Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Čínská - stránka 2

Čínské nudličky

Čínské nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové kýty, 2 vejce, 2 stroužky česneku, 1 lžíce Solamylu, 0,5 lžičky mleté papriky , 0,5 lžičky pepře, 0,5 lžičky kari koření, 2 lžíce sojové omáčky, 5 lžic slunečnicového oleje

Vepřové maso nakrájíme na ne moc dlouhé nudličky. Dobře je promícháme s rozkvedlanými vejci, solamylem, paprikou, kari kořením a sojovou omáčkou. Přidáme prolisovaný česnek a důkladně promícháme a necháme v ledničce uležet do druhého dne. Druhý ...

Rýže s pórkem

Rýže s pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrsti rýže, 1-2 vejce, 1-2 pórky, 1-2 lžíce oleje na smažení, sůl dle potřeby, mletý kmín dle chuti

Na pánev s trochou oleje dáme uvařenou rýži, zpravidla se osvědčí, když uvaříme větší množství a zbude. Předtím si na jiné pánvi dáme zesklovatět jemně nakrájený pórek, pozor, ne dohněda, jen zesklovatět! Smícháme na jedné pánvi a podle množství ...

Kung-Pao

Kung-Pao

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g vepřové kýty, 1/5 rozšlehaného vejce vejce, 1 lžíce máčeného Solamylu, 1/3 lžičky soli, olej na smažení, 40 g arašídů , 1/2 čerstvé chilli papričky, 1/4 lžičky mletého chilli , 2-3 lžíce sojové omáčky, 1 lžička cukru, špetka Aji-moto, wei-su nebo glutasolu, 1 lžíce rýžového vína, voda nebo vývar podle potřeby

Maso nakrájíme na kostičky (1 x 1 cm), osolíme, v misce zamícháme s vejcem, pak přidáme máčený škrob a znovu dobře promícháme,(nejlépe rukou - čistou). Připravíme si všechny suroviny co nejblíže k pánvi a kastrol s cedníkem. Do pánve nalijeme ol...

Smažené nudle

Smažené nudle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g čínských nebo vietnamských nudlí (např. zn. Lucky), 50 g černých hub (ucho Jidášovo), 1 mrkev, 100 g hlávkového zelí, 1 cibule, 100 g mletého tučného vepřového masa (bok, ořez), (vietnamci používají i prsní sádlo), 4 lžíce rybí omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 50 g oleje nebo sádla, 2-3 lžíce sezamového oleje, sůl, pepř, voda nebo vývar dle potřeby

Uvaříme dle návodu nudle, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. V kastrolu rozehřejeme olej nebo sádlo, vložíme na něj mleté maso a dobře mícháme aby se kousky neslepily a dobře opečeme (můžeme trochu osolit a opepřit), vznikne taková haš...

Skleněné ovoce

Skleněné ovoce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

120 g hladké mouky, 1 vejce, 140 ml mléka a vody ve stejném poměru, 220 g cukru krupice, 3 lžíce vody, lžíce oleje, ovoce, olej na smažení

Z mouky, mléka, vody, soli a vejce utvoříme hladké těsto. Ovoce omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Kousky namáčíme v těstíčku a smažíme v rozpáleném oleji. V kastrůlku se silným dnem smícháme cukr, vodu a lžíci oleje a vaříme dokud se cukr neroz...

Krůtí prsa na šalvěji

Krůtí prsa na šalvěji

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou, 3 snítky šalvěje, 2 snítky tymiánu , 150 g smetanového sýra, 2 cibule, 1/2 červené papriky , 1/2 zelené papriky , 1/2 žluté papriky , 2 lžičky citronové šťávy, citronová kůra, sůl, pepř

Maso omyjeme, osušíme a nakrojíme do každého kousku kapsu. Šalvěj a tymián omyjeme a osušíme a část dáme na stranu. Snítky otrháme a nasekáme, smícháme se sýrem. Osolíme, opepříme. Řízky naplníme bylinkovým sýrem a uzavřeme. Opékáme na oleji z kaž...

Vepřové plecko po čínsku

Vepřové plecko po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g vepřového masa z plece, 100 g kořenové zeleniny, 60 ml slunečnicového oleje, 1 cibule, 20 g sardelové pasty, 1 lžíce bylinkové hořčice, 2 lžíce rajčatového protlaku, 200 ml sladké smetany, 20 g hladké mouky, troška cukru, lžička citronové šťávy, lžička sojové omáčky

Bravčové pliecko pokrájame na rezne, vyklepeme a dáme do oleja dusiť s očistenou, na kocky pokrájanou zeleninou a cibuľou. Po hodine mäso vyberieme a potrieme sardelovou pastou, hočicou, sojovou omáčkou a rajčiakovým pretlakom. Mäkké udusené mäso ...

Kung - pao ze sójového masa

Kung - pao ze sójového masa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kostka hovězího bujónu, 1 balení sojového masa, 1 l vody, 1 lžíce škrobové moučky, 50 g arašídy (burské ořechy, buráky), 1 cibule, 1 paprika (kapie), 1 dcl černého piva

Zálivka: v 1 dcl vody a 1 dcl piva rozmícháme lžíci škrob. moučky, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce oleje a špetku nastrouhaného zázvoru. Kostky si povaříme ve vodě s bujonem a vychladlé smícháme se škrobovou moučkou, poté osmahneme na oleji do kř...

Asijské závitky

Asijské závitky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

175 ml vody, 300 g hladké mouky, 1 lžíce sezamového oleje, 1 mrkev, 1 paprika , 1 cuketa, 4 pórky, 50 g sladkých lusků, 100 g žampionů, 50 ml suchého cherry, 2 lžíce sojové omáčky, troška koriandru, 2 stroužky česneku

Do misky dáme připravenou mouku, doprostřed vytlačíme důlek a do něj naliemee vroucí vodu. Promícháme ručním mixérem, aby vzniklo hladké těsto a dáme na několik minut odpočinout. Těsto na ploše posypané moukou rozválíme a vykrájíme na kolečka na p...

Kuře Chow Mein

Kuře Chow Mein

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

450 g vaječných nudlí, 1 cibule, 50 g hub, 3 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 4 lžíce oleje, 170 g kuřecích prsou, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce cukru, 1 lžíce rýžového vína nebo suchého sherry (normální víno nebo nemusí být), 6 lžic drůbežího vývaru

Nudle uvaříme v osolené vodě. Scedíme, propláchneme a smícháme s 2 lžícemi oleje. Cibuli nakrájenou na plátky a česnek nakrájený nadrobno smažíme 2 minuty na 2 lžících oleje. Přidáme kuře nakrájené nadrobno a za stálého míchání smažíme 3-4 minuty....

Babiččina čína

Babiččina čína

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g kuřecích prsou, 4 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce Solamylu, 1 lžíce másla

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. Vložíme do uzavřené misky, přidáme sojovou omáčku, citronovou šťávu a dáme na 2 dny do ledničky. Na pánvi rozpálíme lžíci másla. Máso vyjmeme, necháme okapat a pak ho obalíme v solamylu. Smažíme na másle.

Zelí po čínsku

Zelí po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 malá hlávka zelí, 6 nožek dietních párků, 2 lžíce Solamylu, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, olej, hrst hub (nemusí být), 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžička kari koření

Nakrájíme párky, lehce je obalíme v solamylu a hodíme na olej spolu s cibulí, nakrájeným česnekem, namočenými houbami, lžičkou kari - lehce opéčeme, přidáme na větší kostky pokrájené zelí, dusíme a podléváme. Po změknutí přidáme sojovou omáčku a u...

Smažené kostky z filé

Smažené kostky z filé

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 dkg rybího filé, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 8 stroužků česneku, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky soli, 1 hrneček oleje na smažení

K přípravě tohoto jídla se snažíme vyhledat druh filé, které se co nejméně rozpadá.... Filé nakrájíme na kostky a obalíme v těstíčku, které připravíme z vajec, mouky, lisovaného česneku, soli a mletého kmínu. Rozpálíme větší množství oleje n...

Čínská čajová  mramorovaná vejce

Čínská čajová mramorovaná vejce

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 ks vajec, 1 l vody, 3 lžíce sypaného černého čaje, 3 lžíce sojové omáčky, 3 lžíce badyánu, 3 lžíce skořice, 3 lžíce kmínu, 3 lžíce pepře, 1 kořen zázvoru

Vejce uvaříme na hniličku. Důležité je, aby bílek ztuhl. Pak vejce ochladíme studenou vodou a každé jednotlivě po skořápce naklepeme lžící tak, aby popraskala, ale neodlupovala se! Jemně! Skořápka musí držet pohromadě, jde jen o cvik. Pak si přip...

Salát z bambusových výhonků

Salát z bambusových výhonků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g sterilovaných bambusových výhonků, 150 g sterilované kukuřice, 1 cibuli, 1 malý svazek petrželové natě, 200 g majonézy, špetku soli, špetku pepře

Cibuli nakrájíme nadrobno, přidáme jemně nakrájenou petrželovou nať, bambusové výhonky, kukuřici a majonézu. Dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.

Musakka s dýní Hokkaidó

Musakka s dýní Hokkaidó

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 300 g hovězího mletého masa, 250 g vepřového mletého masa, 800 g dýně hokkaidó, 6 rajčat, 1 lžíci olivového oleje, 2 cibuli, 5 stroužků česneku, trošku tymiánu, trošku bazalky, trošku majoránky, špetku soli, špetku pepře, 2 vejce, 100 g bílého jogurtu, 150 ml vepřového bujónu

Na trošce oleje necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli. Po chvíli přidáme mleté maso, důkladně promícháme a necháme chvíli orestovat. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a necháme chvíli dusit. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a ne...

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čínského zelí, 150 g Eidamu (Edamu), 1 papriku, 200 g sterilované kukuřice, 1 lžičku olivového oleje, špetku bazalky, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci cukru krupice, špetku soli

Zelí nakrájíme na větší kousky. Papriku na proužky. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhaný Eidam a kukuřici. Dochutíme bazalkou, citrónovou šťávou, cukrem. Osolíme, promícháme a necháme asi 30 minut vychladit v ledničce.

Rýžový salát

Rýžový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg uvařené krátkozrnné rýže, 1 okurku, 1 papriku, 10 dkg arašídů, 1 svazek kopru, 1 lžíci olivového oleje, špetku soli

Okurku a papriku nakrájíme na malé kostičky, přidáme rýži, arašídy, jemně nasekaný kopr, zakápneme olejem, osolíme a promícháme.

Vepřové nudličky s arašídy

Vepřové nudličky s arašídy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cibule, 100 g arašíd, 2 lžičky Solamylu, 2 lžíce sojové omáčky, 2 žloutky, 5 lžic olivového oleje, špetku pepře, 1 dcl vody, 300 g vepřových kotlet

Maso nakrájíme na nudličky, promícháme se Solamylem, sójovou omáčkou a žloutky. Takto připravené maso prudce osmahneme na oleji. Slijeme olej, přidáme ořechy a na tenká kolečka nakrájenou cibuli. Zalijeme 1 dcl vody a cca 5 minut dusíme.

Vegetariánské tofu karbanátky

Vegetariánské tofu karbanátky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g Tofu, 1 lžíci másla, 1 mrkev, 2 cibule, 1 vejce, 5 lžic strouhanky, rostlinný olej na smažení, sůl, pepř, 2 lžičky petrželky a jiných bylinek

Tofu rozmačkáme vidličkou a smícháme s nastrouhanou zeleninou. Přidáme vejce, směs bylinek a strouhanku dle potřeby. Rozmícháme, osolíme a opepříme. Kdyby byla směs moc řídká, přidáme strouhanku. Vytvarujeme karbanátky a usmažíme.

Kuře na kari

Kuře na kari

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřete, 400 g brambor, 1 cibuli, 3 stroužky česneku, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, 1 lžíci kari koření, 1 lžíci rajčatového protlaku, trošku muškátového ořechu, 250 ml smetany

Omyté kuře rozkrájíme na menší kousky (8-10). Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Oloupané brambory pokrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a osolené kousky kuřete na něm prudce opečeme ze všech stran. Odkládáme do hrnce. Do výpeku...

Čínské kuřecí nudličky

Čínské kuřecí nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 lžíce oleje, 2 lžičky kari koření, 1/2 lžičky Worcesterové omáčky, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžička sladké papriky, 2 lžičky grilovacího koření, 2 vejce, 2 lžíce škrobové moučky, 3 stroužky česneku, sůl, pepř

Kuřecí řízky si nakrájíme na drobné nudličky. Marinádu si připravíme smícháním všech surovin a nudličky do ní naložíme - nejlépe přes noc. Na druhý den maso usmažíme dozlatova na trošce oleje.

Čínské řízečky

Čínské řízečky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecího nebo krůtího masa, 1 lžička soli, 3 vejce, 3 lžíce Solamylu, 2 cibule, 1 lžička kari, 1 lžička sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 3 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička cukru moučka, kečup

Maso nakrájíme na tenké nudličky, přidáme vejce, olej, cukr, Solamyl a podle chuti kečup. Dále přidáme nakrájenou cibuli, osolíme a okořeníme. Vše řádně promícháme a necháme alespoň 24 hodin v ledničce uležet. Potom naběračkou na rozpálený tuk děl...

Hovězí s paprikou a pórkem

Hovězí s paprikou a pórkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g hovězí roštěnky, 100 g červených paprik, 1 pórek, 200 ml rostlinného oleje, 1 lžíce škrobové moučky, pepř, sůl, 1 lžička glutasolu, 3 lžíce sojové omáčky

Maso pokrájíme na nudličky, posypeme škrobovou moučkou, pepřem, solí, glutasolem a sójovou omáčkou, promícháme a necháme pět minut odstát. Na pánvi s rozehřátým olejem potom maso prudce opečeme, přidáme na proužky nakrájenou papriku a pórek a dusí...

Kantonská kuřecí prsa

Kantonská kuřecí prsa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 6 lžíc bramborového škrobu, 1 vejce, 200 g pórku, 150 g cibule, 2 broskve - kompotované, loupané (4 půlky), 2 dcl broskvové šťávy z kompotu, 3 lžíce sojové omáčky, 5 cl Shao-sing (rýžové víno), 2-3 lžičky soli /dle potřeby/, 1/2 lžičky bílého pepře, 1/2 lžičky glutamanu sodného, 2-3 dcl rostlinného oleje, 2 dcl slepičího vývaru

Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky (Číňani jim říkají Ťi-s). Nejdříve nakrájíme prsa na tenké (1mm) plátky, naskládáme je na sebe asi jako když rozhrneme karty (vějířek), nejspodnější plátek je nejblíže noži a ten vrchní je nejdál. A pak z pl...

stránka: