Vepřové dušené maso

Vepřové dušené maso

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
30min

Celkový čas

45min

Porce


Nutriční hodnoty

1820 kalorií
0.0g cukrů
120.0g tuků
50.0g bílkovin


Příprava

Z vepřového masa nakrájíme plátky, které krátce opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a zavineme do ruliček, které převážeme provázkem aby se neuvolnili. Na pánvi rozpálíme trochu sádla a závitky na něm ze všech stran dozlatova opečeme. Poté k masu přidáme nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel a cibuli a vše ještě osmahneme. Masové závitky i zeleninu přemístíme do vyššího hrnce, zalijeme bujonem nebo vodou tak, aby maso bylo do poloviny ponořené. Přidáme celý pepř a papriku. Hrnec zakryjeme a necháme na mírném ohni dusit. Asi 15-20 minut před koncem přidáme bobkový list. Když je maso měkké, vytáhneme jej a před další přípravou si jej odložíme na teplé místo.
Z vývaru který zůstal připravíme omáčku. Přidáme rajčatový protlak a mouku, metlou na šlehání nebo v mixéru vše důkladně rozšleháme, aby nezůstaly hrudky. Na mírném ohni ještě asi 30 minut povaříme a na závěr dle chuti dosolíme. Přepasírujeme přes síto zeleninu i omáčku a podáváme s masovými závitkami.

přidejte na:
Ellis

11. 07. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.