Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Vepřové dušené maso

Vepřové dušené maso
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 15min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 45min , porce

1820 kalorií, 0.0g cukrů, 120.0g tuků, 50.0g bílkovin

Příprava

Z vepřového masa nakrájíme plátky, které krátce opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a zavineme do ruliček, které převážeme provázkem aby se neuvolnili. Na pánvi rozpálíme trochu sádla a závitky na něm ze všech stran dozlatova opečeme. Poté k masu přidáme nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel a cibuli a vše ještě osmahneme. Masové závitky i zeleninu přemístíme do vyššího hrnce, zalijeme bujonem nebo vodou tak, aby maso bylo do poloviny ponořené. Přidáme celý pepř a papriku. Hrnec zakryjeme a necháme na mírném ohni dusit. Asi 15-20 minut před koncem přidáme bobkový list. Když je maso měkké, vytáhneme jej a před další přípravou si jej odložíme na teplé místo.
Z vývaru který zůstal připravíme omáčku. Přidáme rajčatový protlak a mouku, metlou na šlehání nebo v mixéru vše důkladně rozšleháme, aby nezůstaly hrudky. Na mírném ohni ještě asi 30 minut povaříme a na závěr dle chuti dosolíme. Přepasírujeme přes síto zeleninu i omáčku a podáváme s masovými závitkami.

Ellis

11. 07. 2011, Recept navštíven: 1515x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Vepřové dušené maso

Vepřové dušené maso

Z vepřového masa nakrájíme plátky, které krátce opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a zavineme d...

Zobrazit všechny podobné recepty k Vepřové dušené maso Link-arrow

Přidat recenzi
Přidat komentář

Facebook komentáře