Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Drůbež a králík - stránka 20

Francouzská slepičí polévka

Francouzská slepičí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, máslo dle potřeby, drůbeží vývar, 1/4 l červeného přírodního vína, 1 lžička zázvoru, 1/2 lžičky skořice, 8 plátků bílé veky, sůl, 2 lžíce citronové šťávy

Slepici naporcovanou na čtvrtky opečeme zprudka na másle. Přidáme litr vývaru, víno a přikryté vaříme asi půl hodiny. Odstraňujeme pěnu z povrchu polévky, dle potřeby přidáme vodu. Přidáme zázvor, skořici a veku nakrájenou na kostičky nasucho opeč...

Kachna v zelenině

Kachna v zelenině

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kachna, sůl, pepř, 2 ks cibule, máslo, 1/2 hlávkové kapusty, 200 g mražených nebo sterilovaných fazolek (zelené fazolové lusky), 200 g nahrubo nastrouhané mrkve, 1 šálek hrášku, zeleninový vývar

Kachnu naporcujeme, porce osolíme a opepříme. Nakrájenou cibuli orestujeme na másle, přidáme porce masa a zprudka ze všech stran opečeme. Podlijeme vývarem a v troubě upečeme doměkka. Mezi tím podusíme nakrájenou zeleninu. Měkké maso vyjmeme, přid...

Králík v balíčku

Králík v balíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 králík, sůl, pepř, majoránka, špetka tymiánu, 10 plátků anglické slaniny, 4 ks cibule, 6 ks rajčat, olej

Králíka nasekáme na menší kousky, osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou a tymiánem. Každý kousek zabalíme do plátku anglické slaniny a ovážeme nití. Na dno vymazaného pekáčku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a na ni narovnáme vedle sebe králičí b...

Pikantní kuřecí maso s medem

Pikantní kuřecí maso s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, špetka soli, 5 lžic oleje, 3 lžíce medu, chilli koření podle chuti, 1 lžíce bramborového škrobu, 2 ks jablek

Omytá kuřecí prsa nakrájíme na nudličky, osolíme a přidáme k nim olej, med, škrob a koření. Promícháme a necháme odležet minimálně 24 hodin. Necháme důkladně rozehřát pánev a směs orestujeme. Když je maso napůl hotové, přidáme na pánev nakrájená a...

Chipsové nugetky

Chipsové nugetky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 2 balení (á 150 ml) bílých jogurtů , kari koření, 200 g paprikových chipsů, pepř

Do mísy dáme jogurty s kari kořením. Rukou rozdrtíme paprikové chipsy a raději neujídáme, ať nám vystačí. Kuřecí prsíčka nakrájíme na nugetky (menší kousky). Zlehka naklepeme, okořeníme. Poté nugetky namáčíme do „žlutého“ jogurtu a hned poté obalí...

Kuřecí nudličky s lečem

Kuřecí nudličky s lečem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 sklenka (650 g) leča, 4 stroužky česneku, 50 g hladké mouky, 100 ml vody, 1 kostka hovězího bujónu, 1 cibule, sůl, pepř, drcený kmín, olej

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme s prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme na kostičky. Podle typu vašeho hrnce buď hrnec nahřejeme na sporáku a orestujeme cibuli a maso nebo pokud váš hrnec není uzpůso...

Kuřecí křidýlka na plechu

Kuřecí křidýlka na plechu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích křídýlek, 3 dcl světlého piva, 1 ks cibule, 50 g másla, 1 lžíce hladké mouky, 3 lžičky soli, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky

Mouku, sůl a papriky smícháme v misce. Křidélka obalíme v této směsi a poskládáme na plech těsně vedle sebe, posypeme je kolečky cibule. Plátky másla položíme na křidýlka, vložíme do vyhřáté trouby a po rozpuštění tuku zalijeme pivem. Pečeme 20-30...

Kuřecí maso na kari s exotickým ovocem a smetanou

Kuřecí maso na kari s exotickým ovocem a smetanou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml zakysané smetany, 1 konzerva mandarinek, 1 konzerva ananasu, 0,5 kg kuřecích prsou, 3 lžíce kari koření, 1 lžička soli, 0,5 lžičky pepře, 350 ml vody, 2 lžíce mleté papriky, 2-3 lžíce slunečnicového oleje

Kuřecí prsní řízky omyjeme a nakrájíme na menší kostičky nebo nudličky. Vložíme do misky a přidáme 3 polévkové lžíce kari koření a 2 lžíce červené sladké mleté papriky. Zamícháme a vložíme do lednice na 1 hodinu odležet. Na větší a vyšší pánvi si ...

Dušené kuřecí paličky

Dušené kuřecí paličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 ks kuřecích paliček (stehýnek), 1-2 stroužky česneku, 1 vrchovatou lžíci nasekané petrželky, 1 lžíce rajčatového protlaku, 1 větší rajče, sůl, pepř, olej

Do hrnce (nejlépe litinového) dáme olej a paličky na něm opečeme, aby získaly barvu. Česnek nakrájíme na plátky, přidáme jej ke kuřeti spolu s nasekanou petrželkou, lžící rajského protlaku a rajčetem nakrájeným na kostičky. Osolíme, opepříme, přil...

Pikantní salát s oříšky

Pikantní salát s oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kuřecího masa, 1 bílá ředkev, 2 cibule, 2 ks sterilovaných okurek, 2 ks červené řepy, 200 g tvrdého sýra, 250 g majonézy, rostlinný olej, solené arašídy, jarní cibulka

Maso uvaříme a nakrájíme nadrobno. Ředkev nastrouháme nahrubo, cibuli nasekáme nahrubo a osmahneme. Okurky pokrájíme na kostičky. Vařenou řepu a sýr nastrouháme. Na mísu navrstvíme jednotlivé suroviny a každou vrstvu potřeme majonézou. Poslední v...

Slepice pro děti

Slepice pro děti

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 slepice, 50 ml smetany na vaření, 1 cibule, 1 lžíce sladké mleté papriky, 2 ks bobkových listů, 3 kuličky pepře, 5 kuliček nového koření, instantní světlá jíška, olej

Slepici opláchneme a naporcujeme na menší kousky. V hrnci osmahneme cibulku. V témže hrnci opečeme ze všech stran i kusy slepice. Podlijeme vařící vodou, osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř. Nakonec zaprášíme sladkou paprikou a ...

Kuře se slaninou

Kuře se slaninou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích prsou (můžou být i stehna), 60 g slaniny, 40 g másla nebo sádla, troška kečupu, 4 ks vajec, sůl

Prsíčka osolíme a pečeme na tuku z obou stran. Slaninu bychom měli mít na silnější plátky, které taky opečeme z obou stran. Z vajec si uděláme volská oka. Při podávání dáme na každou porci prsíček plát opečené slaniny, 1 volské oko a pokapeme keču...

Krůtí závitky s čerstvým sýrem

Krůtí závitky s čerstvým sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vykostěné krůtí stehno (800 - 1000 g), 1 pórek, 75 g sušených meruněk, čerstvý mletý pepř, sůl, 75 g čerstvého sýra s bylinkami

Vykostěné krůtí stehno nejprve pečlivě omyjeme a osušíme. Poté z něj vytvoříme plát, který vložíme mezi dvě vrstvy potravinové fólie. Paličkou na maso ho dobře naklepeme. Pórek očistíme a dobře omyjeme, zbavíme ho kořínků. Pak oddělíme jednotlivé...

Kuřecí nudličky s paprikou

Kuřecí nudličky s paprikou

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kuřecích prsou, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 2 červené papriky , 2 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 lžíce másla, 250 g fazolky (zelené - zmrazené), 150 ml smetany ke šlehání , 150 ml bílého suchého vína, 2 lžíce octa balzamico, 2 lžíce sekané petrželky, 4 lžíce arašídů

Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme. Papriky rozpůlíme, zbavíme zrníček, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Kuřecí prsa opláchneme a osušíme. Nakrájíme je na hrubší nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zprudka opečeme. Os...

Kuře po myslivecku

Kuře po myslivecku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší kuře, 2 lžíce hladké mouky, sůl, mletý pepř, 50 ml rostlinného oleje, 2 větší cibule, 2 lžíce rajčatového protlaku, mletá paprika, kousek bobkového listu, špetka majoránky, špetka tymiánu, 200 ml červeného vína, 150 g čerstvých hub (mohou být i žampiony), 1 červená paprika, 3 lžíce zmrazeného hrášku

Očištěné a omyté kuře osušíme a rozdělíme na 4 porce. Mouku smícháme se solí, pepřem a tuto směs vetřeme do porcí kuřete. Osmažíme je po obou stranách na oleji a vyjmeme. Na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na půlkolečka, vmícháme protlak, mletou p...

Kohout (kuře) na víně

Kohout (kuře) na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

červené víno, kuře (kohout), pepř, bobkový list, tymián, 1 cibule, mrkev, petržel, bulvový celer, sůl

Kuře rozdělíme na kousky a marinujeme v nálevu z výše uvedených surovin 24 hod. Nesolíme! Vyjmeme, osolíme a opečeme na pánvi. Pak vložíme zpět do láku a v něm dusíme doměkka za stálého podlívání vínem. Hotové maso vyndáme, omáčku zahustíme moukou...

Čertova pochoutka

Čertova pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 vejce, 80 g škrobové moučky, špetka soli, 80 g sojové omáčky, troška cukru moučka, 20 g chilli koření, 120 g cibule, 120 g kapie, 120 g sterilovaných žampionů

Prsíčka nakrájíme na kostky, přidáme škrob, vejce, špetku cukru, chilli, promícháme a necháme uležet. Do rozpáleného oleje vložíme maso a osmahneme. Olej scedíme, přidáme sójovou omáčku, nakrájenou cibuli, kapii a žampióny. Vše necháme dotáhnout d...

Pečené kuře v alobalu

Pečené kuře v alobalu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks kuřecích čtvrtek, 1 vejce, 20 dkg slaniny, 15 dkg žampionů, 1 cibule, 4 špetka soli, 4 špetka pepře, 100 ml rostlinného oleje

Najemno nakrájíme cibuli. Na trošce oleje ji osmahneme dorůžova, přidáme žampióny a podusíme. Mezitím uvaříme vajíčko natvrdo. Natříháme si alobal na každou čtvrtku kuřete, potřeme olejem, na osolené a opepřené kuře dáme směs s cibulí a žampióny, ...

Játra na rajčatech a paprikách

Játra na rajčatech a paprikách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g kuřecích jater, 1 paprika , 3 rajčata, 1 cibule, 2 lžíce červené kari pasty, 1 lžíce oregana

Na rozehřátém oleji osmažíme nakrájenou cibulku dozlatova, přidáme omytá játra, posypeme oreganem a zprudka restujeme. Když jsou už játra lehce opečená, přidáme rajčata a papriku nakrájené na kousky a kari pastu a necháme směs péct, dokud nebude p...

Dušená perlička s liškami

Dušená perlička s liškami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 perlička (asi 1 kg), 300 g čerstvých lišek obecných, 1 šalotka, 1 stroužek česneku, 100 g másla, 200 ml červeného vína, 1 bobkový list, 1 lžička sušené šalvěje, špetka soli, špetka pepře

Perličku naporcujeme na 4 díly. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky. Šalotku a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pekáči rozehřejeme 50 g másla, kousky perličky na něm zprudka osmažíme ze všech stran. Přidáme šalotku, česnek a chvíli dus...

Kuře Maršálek

Kuře Maršálek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 ks kuřecích prsou, 2 papriky - zelená a červená nebo žlutá, 2 stroužky česneku, 2 lžičky soli, 1 lžička pepře, 2 lžičky mleté papriky, 3 lžičky drceného kmínu, 1 lžíce másla, 2-3 lžičky hladké mouky

Maso nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Česnek utřeme se solí, vzniklou kašičku přidáme k masu, vše opepříme, přidáme kmín a papriku a dobře promícháme. Necháme chvilku uležet v chladu. Papriky si zatím nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozehř...

Indické kari s kuřecím masem

Indické kari s kuřecím masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 4 lžička kari koření, 500 ml vody, 1 kostka zeleninového bujónu, 1 malé jablko, špetka soli, 1 lžíce másla, 1 cibule, 2 lžíce polohrubé mouky, 300 g kuřecích prsou, 3 lžíce olivového oleje

V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme 2 lžíce mouky a uděláme cibulovou jíšku, zalijeme vodou a vaříme. Během toho oloupeme jablko, odstraníme jádřince a nakrájíme na kostky, přidáme do omáč...

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Nakládané maso s krabími tyčinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600-700 g kuřecích prsou, 8-10 ks krabích tyčinek, Marináda: 6 stroužků česneku, 2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky mletého zázvoru, 1 lžička kari koření, 2 lžíce oleje + 1 lžíce oleje na smažení, 1 lžíce Solamylu, 2 lžíce polohrubé mouky + 1 lžíce polohrubé mouky na zahuštění, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce Worcesterské (Worcesterové) omáčky, 1/2 l (i více) drůbežího vývaru na dušení

Kuřecí maso nakrájíme na nudličky nebo naklepeme na medailonky, krabí tyčinky pokrájíme na malé kousky a naložíme nejlépe přes noc do marinády, kterou jsme si připravili z již vypsaných surovin. Rozehřejeme olej na pánvi, přidáme maso s krabími t...

Krůtí kostky na jehlu

Krůtí kostky na jehlu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1000 g krůtího masa, 2 lžičky šalvěje, 1 snítka rozmarýnu, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, 150 g anglické slaniny, pár celých lístků šalvěje, špetka pepře, špetka soli

Krůtí maso nakrájíme na kostičky. Do mísy dáme nasekanou šalvěj, rozmarýn, citrónovou šťávu, olej, sůl, pepř, promícháme a přidáme krůtí maso. V této marinádě necháme maso přes noc. Druhý den maso vyjmeme, slaninu nakrájíme na polovinu a některé k...

Čína Hawaii

Čína Hawaii

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykostěná kuřecí stehna, špetka kari koření, hrst rozinek, 1 konzerva ananasu, 3 lžičky sojové omáčky, 1 cibule, olej

Vykostěná kuřecí stehna (nebo prsa, dle chuti a preference) nakrájíme na nudličky a marinujeme. Marinádu vytvoříme z trochy nálevu z ananasového kompotu, trošky oleje, špetky kari a sojové omáčky. Já používám dva druhy - sladkou hustou a klasickou...

stránka: