Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 65

Ledová kakaová pochoutka

Ledová kakaová pochoutka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžičky kakaa, 100 ml mléka, 2 lžičky cukru krystalu, 100 ml oříškové zmrzliny, 50 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Do teplovzdorné sklenice dáme kakao, cukr a zalijeme horkým mlékem. Přidáme zmrzlinu a zastříkáme ušlehanou smetanou (šlehačkou). Při podávání můžeme ozdobit tekutým karamelem a nasekanými oříšky.

Sněžná hora

Sněžná hora

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml silné horké kávy, 50 ml whisky, 100 ml smetany ke šlehání (šlehačky)

Whisky přidáme do horké silné kávy a zastříkáme ušlehanou smetanou (šlehačkou).

Kuřecí játrové ravioly

Kuřecí játrové ravioly

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1 balení kuřecí játry, 250 g hladké mouky, 2 vejce, sůl, 1 cibule, 4 lžíce rostlinného oleje, pepř, 2 lžíce vody, 1 lžička kari koření, 100 g másla při podávání, listy bazalky na ozdobu

Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Na 2 lžicích oleje dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou játru a smažíme, dokud játra nezměknou. Přidáme kari koření, pepř, sůl dle chuti a důkladně promícháme. Z mouky, vejcí...

Husí játrová paštika

Husí játrová paštika

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg husích jater, 200 g másla, 5 stroužků česneku, 2 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, pepř, 1/2 lžičky chilli koření

Játra odblaníme, umyjeme a dáme je vařit na 20 minut do vroucí vody. Pak je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím si na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule a rozetřený česnek. Vychladlá játra rozmixujeme s máslem, rajčatovým protlak...

Kuřecí paštika z jater

Kuřecí paštika z jater

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kuřecích jater, sůl, pepř, 1 cibule, 200 g másla, 2 lžíce rostlinného oleje, 5 stroužků česneku, 1 lžíce polotučné hořčice

Játra odblaníme, omyjeme a dáme vařit na 20 minut do vroucí vody. Poté je scedíme, necháme okapat a vychladnout. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli a rozetřený česnek. Vychladlá játra vhodíme do mixeru, přidáme osmaženou cibuli ...

Mléčný jahodový koktejl

Mléčný jahodový koktejl

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 1 hrneček jahod, 100 g cukru moučky

Do mixéru vhodíme jahody, cukr, 100 ml mléka a důkladně rozmixujeme. Přidáme zbytek mléka a promícháme.

Grilovaná jehněčí srdce

Grilovaná jehněčí srdce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 jehněčí srdce, 1 lžíce sezamu, 2 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, 4 lžíce sezamového oleje, 150 ml světlého piva, 2 lžičky kmínu, 1 lžička anýzu

Srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Osolíme a opepříme dle chuti. Olej smícháme s pivem, přidáme anýz, kmín, sezam a citrónovou šťávou. Kousky srdce vložíme do směsi oleje a necháme 12 hodin odležet. Poté ko...

Špíz z kuřecích srdcí

Špíz z kuřecích srdcí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení kuřecích srdcí, 3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, sůl, pepř, 1 lžička mleté papriky, 1 lžíce citrónové šťávy

Srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a napícháme na špejle. Poté je osolíme a opepříme dle chuti. Olej smícháme s rozetřeným česnekem, paprikou a citrónovou šťávou. Kuřecí srdce vložíme do směsi oleje a necháme minimálně 8 hodin odležet....

Rizoto s vepřovým srdcem

Rizoto s vepřovým srdcem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřové srdce, 1 cibule, sůl, pepř, 50 g másla, 500 g dlouhozrné rýže, 2 lžíce hladké mouky, 200 ml bílého vína, 200 ml vody

Rýži uvaříme ve vroucí osolené vodě a poté scedíme. Mezitím srdce očistíme, zbavíme tuku, omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Na másle dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme kousky srdce, které osmažíme ze všech stran. Opepříme a osolím...

Zapékané těstoviny s vysočinou

Zapékané těstoviny s vysočinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 lžíce rostlinného oleje, 2 cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce solamylu, 100 ml bílého vína, 200 g vysočiny, 150 g nakrájeného eidamu (Edamu), 500 g vaječných těstovin, 200 ml smetany, sůl

Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat. Mezitím na oleji dozlatova osmažíme nakrájené cibule. Přidáme rozetřený česnek, vysočinu a asi 1 minutu smažíme. Přidáme víno, sojovou omáčku a smetanu smíchanou se solamylem. Vše důkladně...

Sýrová pizza s vysočinou

Sýrová pizza s vysočinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 150 g másla, 1 vejce, 2 lžíce vody, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžička sušeného oregana, 100 g nakrájené vysočiny, 100 g nakrájeného eidamu (Edamu), 100 g nakrájeného uzeného sýru, 6 lžic rajčatového protlaku, 100 g nakrájeného ementalu

Máslo nakrájíme na kostky, přidáme mouku, vejce, 1 lžíci vody, 1 lžíci oleje, sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme 1 hodinu odležet. Mezitím smícháme 1 lžíci oleje, 1 lžíci vody, rajčatový protlak a oregano. Těsto znovu zpracujeme, rozvál...

Dezert z kozího sýru

Dezert z kozího sýru

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g kozího sýru, 150 g polohrubé mouky, pepř, 1/2 lžíce mleté papriky, 1 vejce, 150 g strouhanky, 3 stroužky česneku

Kozí sýr nakrájíme na 1 cm silné plátky, které potřeme rozetřeným česnekem, posypeme pepřem a mletou paprikou. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme v rozehřátém oleji na mírném plameni 2 minuty, až je kůrčička zlatá a křupavá.

Mangový sen

Mangový sen

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 mango, 1 banán, 2 listy máty peprné na ozdobu, 1/2 kousek limety, 150 ml perlivé vody

Mango oloupeme, odpeckujeme a vhodíme do mixéru. Přidáme oloupaný, na kolečka nakrájený banán a vše znovu důkladně rozmixujeme. Vlijeme do sklenice, přidáme šťávu z limety, dolijeme vodou a ozdobíme listy máty. Můžeme podávat s ledem.

Cizrna se špenátem a tofu

Cizrna se špenátem a tofu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g tofu, 250 g cizrny, 4 stroužky česneku, 2 cibule, 1 konzerva drcené kukuřice, 500 g špenátu, 4 lžíce rostlinného oleje, sůl, 1 lžička mletého koriandru

Cizrnu namočíme přes noc do vody. Poté ji vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Mezitím osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme česnek, drcenou kukuřici, koriandr, sůl dl...

Losos s chřestem

Losos s chřestem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml olivového oleje, 1 svazek chřestů, 1 kg lososa, sůl, 5 lžic francouzské hořčice, 5 lžic včelího medu, 5 lžic vinného octu, 1 lžíce petržele, 2 lžíce citrónové šťávy

Lososa omyjeme a osušíme. Nakrájíme na kousky, které osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a dáme vařit do osolené vroucí vody na 5 minut. Mezitím chřest omyjeme, spaříme v osolené vodě a dáme okapat. Smícháme hořčici, med, ocet, sůl dle chuti a při...

Kynuté knedlíky s jahodami a tvarohem

Kynuté knedlíky s jahodami a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnic), špetka soli, 150 ml mléka, 200 g cukru moučky, 200 g másla, 1 vejce, 500 g odtučněného tvarohu, 500 g jahod

Z mouky, 50 g cukru, 100 g másla, droždí, mléka, vejce a soli si připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Mezitím umyjeme a osušíme jahody. Větší jahody rozkrojíme na půl. Z připraveného kynutého těsta pomoučenou lžící postupně odebíráme...

Sýrová jehla

Sýrová jehla

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g eidamu (Edamu), 3 menší cibule, 1 vejce, 150 g polohrubé mouky, 150 g strouhanky, sůl

Sýr nakrájíme na stejnoměrné větší kousky. Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka a střídavě s kousky sýrů napichujeme na špejle. Rozšleháme vejce, přidáme sůl a jednotlivé jehly obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Postup obalování ještě jendou zop...

Cizrnová omáčka trochu jinak

Cizrnová omáčka trochu jinak

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cizrny, 1 lžíce sezamového oleje, 50 ml citrónové šťávy, 1 lžíce sojové omáčky, 4 stroužky česneku, sůl, pepř

Cizrnu namočíme na 12 hodin do vody a poté vaříme 40-45 minut, dokud nezměkne. Přitom postupně lžící odebíráme pěnu, která vznikne na povrchu. Vodu scedíme a cizrnu důkladně rozmixujeme. Přidáme rozetřený česnek, citrónovou šťávu, olej, sójovou om...

Avokádová omáčka

Avokádová omáčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 avokádo, 20 ml citrónové šťávy, 50 ml bílého jogurtu, sůl, 1 lžíce olivového oleje, 2 stroužky česneku

Avokádo oloupeme, odstraníme pecku a rozmixujeme. Přidáme rozetřený česnek, jogurt, olej, citrónovou šťávu, sůl dle chuti a důkladně promícháme. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Guláš z kance

Guláš z kance

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kančího masa na guláš, 2 lžíce sádla, 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 2 lžičky mleté papriky, sůl, pepř, 200 ml červeného vína, 500 ml vody, 1 lžička kmínu, 1 lžíce instantní jíšky

Cibule nakrájíme na jemno a dozlatova osmažíme na sádle. Přidáme nakrájené maso a smažíme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Přidáme rozetřený česnek, kmín, papriku, sůl a pepř dle chuti. Přidáme vodu a dusíme, dokud maso není dostatečně měk...

Srnčí guláš

Srnčí guláš

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g srnčího masa, 2 lžíce rostlinného oleje, 2 vetší cibule, 500 ml zeleninového bujónu, 2 lžičky drceného kmínu, sůl, pepř, 4 lžíce hladké mouky, 200 ml červeného vína, 5 rajčat

Cibule nakrájíme na jemno a dozlatova osmažíme na oleji. Přidáme nakrájené maso a smažíme, dokud se maso ze všech stran nezatáhne. Přidáme nakrájená rajčata, kmín, sůl a pepř dle chuti. Nakonec přidáme víno, mouku rozmíchanou v bujónu a vaříme 4 h...

Pórková pomazánka

Pórková pomazánka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 věřší pórek, 2 lžíce majonézy, 2 pomazánková másla, 200 g smetanového sýru

Od pórku odřízneme kořenovou část a sloupneme vrchní slupku. Pod tekoucí vodou pórek omyjeme od zbytku hlíny a bílou část nakrájíme na 3 cm kolečka. Tam kde barva pórku přechází do zelena, nařízneme další slupku, sloupneme a opět omyjeme zbytek hl...

Netradiční koblížky

Netradiční koblížky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnice), špetka soli, 150 ml mléka, 50 g cukru moučky, 300 g másla, 1 vejce, 500 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 150 g cukru krupice, 2 lžíce polohrubé mouky, 2 vanilkové cukry, 250 g 100% tuku (Omegy) na smažení

Z mouky, droždí, soli, mléka, cukru moučky, vejce a 100 g másla připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Pomoučenou lžící postupně odebíráme stejné díly kynutého těsta a vytvarujeme větší koblížky (kuličky), které dáme na 15 minut vykyno...

Kuřecí prsa s bazalkou

Kuřecí prsa s bazalkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 2 vejce, 150 g rýžové mouky, sůl, 2 lžíce olivového oleje, 1 hrst bazalky

Kuřecí prsa odkostíme, omyjeme a osušíme. Bazalku omyjeme a část bazalky nasekáme na kousky. Zbytek si necháme na ozdobu. Vejce rozšleháme, přidáme mouku a důkladně promícháme, aby nám vzniklo těstíčko. Kuřecí maso osolíme, obalíme v nasekané baza...

Bezlepková štola s rozinkami a mandlemi

Bezlepková štola s rozinkami a mandlemi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g másla, 150 g cukru krupice, 3 vejce, 150 g sojové mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, špetka soli, 150 g rozinek, 150 g mandlí, 75 ml rumu, 2 lžíce cukru moučky na posypání

Rozinky namočíme na 10 minut do rumu. Mezitím mandle vhodíme do vroucí vody, vaříme je tak dlouho, dokud se hnědá slupka nezačne odlupovat. Mandle zchladíme a oloupeme. Několik mandlí si necháme na ozdobu a zbytek nasekáme. Máslo utřeme s cukrem k...

stránka: