Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Česká - stránka 124

Brambory s pokličkou

Brambory s pokličkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

12 větších brambor, 250 g brokolice, 250 g strouhané Nivy, špetka soli, kmín, pár snítek rozmarýnu, olivový olej, zelenina na oblohu

Brambory uvaříme ve slupce do poloměkka a studené je oloupeme. Brokolici uvaříme a sýr nastrouháme. Brambory oloupeme a vydlabeme otvor na naplnění, vršek si ponecháme. Posolíme, posypeme kmínem. Brokolici nasekáme najemno a smícháme se sýrem. Smě...

Chipsové nugetky

Chipsové nugetky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 balení (á 150 ml) bílých jogurtů , kari koření, 200 g paprikových chipsů, pepř

Do mísy dáme jogurty s kari kořením. Rukou rozdrtíme paprikové chipsy a raději neujídáme, ať nám vystačí. Kuřecí prsíčka nakrájíme na nugetky (menší kousky). Zlehka naklepeme, okořeníme. Poté nugetky namáčíme do „žlutého“ jogurtu a hned poté obalí...

Krůtí srdce na špeku

Krůtí srdce na špeku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg krůtích srdcí, 1 větší cibule, 20 dkg uzeného špeku, 4 stonky řapíkatého celeru, 1 kostka masoxu, 2 lžíce hladké mouky, pepř, sůl, petrželová nať

Na kostičky nakrájený uzený špek vyškvaříme v hrnci a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Krůtí srdce zbavíme vrchní tučné nevzhledné části, přepůlíme a nakrájíme podélně na nudličky. Srdce propláchneme. Poté přidáme do hrnce k opražené cibuli se š...

Kuřecí nudličky s lečem

Kuřecí nudličky s lečem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 sklenka (650 g) leča, 4 stroužky česneku, 50 g hladké mouky, 100 ml vody, 1 kostka hovězího bujónu, 1 cibule, sůl, pepř, drcený kmín, olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme s prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme na kostičky. Podle typu vašeho hrnce buď hrnec nahřejeme na sporáku a orestujeme cibuli a maso nebo pokud váš hrnec není uzpůso...

Závin s pivem

Závin s pivem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg hladké mouky, 1 balení ztuženého pokrmového tuku Omega, 2 ks žloutků, 1/4 l světlého piva, troška piškotů dětských, troška másla, 4 ks jablek, 1 hrst rozinek, sekané lískové ořechy, 1 sáček vanilkového cukru, 1 balení skořicového cukru, cukr moučka na posypání

Vypracujeme si těsto, do kterého nalijeme pivo, zpracujeme a necháme odpočinout. Potom vyválíme 4 záviny, potřeme máslem, lehce posypeme strouhanými piškoty. Poklademe nahrubo strouhanými jablky (výborné jsou i hrušky), dáme rozinky, skořicový a v...

Brambory se škvarky a okurkou

Brambory se škvarky a okurkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 200 g sterilovaných okurek, 300 g škvarků, 2 ks mrkve, 2 ks cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, sůl, pepř, bobkový list

Oloupeme cibuli a mrkev, pokrájíme je na malé kousky a osmažíme na pánvi společně se škvarky, přendáme vše do hrnce. Přidáme oloupané a na malé kousky nakrájené brambory a zalijeme vodou. Necháme pozvolna pod pokličkou vařit. Na větší kousky nakrá...

Kuřecí křidýlka na plechu

Kuřecí křidýlka na plechu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích křídýlek, 3 dcl světlého piva, 1 ks cibule, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžičky soli, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky

Mouku, sůl a papriky smícháme v misce. Křidélka obalíme v této směsi a poskládáme na plech těsně vedle sebe, posypeme je kolečky cibule. Plátky másla položíme na křidýlka, vložíme do vyhřáté trouby a po rozpuštění tuku zalijeme pivem. Pečeme 20-30...

Polévka z hovězího ocásku

Polévka z hovězího ocásku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg hovězí oháňky, 1,5 l vody, 1 ks cibule, 1 ks květáku, 100 g sterilovaného hrášku, 4 lžíce nadrobno nasekané petrželky, 50 g másla, 5 lžic hladké mouky, špetka pepře, špetka soli, 150 g kořenové zeleniny

Hovězí ocásky omyjeme, nakrájíme na menší kousky, dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Necháme vařit zhruba hodinu. Kořenovou zeleninu omyjeme, nakrájíme na menší kousky, přidáme k masu, dále přidáme oloupanou cibuli, opepříme, osolím...

Pomazánka z rybího filé

Pomazánka z rybího filé

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g rybího filé, 100 g másla, 2 ks uvařených brambor, 2 stroužky česneku, 50 g majonézy, špetka soli

Na pánvi rozpustíme máslo a na něm podusíme rybí filé, které necháme následně vychladnout. Vychladlé rybí filé rozmačkáme, přidáme nastrouhané uvařené brambory, najemno nastrouhaný česnek, majonézu, zamícháme, osolíme a podáváme.

Moravský bramborový salát

Moravský bramborový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 ks ve slupce uvařených brambor, 1 cibule, 1 vejce natvrdo, olej, ocet, sůl, pepř

Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na tenčí plátky a uložíme do větší mísy. Brambory promícháme s cibulí nakrájenou na kolečka a vejci, která nakrájíme na kostičky. Přidáme rostlinný olej a zvlášť si připravíme octovou směs. Do hrnku nalijeme oc...

Domácí pečený chléb s překvapením

Domácí pečený chléb s překvapením

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 300 ml vody, 25 g droždí (kvasnice), 60 g Vysočiny, 1 balení taveného sýra, 1 lžička soli, 1 lžička cukru krystal, 3 lžíce česneku - sušené kořenící směsi

Do plechové nádoby od domácí pekárny nalijeme 300 ml vody. Poté nasypeme 500 g hladké mouky. Doprostřed mouky uděláme důlek a vložíme do něj droždí (čerstvé, sušené). Do pravého kraje umístíme lžičku cukru, do levého lžičku soli. Do dalšího volnéh...

Domácí lipánek

Domácí lipánek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 balení tučného tvarohu, 1 balení vanilkového pudinku, 600 ml mléka, 1 sáček vanilkového cukru, 3 lžíce cukru krupice

Vanilkový pudink uvaříme podle návodu a necháme vychladnout. Tvaroh a pudink rozmixujeme v mixéru a přidáme mléko dle potřeby. Můžeme přisladit vanilkovým cukrem.

Pomazánka z kachních jater

Pomazánka z kachních jater

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g tuku, 1 ks cibule, 200 g kachních jater, 2 ks natvrdo uvařených vajec, 2 lžičky plnotučné hořčice, špetka pepře, špetka soli

Tuk si rozpustíme, přidáme oloupanou a najemno nakrájenou cibuli, orestujeme. Když je cibule orestovaná, přidáme omytá a na menší kousky nakrájená játra a zprudka opečeme ze všech stran. Poté podlijeme trochou vody a necháme játra vychladnout. Kdy...

Dušené kuřecí paličky

Dušené kuřecí paličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks kuřecích paliček (stehýnek), 1-2 stroužky česneku, 1 vrchovatou lžíci nasekané petrželky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 větší rajče, sůl, pepř, olej

Do hrnce (nejlépe litinového) dáme olej a paličky na něm opečeme, aby získaly barvu. Česnek nakrájíme na plátky, přidáme jej ke kuřeti spolu s nasekanou petrželkou, lžící rajského protlaku a rajčetem nakrájeným na kostičky. Osolíme, opepříme, přil...

Vepřové plátky na česneku

Vepřové plátky na česneku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky libového vepřového masa, sůl, pepř, grilovací koření (případně jiné dle chuti), 4-8 stroužků česneku, voda na podlití, olej, sádlo

Připravíme si maso(do pekáčku dáváme vždy jako plátky, chuť česneku a koření je lepší a maso se rychleji peče), okořeníme, česnek rozdrtíme se solí a potřeme tím maso. Plátky dáme do pekáčku s troškou oleje a sádla a zalijeme asi sklenkou vody(aby...

Slepice pro děti

Slepice pro děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, 50 ml smetany na vaření, 1 cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 2 ks bobkových listů, 3 kuličky pepře, 5 kuliček nového koření, instantní světlá jíška, olej

Slepici opláchneme a naporcujeme na menší kousky. V hrnci osmahneme cibulku. V témže hrnci opečeme ze všech stran i kusy slepice. Podlijeme vařící vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Nakonec zaprášíme sladkou paprikou a ...

Domácí čokoláda

Domácí čokoláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení ztuženého pokrmového tuku, 35 g holandského kakaa, 125 g cukru moučka, 1 lžíce škrobové moučky

Do hrnce vložíme tuk rozkrájený na kousky. Hrnec položíme nad větší hrnec s trochou vody tak, aby se nedotýkal dnem vody. Vše se musí připravovat v páře, nesmí se vařit. Rozpustíme tuk a přidáme moučkový cukr, postupně přisypeme kakao a škrobovou ...

Těstoviny s chilli

Těstoviny s chilli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 5 ks rajčat, 10 dkg šunky, čerstvá petrželka, chilli koření, těstoviny (nejlépe se osvědčily mašličky), cukr, sůl, pepř

Těstoviny uvaříme podle návodu. Zatím do mísy nakrájíme rajčata a šunku na kostičky a nadrobno posekáme petrželovou nať. Přidáme zakysanou smetanu a půl čajové lžičky chilli koření. Dochutíme cukrem, pepřem, solí a smícháme s těstovinami. Necháme ...

Tvarohový dezert s Lučinou

Tvarohový dezert s Lučinou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tvarohu, 350 g Lučiny, 3 lžíce rumu, 90 g cukru moučka, 1 hrneček silné kávy, 1 balení piškotů dětských, 4 ks banánů, kakao

Smícháme tvaroh s Lučinou, osladíme asi polovinou cukru a přidáme rum. Uvaříme silnou kávu, kterou osladíme zbytkem cukru. Připravíme formu na biskupský chlebíček. Na dno formy klademe piškoty namočené do kávy. Na piškoty naneseme vrstvu tvarohu a...

Vepřová polévka s estragonem

Vepřová polévka s estragonem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 2 ks mrkve, 1 kořen petržele, 1 bulvový celer, 1 cibule, 75 g rýže, 2 lžíce rajčatového protlaku, 1 svazek čerstvého estragonu, 1 citrón, 1 svazek petrželové natě, sůl

Vepřové maso opláchneme a nakrájíme na menší kostičky. Kousky vepřového vaříme zvolna ve vodě se solí a průběžně odebíráme z hladiny vývaru pěnu. Mezitím oloupeme cibuli a očistíme kořen petržele, celeru, mrkve a vše nakrájíme na malé kousky. Když...

Smetanovo-zeleninová pomazánka

Smetanovo-zeleninová pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g másla, 2 ks vajec uvařená natvrdo, 2 lžíce plnotučné hořčice, 2 ks mrkve, 2 ks paprik, 2 ks rajčat, 1 ks cibule, 4 lžíce smetany, špetka pepře, špetka soli

Do mixéru dáme máslo, hořčici, vejce, smetanu, najemno nastrouhanou mrkev, na menší kousky nakrájenou papriku, na menší kousky nakrájené rajče, přidáme cibuli, opepříme, osolíme a umixujeme. Potíráme na bílé pečivo.

Chřest posypaný strouhankou

Chřest posypaný strouhankou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g chřestu, 100 g másla, 100 g strouhanky, špetka soli

Chřest oloupeme, omyjeme a dáme do vroucí osolené vody uvařit doměkka. Když je chřest měkký, vyjmeme ho, polijeme rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou. Podáváme s brambory.

Plněný celer

Plněný celer

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks celerů, 500 g vepřového masa, 100 g tuku, 1 ks cibule, 4 ks rohlíků, 1 sklenka mléka, 4 ks vajec, špetka pepře, špetka soli

Celer omyjeme a oloupeme, poté ho dáme do vroucí osolené vody a uvaříme ho do poloměkka. Když je celer poloměkký, vyjmeme ho, necháme vychladnout a poté vydlabeme vnitřek. Maso nakrájíme na kostičky a umeleme na mlýnku na maso. Cibuli oloupeme, na...

Plněné okurky posypané Eidamem

Plněné okurky posypané Eidamem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks okurek, 250 g telecího masa, 40 g cibule, 1 bobkový list, 4 kuličky pepře, 3 kuličky nového koření, 2 ks vajec, 40 g másla, 50 g strouhanky, 40 g Eidamu, špetka soli

Okurky omyjeme, rozkrojíme podélně na polovinu a vydlabeme jadérka. Maso dáme do hrnce, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, bobkový list, pepř, nové koření, osolíme, zalijeme vodou tak, aby maso bylo potopené a uvaříme doměkka. Když je maso uvařené...

Brambory plněné vejci

Brambory plněné vejci

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks brambor, 4 ks vajec, 50 g salámu, špetka pepře, špetka soli

Brambory oloupeme, omyjeme, vydlabeme vnitřek, naskládáme do zapékací misky a dáme zapéct do trouby. Mezitím si najemno nakrájíme salám. Když jsou brambory zapečené, vyjmeme je z trouby a dáme do nich kousek másla, vejce, osolíme, posypeme nakráje...

stránka: