Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 59

Kapr na grilu s křenem

Kapr na grilu s křenem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 porce kapra, 4 dkg másla, citrónová šťáva, strouhaný křen, olivový olej, sůl, petrželka

Očištěné porce kapra osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Potom osušíme ubrouskem, potřeme olejem a na roštu nebo na pánvi opečeme z každé strany asi 7 minut. Na talíři rybu posypeme drobně nakrájenou petrželkou a strouhan...

Grilované houby s uzeným masem

Grilované houby s uzeným masem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg uzené krkovice nebo jiného uzeného masa, 30 dkg hub, 1 cibule, 2 papriky, sůl, pepř, oregano, olej

Maso nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka, papriky na čtvrtky a houby na silnější plátky. Střídavě napichujeme na grilovací jehly, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem, potřeme olejem a zprudka grilujeme.

Velikonoční masová nádivka

Velikonoční masová nádivka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g uzené krkovice nebo bůčku, 150 g králičí kýty nebo drůbežího masa, 150 g vepřového plecka, 100 ml mléka, 1 cibule, 5 vajec, 5 rohlíků nebo housek, 4 stroužky česneku, 2 lžíce nasekané petrželové nati, špetka muškátového květu, hrst mladých kopřiv, mletý pepř, sůl, strouhanka na vysypání pekáčku, sádlo na vymazání pekáčku

Do hrnce nalijeme přibližně 1 litr vody, přidáme na polovinu rozkrojenou oloupanou cibuli, na plátky nakrájený oloupaný česnek, očištěné vepřové maso a pomalu vše přivedeme k varu. Po 15 minutách vaření přidáme bůček (krkovici) a králičí (kuřecí)m...

Pochoutka z hub /Šlágr hájovny/

Pochoutka z hub /Šlágr hájovny/

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2-3 hrsti sušených hub, 1-2 cibule, 6 stroužků česneku, 6 párků nebo kus klobásky, uzeného nebo jiného salámu, 1-2 papriky, 2 rajčata, máslo, sádlo, sůl, kmín, troška kečupu

Kousek sádla a másla rozpustíme a zpěníme na jemno nakrájenou cibuli. Přidáme lisovaný česnek (může ho být klidně i více) a chvilku mícháme. Pak přidáme na kostičky nakrájený salám (párek, uzené maso) a chvilku restujeme. Dále přidáme sušené houby...

Plněné hlavičky bedlí

Plněné hlavičky bedlí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce (uvařené natvrdo), 1 vejce (na obalování), 8 nerozvinutých hlaviček mladých bedlí, 1 tavený sýr, 5 plátků šunky, kousek Eidamu nebo jiného tvrdého sýru, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, troška mléka, troška hladké mouky, sůl, pažitka (nemusí být)

Vajíčko natvrdo a tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme měkký sýr, najemno nakrájenou cibuli, sůl, šunku a rozetřený česnek. Pro zajímavý vzhled můžeme přimíchat trošku pažitky. Hlavičky bedlí naplníme vzniklou směsí a obalíme v těstí...

Guláš z václavek

Guláš z václavek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg kloboučků čerstvých mladých václavek, 1 cibule, 3 dcl masového bujónu, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce kečupu, 2 lžíce másla, 3 stroužky česneku, 0,5 lžičky drceného kmínu, mletá sladká paprika, sůl

Kloboučky hub spaříme vařící vodou, necháme vyluhovat, slijeme a nakrájíme. Na másle osmahneme nakrájenou cibuli a česnek, přidáme houby, osolíme, okmínujeme, ochutíme mletou paprikou a dusíme asi 20 minut. Pak odstraníme pokličku a necháme odpaři...

Barevný salát z krabích tyčinek

Barevný salát z krabích tyčinek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g těstovin, 250 g krabích tyčinek, 1 pórek, 2 různobarevné papriky, 1 malá majonéza nebo majolka (popř. jogurt), sůl, pepř, citrónová šťáva

Do uvařených těstovin přidáme nakrájené tyčinky a papriky, nasekaný pórek, promícháme s majolkou (část můžeme nahradit jogurtem), ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou a necháme chvíli odležet. Je to rychlé za chvíli hotové.

Nadívaná holoubata

Nadívaná holoubata

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 holoubata, 2 rohlíky, 1 vejce, 1 dcl mléka, petržel, 1 cibule, tuk, sůl, pepř

Všecho podle oka, ingredience jsou pouze orientační. Já prostě dávám vše s mírou podle množství holoubat. Vše smícháme a naplníme holoubata. Recept je dělán pouze orientačně a záleží na velikosti holubů i pečiva. Pokud jsme si nachystali nádiv...

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Hovězí závitky s rukolou a pršutem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 větší plátky hovězí roštěné, 1 balení rukoly, 4 plátky pršutu nebo jiné sušené šunky, 0,5 l hovězího bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 5 lžic hladké mouky, sůl, pepř, hořčice z celých semen (a l´ancienne od Maille)

Maso omyjeme, osušíme a nasolíme a popepříme z obou stran. Pak z jedné strany pomažeme hořčicí. Nachystáme si plátek sušené šunky nebo pršutu a zabalíme do něj rukolu. Takovýto hotový zámotek vložíme do roštěnky a opět zamotáme. Celou roštěnku pot...

Ananasová buchta

Ananasová buchta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva ananasu, 1 hrneček cukru moučka, 2 hrnečky hladké mouky, 2 lžičky sody bikarbóny, 2 vejce, 1 hrneček na hrubo mletých ořechů, máslo na vymazání plechu, kokosová moučka na vysypání plechu, 1 pomazánkové máslo, 1 čokoládová poleva, 1 vanilkový cukr

Ananas si nakrájíme na malé kousky a i se šťávou ho nalijeme do mísy na těsto. Přidáme cukr, mouku se sodou, žloutky a 1/2 hrnku ořechů, zamícháme a přidáme vodu podle hustoty těsta. Nemělo by to být ani příliš husté, ale ani řídké. Ušleháme sn...

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Scaloppina bolognese (zapečené telecí maso s parmazánem)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

sůl, pepř, 50 g másla, 100 g parmazánu, 2 větší plátky telecích řízků, 1 kostka hovězího bujónu, 1 boloňská omáčka dle vlastního výběru, olivový olej, 1 smetana na vaření, 2 rajčata, 1 cibule

Telecí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a rozklepeme na tenké plátky. Plátky opepříme a osolíme dle chuti. Osmahneme je na roztopeném másle z obou stran, aby se maso pěkně zatáhlo. Připravíme si omáčku: Na pánvi si zah...

Lišková omáčka s plátky roštěné

Lišková omáčka s plátky roštěné

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí roštěnky, 4 hrsti nakrájených čerstvých lišek, 2 lžíce hořčice z celých semen a l´ancienne nebo jiné dle vlastního výběru, hladká mouka, smetana na vaření, sůl, pepř, 2 lžíce sádla

Roštěnky si omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek. Z obou stran je nasolíme a opepříme, namažeme hořčicí (já používám pikantnější hořčici, buď dijonskou nebo à l´ancienne značky Maille, ale klidně můžeme použít i obyčejnou) a obalíme v hladké m...

Krůtí country kýta

Krůtí country kýta

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 krůtí stehno, 20-30 dkg anglické slaniny, 2 cibule, 8 stroužků česneku, sůl, 4 kuličky nového koření, 4 kuličky celého pepře, 4 lžíce olivového oleje, Country gril - kořenící směs

Krůtí stehno omyjeme a spolu s očištěnou cibulí, česnekem, solí, pepřem a novým kořením povaříme (cca 1h). Vodu scedíme a zbytek vložíme do zapékací mísy s víkem. Dno mísy předtím vymažeme olivovým olejem a vyložíme kousky slaniny. Pak teprve vlož...

Hovězí rolády (španělští ptáčci)

Hovězí rolády (španělští ptáčci)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 plátky hovězí roštěnky, 2 lžíce hořčice dle vlastního výběru, 2 vejce, 5 dkg Vysočiny v celku, sůl, pepř, 1 lžíce instantní tmavé jíšky, hladká mouka na obalení, 1 hovězího bujónu

Dáme si uvařit vejce natvrdo. Roštěnky si omyjeme, osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme je a opepříme a z jedné strany potřeme hořčicí. Uvařená vejce rozpůlíme a vložíme mezi ně cca centimetrový plátek vysočiny. Pak vejce se salámem zamot...

Kančí žebro na klasický způsob

Kančí žebro na klasický způsob

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kančích žeber, 2 cibule, 4 stroužky česneku, 1 lžíce drceného kmínu, sůl, pepř, 200-300 g uzeného boku nebo slaniny, voda

Kančí žebro omyjeme a usušíme. Nasolíme je, popepříme a posypeme kmínem. Uzený bok si nakrájíme asi na půlcentimetrové plátky. Z jedné i druhé strany žebro obložíme plátky cibule, česneku a slaniny nebo uzeného boku. Je to náročné, protože ingredi...

Jednoduchý tolstolobik

Jednoduchý tolstolobik

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g tolstolobika, 2-3 ml citrónové šťávy, 1 lžička tymiánu, 2 lžíce soli, 0,5 lžičky pepře, 2 dcl olivového oleje

Naporcované kousky tolstolobika omyjeme a osušíme. Pokapeme je citrónkou nebo citrónovou šťávou z jednoho citrónu a hodně posolíme (více než jakékoli jiné maso), posypeme tymiánem a opepříme. Maso podlijeme olivovým olejem a necháme minimálně 2h o...

Znojemská omáčka trochu jinak

Znojemská omáčka trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězího podplečí, 1 větší cibule, 100 g šunky, 1 dcl oleje, 3 větší sterilované okurky, 2 kostky hovězího bujónu, sůl, pepř, 3 lžíce hladké mouky, 100 ml smetany

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Ty pak osolíme a opepříme. Očistíme si cibuli a nakrájíme ji na malé kousky nebo nasekáme. Jednu a půl okurky si nakrájíme na kousky. Šunku si rovnež nakrájíme na malé kousíčky. Ze dvou kostek hovězího ...

Zbojnická roštěná podle mamky

Zbojnická roštěná podle mamky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

750 g hovězí roštěnky, 1 dcl rostlinného oleje, 1,5 l hovězího bujónu, 0,5 dcl kečupu, 5 stroužků česneku, 1 lžíce Worcesterské omáčky, 4 lžíce sojové omáčky, 1 lžička sladké papriky, troška zázvoru, špetka chilli koření, špetka tymiánu, sůl, 4 vejce, pepř

Roštěnky omyjeme, vysušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a naklepeme. Z kečupu, prolisovaného česneku, worcestru, sojové omáčky, papriky, zázvoru, chilli, tymiánu a soli si připravíme marinádu. Roštěnky nasolíme a napepříme a minimálně na 2h je nec...

Koktejl z krevet

Koktejl z krevet

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g oloupaných krevet, 300 ml majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 hlávka ledového salátu, 4 lžíce zakysané smetany

Krevety spaříme ve vroucí vodě a necháme okapat. Mezitím omyjeme a na proužky nakrájíme ledový salát. Přidáme majonézu, smetanu, citrónovou šťávu, krevety a sůl dle chuti. Vše důkladně promícháme a servírujeme ve skleněných pohárech.

Ovocný zákusek

Ovocný zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

300 g hladké mouky, 390 g cukru moučky, 100 g Hery, 1 vejce, 4 lžíce kakaa, 420 ml mléka, 125 g másla, 2 vaječné žloutky, 1,5 pudinku vanilkové příchuti, 0,5 sáčku vanilkového cukru, 300 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 2 konzervy jahod, 3 sáčky červené želatiny, 24 čerstrvých jahod

Z mouky, 120 g cukru moučky, Hery, vejce a kakaa vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva stejné díly. Z každého dílu vyválíme tenkou placku, vložíme na plech s pečícím papírem a dotvarujeme dle plechu. Těsto propícháme vidličkou a pečeme ...

Chlazený avokádový zákusek

Chlazený avokádový zákusek

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g avokáda, 500 ml mléka, 1 vanilkový cukr, 80 g cukru krystalu, 230 g másla, 75 ml čokoládové polevy, 50 g pistácií

Avokádo oloupeme, vyjmeme pecku, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Avokádové pyré propasírujeme přes síto do mléka. Přidáme vanilkový cukr, přivedeme k varu a vaříme 10 minut. Poté přidáme cukr, 200 g másla a vaříme, dokud se máslo zcela nerozpus...

Králičci z oliv

Králičci z oliv

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 velkých vypeckovaných oliv, 20 malých vypeckovaných oliv, 60 hřebíčků

Velké olivy lehce seřízneme tak, aby pěkně stály a nepadaly. Malé olivy rozřízneme na čtvrtiny a každou čtvrtinu rozpůlíme. Každou osminu napíchneme na kousek párátka a vždy dva kusy zapíchneme do velké olivy. Tak nám vzniknou ouška. Nakonec zapíc...

Králík na smetaně

Králík na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg králíka, 2 lžíce sádla, 50 g mrkve, 5 kuliček pepře, 250 ml mléka, 50 g petržele, 2 bobkové listy, 2 cibule, 4 lžíce hladké mouky, 1 lžíce octu, 1 lžíce polotučné hořčice, sůl, 2 lžičky cukru krystalu, 100 g másla, 2 lžičky kmínu

Králíka spaříme ve vařící vodě, necháme okapat, naporcujeme, posypeme kmínem a na prudko osmažíme na sádle. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a dozlatova osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme oc...

Ledový ovocný dort

Ledový ovocný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

180 g cukru krystalu, 6 lžic cukru moučky, 2 pomeranče, 6 vaječných bílků, 1 sáček čiré želatiny, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 1 konzerva jahod, 1 sáček červené želatiny, 30 g másla, 140 g mandlí, 5 lžic jahodové marmelády, 40 g polohrubé mouky, 4 vejce, špetka soli, 1/2 sáčku ztužovače šlehačky

Mandle zalijeme vodou, přivedeme k varu a vaříme, dokud se slupka nezačne odlupovat. Mandle scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. K bílkům přidáme další 4 bílky, 120 g cukru moučky, špetku soli a v...

Ptyše

Ptyše

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

120 g Hery, 320 ml vody, 250 g polohrubé mouky, 6 vejcí, špetka soli, 850 ml mléka, 240 g cukru moučky, 250 g másla, 4 vaječné žloutky, 3 pudinky vanilkové příchuti, 1 vanilkový cukr

Z vody, mouky, Hery, vejcí a soli si připravíme odpalované těsto (viz související recepty). Těsto dáváme do zdobícího sáčku a na pečící papír stříkáme kolečka, která dáme péct na 10 minut do předehřáté trouby na 220 °C. Poté teplotu snížíme na 180...

stránka: