Vepřové dušené maso
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Z vepřového masa nakrájíme plátky, které krátce opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, osolíme a zavineme do ruliček, které převážeme provázkem aby se neuvolnili. Na pánvi rozpálíme trochu sádla a závitky na něm ze všech stran dozlatova opečeme. Poté k masu přidáme nakrájenou a očištěnou mrkev, petržel a cibuli a vše ještě osmahneme. Masové závitky i zeleninu přemístíme do vyššího hrnce, zalijeme bujonem nebo vodou tak, aby maso bylo do poloviny ponořené. Přidáme celý pepř a papriku. Hrnec zakryjeme a necháme na mírném ohni dusit. Asi 15-20 minut před koncem přidáme bobkový list. Když je maso měkké, vytáhneme jej a před další přípravou si jej odložíme na teplé místo.
Z vývaru který zůstal připravíme omáčku. Přidáme rajčatový protlak a mouku, metlou na šlehání nebo v mixéru vše důkladně rozšleháme, aby nezůstaly hrudky. Na mírném ohni ještě asi 30 minut povaříme a na závěr dle chuti dosolíme. Přepasírujeme přes síto zeleninu i omáčku a podáváme s masovými závitkami.
11. 07. 2011