Z těsta vyválíme placku, nakrájíme z ní čtverce, do každého dáme část nádivky,...

Cuketové řezy na česneku

Cuketové řezy na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší cukety, 4 stroužky česneku, 2 ks chilli papriček, 1 lžička hnědého cukru, 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce oleje, 4 lžičky soli

Dobře omyté cukety rozpůlíme a nakrájíme na asi 1 cm tlustá kolečka, která vložíme do mísy, posolíme a necháme aspoň 4 hodiny odpočinout. Pak vodu z cuket vymačkáme a smícháme s prolisovaným česnekem a drobně nasekanými papričkami. V pánvi rozehře...

Zapečená bramborová kaše s lunchmeatem

Zapečená bramborová kaše s lunchmeatem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva Luncheon Meatu, 3 ks cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce másla, špetka tymiánu, 1 šálek hovězího bujónu, 2 lžíce strouhaného Ementálu, špetka soli, 500 g brambor, troška másla, troška mléka

Bramborovou kaši připravíme obvyklým způsobem. Lunchmeat nakrájíme na větší kousky, oloupanou cibuli na kolečka, vše podusíme na másle, přidáme protlak, znovu krátce podusíme, okořeníme, osolíme, zalijeme vývarem z masoxu a povaříme. Zapékací mísu...

Ragú z hovězího masa

Ragú z hovězího masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího předního masa, špetka soli, špetka pepře, špetka mleté sladké papriky, 60 g másla, 1 cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 lžíce hladké mouky, 8 ks žampionů, 2 ks kapie, 4 lžíce sterilovaného hrášku, 1 mrkev, 4 lžíce červeného vína

Na másle zpěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájené maso, promícháme se solí, pepřem a mletou paprikou. Necháme osmahnout, přidáme protlak, na plátky nakrájené žampióny, na nudličky nakrájenou mrkev a kapii. Podlijeme a dusíme. Když je maso témě...

Grilovaná uzená kýta s bramborami

Grilovaná uzená kýta s bramborami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g uzené vepřové kýty, 3 lžíce hnědého cukru, 500 g brambor, 2 lžíce strouhaného čerstvého křenu nebo 1 lžíce křenové pasty, citrónová šťáva z 1/2 citronu, špetka grilovacího koření, špetka soli

V misce smícháme cukr s křenem a citrónovou šťávou. Vzniklou marinádou potřeme maso nakrájené na centimetrové plátky. Necháme je asi 20 minut odležet v chladu. Brambory oloupeme, dobře omyjeme a překrojíme na půlky nebo čtvrtky. V hrnci je zalijem...

Rybí pánev s liškami

Rybí pánev s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 ks šalotky, 500 g Lišek obecných, 4-5 ks rajčat, 800 g rybího masa podle chuti, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce oleje, 1 pórek, 125 ml bílého vína, špetka soli, špetka pepře

Šalotky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Lišky očistíme. Rajčata spaříme vroucí vodou, zbavíme slupek a semen a nakrájíme na kostičky. Pórek taky nakrájíme na kostičky. Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a pokapeme citrónovou šťáv...

Hovězí maso na majoránce

Hovězí maso na majoránce

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního masa, špetka soli, špetka pepře, 1 menší cibule, 60 g másla, troška majoránky, 250 ml hovězího vývaru

Cibuli nakrájíme na kolečka a zpěníme na másle. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a přidáme k cibuli. Necháme osmahnout, okořeníme rozetřenou majoránkou, zalijeme vývarem a dusíme doměkka. Podáváme s opečenými škubánky.

Citrónovo-limetková polévka

Citrónovo-limetková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g citrónů, 250 g limetek, 1 l vody, 4 lžíce cukru krupice

Nejdříve si 4 citróny omyjeme a nastrouháme z nich citrónovou kůru, kterou poté při podávání posypeme polévku. Zbytek citrónů oloupeme, limetky oloupeme. Dáme si 4 citróny, ze kterých jsme ostrouhali kůru, stranou, zbytek citrónů nakrájíme na men...

Třešňová polévka

Třešňová polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g třešní, 1 l vody, 4 lžíce cukru krupice, 1/2 sáčku pudinkového prášku s vanilkovou příchutí, 1 kelímek smetany, 2 lžíce citrónové šťávy

Třešně omyjeme, vypeckujeme, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 lžíce cukru krupice a vaříme. Když jsou třešně měkké, dáme je do mixéru a umixujeme. Tuto směs nalijeme opět do hrnce, přisypeme ½ sáčku pudinku v prášku, aby byla směs hustější...

Tvarohové halušky

Tvarohové halušky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g tvarohu, 200 g hladké mouky, 1 lžíce másla, 1-2 vejce, sůl, strouhanka - podle chuti (osmažená), cukr na posypání halušek, máslo na přelití

Tvaroh prolisujeme do jemna, smícháme s moukou, rozpuštěným tukem, vajíčkem a špetkou soli. Z dobře vypracovaného těsta lžící namáčenou ve vodě vykrajujeme malé nočky a vhazujeme je do vařící vody. Po pár minutách - až nám halušky vyplavou, je vyl...

Hrníčkový smažený sýr bez smažení

Hrníčkový smažený sýr bez smažení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g tvrdého sýra, 200 g šunky, 6 ks vajec, kousek ztuženého pokrmového tuku, trocha strouhanky

Připravíme si 6 hrníčků. Hrníčky vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Sýr nastrouháme, šunku nadrobno nakrájíme. Na dno vysypaného hrníčku nasypeme vrstvu strouhaného sýra, na ni přidáme vrstvu šunky a navrch rozklepneme vajíčko. Opět pokračujem...

Hovězí roláda plněná masem s míchanými vejci

Hovězí roláda plněná masem s míchanými vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězího masa, 200 g uzeného masa, 3 ks vajec, 1 malá cibule, 100 g slaniny, 100 g sádla, 2 lžíce hladké mouky, troška petrželky, špetka soli, špetka pepře

Rozpálíme polovinu slaniny, zpěníme v ní cibuli a opečeme salám. Přimícháme vejce, okořeníme petrželkou, pepřem a osolíme. Na rozklepaný plát masa natřeme prochladlou míšeninu, stočíme, zavážeme nití, opečeme a dusíme za podlévání doměkka. Šťávu z...

Křupavé závitky s liškami

Křupavé závitky s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml mléka, 3 ks vajec, 50 g hladké mouky, 40 g másla + máslo na smažení, 400 g lišek obecných, 1 malá mrkev, 50 g celeru, 2 ks šalotky, 1 stroužek česneku, 2 lžíce oleje, 1 svazek zelené petrželky, špetka soli, špetka pepře, strouhanka a hladká mouka na obalení

Z mléka, 2 vajec, mouky, rozpuštěného masa a špetky soli vypracujeme řídké těsto, které necháme 15 minut odležet. Potom z něj na másle usmažíme tenké palačinky. Lišky důkladně očistíme a nakrájíme na malé kousky a očištěnou zeleninu na tenké prouž...

Zapékané brambory s kuřecím a krabím masem

Zapékané brambory s kuřecím a krabím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 brambor dle velikosti pekáčku, 400 g kuřecího masa, 1 balení krabích tyčinek, 250 ml smetany, asi 1 lžíce soli, 15 dkg Nivy, 1 lžíce másla, troška pepře

Do pekáčku dáme plátek másla poklademe na kolečka nakrájené brambory a na kostičky nakrájené kuřecí a krabí maso. Posolíme, opepříme a přidáme plátky nivy. Zakryjeme opět plátky brambor a zalijeme smetanou. Dáme tak na 60 minut péci do trouby na 1...

Bramborová placka s jablky

Bramborová placka s jablky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

75 dkg vařených nastrouhaných brambor, 25 dkg polohrubé mouky, 1/2 lžičky soli, 1 vejce, cukr, skořice, 2-3 na hrubé slzy nastrouhaná jablka, máslo

Smícháme: brambory, polohrubou mouku, sůl, vejce. Zpracujeme v těsto a vyválíme obdélník a naplníme - cukrem, skořicí, na hrubé slzy nastrouhaná jablka a pokapeme rozpuštěným máslem. Přeložíme nejdříve kratší kraje přes náplň a potom delší kraje p...

Kuřecí stehýnka se švestkami

Kuřecí stehýnka se švestkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí stehna, 1 hrneček hladké mouky, 1 dcl olivového oleje, 1 lžíce soli, 1 lžička pepře mletého, 1 lžíce tymiánu, 2 lžíce kečupu, 1 lžíce Brandy, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 12 švestek, 1 dcl bílého vína, 4 lžíce vlašských ořechů, 1 balení masoxu, 1 lžíce mleté papriky

Kuřecí stehna osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a opečeme po obou stranách na oleji. Vyndáme je na talíř a na oleji zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme rozdrcený česnek a osmahneme. Zalijeme vínem, kečupem, brandy, podlijeme vřelou vodou a ...

Cibulář

Cibulář

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího zadního, 500 g cibule, 30 g slaniny, 30 g másla, 3 stroužky česneku, 1 lžíce hořčice, 2 lžíce kečupu, dle chuti kmín, dle chuti majoránka, pepř, sůl, sladká mletá paprika, Worcesterská (Worcesterová) omáčka, kari koření

Na másle a slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli, utřený česnek a papriku. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, okořeníme pepřem, kari, majoránkou a kmínem. Podlijeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme kečup, hořčici a worcester. Podává...

Hrbaté maso

Hrbaté maso

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové krkovice, sádlo, olej, 4 ks žampionů, 1 cibule, 10 dkg šunky, 4 rohlíky, 2 dcl mléka, 2 ks vajec, 10 dkg tvrdého sýra, petrželka

Maso si naklepeme,osolíme,opepříme a poklademe ho na sádlem vymazaný pekáč. Na něj naložíme žampionovou směs, kterou připravíme následovně: 4 rohlíky nakrájíme na kostičky a na to nalijeme 2 dcl mléka a přidáme 2 vajíčka. Na oleji si orestujeme ci...

Pomazánka miš - maš

Pomazánka miš - maš

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vařená vejce (žloutky oddělit od bílků), 1 střední sterilovaná okurka (nastrouhat), 1 lžička majonézy, 1 lžička hořčice, 15 dkg měkkého salámu (např. gothaje) - množství dle potřeby hustoty a chuti, 2-3 kapky Worcesterské (Worcesterové) omáčky, najemno nakrájená cibulka, 2 lžíce másla (dvakrát zakrojit, nechat povolit), 1 trojúhelníček taveného sýru, pepř, sůl

Bílky, salám a okurku nastrouháme najemno.Dále žloutky, povolené máslo, sýr, majolku, hořčici v misce ručně utřeme dojemna, lehce smícháme s nastrouhanýma bílkama, salámem, cibulkou, okurkou a dochutíme solí, pepřem a worcesterovou omáčkou. Ochutn...

Kávová bábovka s mandlemi a čokoládou

Kávová bábovka s mandlemi a čokoládou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžičky instantní kávy, 200 g Hery, 180 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 3 ks vajec, 330 g polohrubé mouky, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 lžíce rumu, 3 lžíce mléka, 2 lžíce kakaa, 100 g hořké čokolády, 60 g mandlových plátků

Instantní kávu rozpustíme v 150 ml horké vody a necháme vychladnout. Ušleháme heru s cukrem a vanilkovým cukrem, pak po jednom vešleháme vejce a rum. Do směsi přidáme vychladlou kávu, mouku prosátou s práškem do pečiva a kakao rozmíchané v mléce...

Kuřecí řízky s játrovou směsí

Kuřecí řízky s játrovou směsí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou (řízků), sůl, pepř, 3 lžíce kečupu, 100 g kuřecích jater, olej, 1 cibule, 1 sklenka červeného vína, kousek mandarinky, 1 lžíce ořechových jader

Drůbeží řízky nakrájíme po obvodu, jemně naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na oleji, pak je vyjmeme a uložíme na teplé místo. Na oleji zpěníme tenká kolečka cibule, přidáme plátky jater, za stálého míchání je opečeme, přidáme...

stránka: