Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 62

Borůvkový koláč

Borůvkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 4 lžíce rostlinného oleje, 200 g cukru krystalu, 2 lžíce citrónové šťávy, 1 vejce, 500 g borůvek, 1 kypřící prášek do pečiva, 100 ml mléka, 250 g polohrubé mouky, 250 g cukru moučky, 125 g másla, 1 lžíce mleté skořice

Z cukru moučky, polohrubé mouky a másla si připravíme posypku (viz související recepty). Žloutek utřeme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko, citrónovou šťávu a důkladně promícháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva a postupně po lžícíc...

Borůvkový koktejl

Borůvkový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml bílého jogurtu, 100 ml mléka, 100 g borůvek, 1 lžíce cukru moučky

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Jogurt a mléko vlijeme do mixéru, přidáme borůvky, cukr a důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a podáváme.

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Nepečený smetanový dort s borůvkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 ml zakysané smetany, 1-2 balení dětských piškotů, 500 g borůvek, 200 g cukru moučky, 100 ml rumu, 200 ml smetany ke šlehání (šlehačka), 2 sáčky želatiny

Piškoty uložíme do dortové formy o průměru 23 cm tak, aby pokryly dno formy, a pokapeme rumem. Smetanu ke šlehání dáme do kastrůlku, přidáme 3 lžíce cukru, želatinu a přivedeme k varu. Vlijeme do zakysané smetany, přidáme zbytek cukru a vše důklad...

Bažant na bílém víně a kari

Bažant na bílém víně a kari

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, sůl, 1 lžíce kari koření, 100 g másla, 200 ml bílého vína, 1 lžíce nasekaného libečku

Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a naparcujeme. Takto připraveného bažanta vložíme do zapékací mísy, osolíme, posypeme kari kořením, přidáme nakrájené máslo a podlijeme vínem. Pečeme 50 minut v předeh...

Bažant na divoko

Bažant na divoko

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, 2 mrkve, 10 kuliček pepře, 1/2 lžička nového koření, 4 bobkové listy, 1 lžíce mletého provensálského koření, 200 ml červeného vína, 200 g anglické slaniny, 5 rajčat, 3 cibule, 100 g másla, 100 ml vody, 1 červená paprika

Máslo rozpustíme a přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli, rajčata, očištěnou a na kolečka nakrájenou mrkev a papriku. Zeleninu osmažíme dozlatova za stálého míchání a osolíme. Oškubaného a vykuchaného bažanta opláchneme pod studenou tekoucí vodou,...

Karamelizované banány s kakaem

Karamelizované banány s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 150 g cukru krupice, 2 lžíce kakaa, 1 lžíce citrónové šťávy, 20 g másla

Banány oloupeme, rozkrojíme na půl a ještě podélně rozkrojíme. Vložíme na pánev, přidáme máslo a necháme změknout na velmi nízkém plameni. Přidáme cukr, kakao, citrónovou šťávu a vše důkladně promícháme. Vaříme 20 minut na velmi nízkém plameni. Ne...

Čokoládovo-smetanový dort s banány

Čokoládovo-smetanový dort s banány

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g hladké mouky, 200 g vlašských ořechů, 125 g pokrmového tuku, 1 vejce, 100 g cukru krystalu, 2 lžíce kakaa, 3 lžíce granka, 500 ml zakysané smetany, 270 g cukru moučky, 200 g čokolády na vaření, 70 g másla, 5 vaječných bílků, 5 banánů

Z čokolády na vaření, 70 g cukru moučky, 100 g vlašských ořechů, másla, bílků si připravíme čokoládovou pěnu s oříšky (viz související recepty) a dáme stranou. Zbývající vlašské ořechy nasekáme a smícháme s moukou, nakrájeným pokrmovým tukem, cu...

Tajemný banánový koktejl

Tajemný banánový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 2 banány, 100 ml mléka, 1 lžíce včelího medu, 100 ml bílého jogurtu

Banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Mango také oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Dva kousky manga si odložíme na ozdobu a zbytek nakrájeného ovoce vhodíme do mixéru. Přidáme mléko, jogurt, med a mixujeme, dokud nám nevznikne hustá pě...

Banánový dezert

Banánový dezert

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g čokolády na vaření, 375 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 600 ml mléka, 200 g bílé čokolády, 150 g cukru krystalu, 5 vaječných žloutků, 4 lžíce sušeného mléka, kandované ovoce na ozdobu

Z mléka, 125 ml smetany ke šlehání, bílé čokolády, cukru, žloutků a sušeného mléka si připravíme zmrzlinu (viz související recepty). Mezitím banány oloupeme a podélně rozkrojíme. Smetanu ke šlehání ušleháme a čokoládu na vaření roztopíme ve vodní ...

Jehněčí maso s kiwi omáčkou

Jehněčí maso s kiwi omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčího masa, 5 kiwi, 2 stroužky česneku, 1 cibule, 2 lžíce octu, 2 lžíce včelího medu, 2 lžíce bílého vína, sůl, 75 g másla, 200 ml červeného vína

Jehněčí maso opláchneme pod studenou tekoucí vodou, důkladně vysušíme a osolíme. Maso na prudko osmažíme z obou stran na 25 g másla, dokud nezačne hnědnout. Poté maso dáme do zapékací mísy, podlijeme vínem, přidáme zbytek nakrájeného másla a pečem...

Růžové potěšení

Růžové potěšení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml Red Bullu, 50 ml griotky, 20 ml citrónové šťávy, 1 plátek limety na ozdobu, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vhodíme kostky ledu a vlijeme Red Bull, griotku, citrónovou šťávu a ozdobíme plátkem limety.

Lahodná whisky

Lahodná whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 ml whisky, 50 ml sprite, 1 citrón, 10 listů máty peprné, 10 kostek ledu

Do sklenice dáme očištěný a nakrájený citrón, 5 listů máty a led. Přidáme whisky, sprite a dozdobíme zbytkem máty.

Koktejl žabinec

Koktejl žabinec

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst čerstvé máty peprné, 50 ml ginu, 100 ml pomerančového džusu, 50 ml citrónové šťávy, 1 lžíce cukru krupice

Mátu opláchneme a důkladně rozmixujeme s citrónovou šťávou a cukrem. Vlijeme do sklenice, přidáme gin a dolijeme pomerančovým džusem.

Vitamínová smršť

Vitamínová smršť

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 kiwi, 1 pomeranč, 2 banány, 1 jablko

Kiwi, jablko a banány oloupeme, nakrájíme na kousky a důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice a přidáme vymačkanou šťávu z pomeranče.

Měsíc pod hladinou

Měsíc pod hladinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml Red Bullu, 50 ml vodky, 1 plátek citrónu, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme vodku a red bull. Plátek citrónu vložíme ke stěně sklenice pod hladinu a přidáme kostky ledu, které nám plátek citrónu udrží u stěny sklenice.

Marinované steaky ve whisky

Marinované steaky ve whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky hovězí zadní, 5 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, 1/2 lžičky mletého pepře, 4 lžíce whisky, 1/2 lžičky chilli koření, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce worcesterské (Worcesterové) omáčky

Maso omyjeme, osušíme a osolíme dle chuti. Smícháme olej, whisky, citrónovou šťávu, worcesterskou omáčku, chilli koření, pepř, rozetřený česnek a důkladně promícháme. Osolené maso vložíme do připravené marinády a dáme odležet do ledničky minimálně...

Pečené hovězí na whisky

Pečené hovězí na whisky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g hovězí svíčkové, pepř, sůl, 100 g másla, 200 ml whisky, 1 lžíce pálivé papriky, 1 lžička suchého estragonu

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme pálivou paprikou. Dáme do zapékací mísy, přidáme nakrájené máslo na kousky, zalijeme whisky a pečeme 45 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Během pečení co 10 minut poléváme vypečenou šťávou. Po...

Exotická whisky

Exotická whisky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

70 ml whisky, 100 ml 50% ananasového džusu, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžičky hnědho cukru, 10 kostek ledu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Smícháme whisky, džus, citrónovou šťávu a cukr. Vše důkladně promícháme, aby se cukr rozpustil, nakonec vhodíme kostky ledu.

Polévka ze žraločích ploutví

Polévka ze žraločích ploutví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g vařeného masa ze žraločích ploutví, 100 g bambusových výhonků, 1 lžíce citrónové šťávy, sůl, 1 lžička cukru krystalu, 1,4 l zeleninového bujónu, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 50 g hub, 1 kostka masoxu, 1 lžíce solamylu

Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme 1 l zeleninového bujónu, masox, nakrájené houby, nakrájené bambusové výhonky, žraločí maso z ploutví, cukr, citrónovou šťávu a sůl dle chuti. Ve zbylém zeleninovém bujónu důkladně rozmícháme s...

Žraločí steaky na másle

Žraločí steaky na másle

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 žraločí steaky, 80 g másla, sůl, 1 lžička grilovacího koření, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce citrónové šťávy

Žraločí steaky důkladně vysušíme a osolíme. Zlehka posypeme grilovacím kořením a pokapeme citrónovou šťávou. Na pánvi roztopíme máslo, přidáme olej a žraločí steaky smažíme z obou stran 15-20 minut do měkka.

Žraločí polévka

Žraločí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg žraločího masa, 2 mrkve, 1 hrst petrželové natě, 3 cibule, 1 lžíce citrónové šťávy, 50 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 3 bobkové listy, 1 lžička celého pepře, sůl, 2 kostky masoxu, 8 l vody, 5 stroužků česneku, 150 ml mléka

Do vody dáme žraločí maso, rozpůlené cibule, rozpůlené mrkve, bobkové listy, česnek, masox, citrónovou šťávu, petržel, pepř a sůl. Přivedeme k varu a vaříme 2,5 hodiny. Poté vyndáme maso a polévku přecedíme. Rozpustíme máslo, přidáme mouku a za st...

Dvojbarevné ovocné potěšení

Dvojbarevné ovocné potěšení

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 4 kiwi, 2 lžičky cukru moučky, 200 ml 50% mangového džusu, 2 lžíce citrónové šťávy

Mango oloupeme, vypeckujeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme s cukrem. Vlijeme do sklenic a dolijeme mangovým džusem 3 cm pod okraj. Kiwi oloupeme, nakrájíme a rozmixujeme. Mixujeme tak dlouho, až nám vznikne hustá pěna, kterou propasírujeme sít...

Plněné pstruzí smotky

Plněné pstruzí smotky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vykuchaní pstruzi, 80 g dlouhozrné rýže, sůl, 100 g oloupaných krevet, 50 g hub, 1 hrst piniových ořechů, 1 menší pórek, bílý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 200 ml bílého vína, 2 plátky citrónu na ozdobu

Rýži dáme do osolené vroucí vody, vaříme 15 minut a scedíme. Mezitím u ryb odstraníme hlavy, ocasy a podélně je rozkrojíme na plátky. Poté je omyjeme pod studenou tekoucí vodou, osušíme a osolíme. Na oleji osmažíme nakrájený pórek, krevety, nakráj...

Nadívaní pstruzi krevetami a s mandlemi

Nadívaní pstruzi krevetami a s mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 očištění a vykuchaní pstruzi, 100 g mandlových vloček, 120 g oloupaných krevet, 4 lžíce nasekané petržele, 2 limety, 1 červená cibule, 200 ml bílého vína, sůl, 100 g másla

Na pánvi opražíme mandlové vločky do světle hněda. Ryby omyjeme zvenčí i uvnitř pod studenou tekoucí vodou, osušíme a kůži nařízneme na více místech po obou stranách. Poté je osolíme zvenčí i uvnitř. Do břišní dutiny dáme očištěné a na tenké plátk...

Pstruzi s olivami a oříšky

Pstruzi s olivami a oříšky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vykuchaní pstruzi, 4 lžíce olivového oleje, 1 balení černých oliv, 100 g vlašských ořechů, sůl, pepř, 100 ml červeného vína

Ryby omyjeme zvenčí i uvnitř pod studenou tekoucí vodou, osušíme a kůži nařízneme na více místech po obou stranách. Poté je osolíme, opepříme dle chuti zvenčí i uvnitř a dáme do zapékací mísy. Posypeme nakrájenými olivami a nesekanými oříšky. Zali...

stránka: