Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 64

Vajíčková pomazánka s lososem

Vajíčková pomazánka s lososem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 150 g smetanového sýru, 1-2 střední brambory vařené ve slupce, 130 g másla, 1 menší cibule, špetka soli, špetka mletého pepře, 100 ml majonézy, 50 g uzeného lososa, 1 citrón

Máslo necháme trošku povolit. Utřeme je se sýrem. Brambory nastrouháme na struhadle, vejce uvařená natvrdo taktéž. Cibuli nasekáme najemno. Vše smícháme, osolíme, opepříme, přidáme majolku a spojíme v hladkou pomazánku. Na porci pečiva s pomazánko...

Jablečný závin

Jablečný závin

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 listové těsto, 1 kg jablek, 2 vanilkové cukry, 2 lžičky mleté skořice, 4 lžíce cukru krupice, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 400 ml vanilkové zmrzliny, 50 g másla, 250 g čokolády na vaření

Jablka oloupeme, nakrájíme, vykrájíme jadřince a nastrouháme. Listové těsto zpracujeme a rozkrojíme na půl. Z každé půlky těsta vyválíme na moukou posypané utěrce tenkou placku, kterou potřeme roztopeným máslem. Nastrouhaná jablka odšťavníme a ste...

Hrušková polévka

Hrušková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 1 cibule, 4 hrušky, 200 ml mléka, 200 ml zeleninového bujónu, 1/2 lžičky mleté sladké papriky, sůl, pepř, 150 g plísňového sýru

Hrušky oloupeme, nakrájíme a zbavíme jadřince. Na oleji osmažíme dozlatova nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájené hrušky, bujón a mléko. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut, dokud hrušky nezměknou. Přidáme sýr, papriku, pepř a sůl dle chuti. Polévku ...

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Salát z čínského zelí se dvěma dresingy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 čínské zelí, 150 g sterilovaných žampionů, kousek kozího sýru, 150 ml bílého jogurtu, 300 ml zakysané smetany, 1 malá cibule, konzerva ananasu-budeme potřebovat pouze trošku šťávy, 1-2 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky včelího medu, špetka zázvoru, špetka mletého bílého pepře, špetka soli, troška chilli koření, 1/2 lžičky cukru moučka, 1-2 lžičky kečupu

Čínské zelí opláchneme a nakrájíme na nudličky. Totéž provedeme s kapií, žampiony nasekáme na tenké plátky. Vše smícháme v míse a posypeme kousky kozího sýru. Připravíme si dvě zálivky: Jogurtová: Do bílého jogurtu vmícháme 2 lžíce zakysané sme...

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Karamelizované hrušky se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrušky, 100 g másla, 2 lžíce cukru krupice, 100 g vlašských ořechů, 400 ml oříškové zmrzliny

Hrušky oloupeme, nakrájíme na plátky a vykrojíme jadřince. Na roztopeném másle opečeme plátky hrušek, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Poté hrušky dáme na talíř, posypeme nasekanými ořechy a přidáme oříškovou zmrzlinu. Ihned podáváme.

Pošírované hrušky ve víně

Pošírované hrušky ve víně

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l červeného vína, 500 g cukru krystalu, 4 hrušky, 1 lžička mleté skořice

Hrušky ponecháme celé včetně stopky. Jenom je oloupeme a zespodu vykrojíme jadřince. Víno smícháme s cukrem a přivedeme k varu. Přidáme oloupané hrušky, skořici, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Sundáme z plamene a necháme...

Pošírované hrušky s čokoládou

Pošírované hrušky s čokoládou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 hrušky, 2 lžíce citrónové šťávy, 300 g cukru krystalu, 1 lžička mleté skořice, 1 l vody, 250 ml smetany ke šlehání (šlehačky), 250 g čokolády na vaření

Hrušky ponecháme celé včetně stopky. Jenom je oloupeme a zespodu vykrojíme jadřince. Vodu smícháme s cukrem, citrónovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme oloupané hrušky, skořici, přikryjeme pokličkou a vaříme 15 minut na mírném plameni. Sundáme ...

Pečení holubi po sečuánsku

Pečení holubi po sečuánsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 holuby, 100 g másla, 200 ml vody, sůl, 1 lžička chilli koření, 5 červených čili papriček, 5 zelených čili papriček, 2 cibule

Holuby oškubeme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Zobáky důkladně vydrhneme. Poté je osolíme, posypeme chilli kořením a dáme do zapékací mísy. Přidáme nakrájené máslo, nakrájené cibule a podlijeme vodou. Pečeme 20 minut v předehřáté...

Pečení holubi se slaninou

Pečení holubi se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 holuby, 210 g slaniny, 100 g másla, 200 ml vody, sůl, 1 lžíce grilovacího koření, 6 stroužků česneku

Holuby oškubeme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Do břišní dutiny dáme slaninu a česnek. Poté je osolíme, posypeme grilovacím kořením a dáme do zapékací mísy. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme vodou. Pečeme 20 minut v předehřáté ...

Zelené fazolky se slaninou

Zelené fazolky se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g fazolků (zelených fazolových lusků), 300 g anglické slaniny, 3 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, sůl, 2 lžíce sojové omáčky

Fazolky očistíme a rozkrojíme na poloviny. Slaninu nakrájíme ne hrubé nudličky. Na oleji dozlatova osmažíme nakrájenou cibuli. Přidáme slaninu, fazolky a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme sojovou omáčkou, dochutíme solí a dusíme 5 minut,...

Kynuté knedlíky s houbovou nádivkou

Kynuté knedlíky s houbovou nádivkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hladké mouky, 30 g droždí (kvasnic), sůl, 150 ml mléka, 50 g cukru moučky, 100 g másla, 1 vejce, 250 ml vody, 250 g hub, 150 g vlašských ořechů, 1 cibule, 2 lžíce rostlinného oleje, 1 lžička mletého kmínu, pepř

Z mouky droždí, špetky soli, mléka, cukru, másla a vejce si připravíme kynuté těsto (viz související recepty). Z hub, vody, ořechů, cibule, oleje, kmínu, soli a pepře si připravíme houbovou nádivku (viz související recepty). Z připraveného kynutéh...

Brusinkový džem

Brusinkový džem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brusinek, 1/2 kg cukru krystal, 250 ml vody, 1 lžíce včelího medu, 1 lžička pomerančové kůry, 5 ks hřebíčku, 1 celá skořice

Brusinky propláchneme, vsypeme do většího hrnce, zasypeme cukrem. Vlijeme vodu, přidáme med, pomerančovou kůru a koření. Vše vaříme na mírném ohni do zhoustnutí. Jakmile začne hmota rosolovatět, vyndáme z ní koření a plníme do čistých uzavíracích ...

Smetanový dip s žampiony

Smetanový dip s žampiony

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce rostlinného oleje, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 200 g žampionů, 250 ml husté smetany, 1 lžička mletého kmínu

Na oleji dozlatova osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme prolisovaný česnek, kmín, očištěné a nadrobno nakrájené žampiony. Smažíme asi 5 minut dozlatova. Scedíme přebytečnou vodu a smícháme se smetanou. Při podávání můžeme ozdobit nasekanou...

Předkrm z brokolice

Předkrm z brokolice

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brokolice, 1 lžička sezamu, 2 lžíce sezamového oleje, 2 lžíce rozinek, 50 ml rumu

Brokolici zbavíme spodní části a rozřežeme na jednotlivé růžičky (hlavičky), které umyjeme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Rozinky dáme do rumu a necháme projít varem. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme okapanou brokolici a smažíme na mírném p...

Chalupářská česneková polévka

Chalupářská česneková polévka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 cibule, 10 stroužků česneku, 2 brambory, 700 ml hovězího bujónu, 3 lžíce nasekané petrželové nati, sůl, 50 g másla, 1 dietní klobása, 1 hrst bílých fazolí

Na másle dozlatova osmažíme nahrubo nakrájené cibule. Přidáme bujón, nakrájenou klobásu, nakrájené brambory a fazole. Polévku přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Přidáme nasekanou petrželovou nať, rozetřený česnek a dochutíme solí.

Jarní závitky Saigon

Jarní závitky Saigon

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks rýžového papíru, 250 g vepřového mletého masa, 2 vejce, 25 g rýžových nudlí, 1 kedluben, 1 mrkev, 20 g čínských hub, 2 jarní cibulky, troška koriandru, 1 cibule, 1 lžíce omáčky Thai Pride, 1 lžička glutamanu sodného, 1 hrst fazolových klíčků, 2 lžíce slunečnicového oleje, 4 dcl teplé vody na namáčení surovin

Připravíme si jednotlivé suroviny: rýžové nudle dáme změknout do teplé vody, pak je nastříháme na cca 5 cm. Houby taktéž namáčíme v teplé vodě, aby změkly, pak je nasekáme na nudličky. Kedlubnu i mrkev zpracujeme na tenké nudličky. Cibule a korian...

Makrela na grilu

Makrela na grilu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 střední makrely, 2 lžičky soli, 1-2 citróny, 150 ml slunečnicového či olivového oleje, 1-2 lžičky sladké mleté papriky, špetka drceného kmínu, 1/2 lžičky pepře

Ryby omyjeme, osušíme, řádně nasolíme, pokapeme šťávou z citrónů a dáme na chvíli odležet. Makrely si můžeme nasolit i den předem a nechat přes noc pěkně proležet. Připravíme si lák na potírání: v oleji rozmícháme mletý pepř, sůl, papriku a kmín. ...

Chřest se slaninou

Chřest se slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 150 g chřestu, 12 plátků anglické slaniny, 1 lžíce citrónové šťávy

Plátky anglické slaniny podélně rozřízneme. Odřízneme tuhé konce tenkých chřestových výhonků a zbytek obalíme do plátků anglické slaniny. Rozpustíme máslo, vložíme obalené chřesty a smažíme na mírném plameni 4 minuty. Přitom chřest stále otáčíme, ...

Pečená husa se švestkovou omáčkou

Pečená husa se švestkovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 husa, 250 g švestkových povidel, 100 ml červeného vína, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 lžičky mleté skořice, 1/2 lžičky mleté lékořice, sůl, 400 ml vody, 100 g másla

Husu omyjeme pod tekoucí vodou, usušíme a naporcujeme. Dáme do zapékací mísy, osolíme, přidáme na kostky nakrájené máslo a vodu. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Mezitím si ze švestkových povidel, vína, oleje, skořice a lékořice přip...

Smažené kalamáry v kabátku

Smažené kalamáry v kabátku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kg kalamarů, lžíce soli, 2 lžičky pepře, 1 dcl citrónové šťávy, 150 ml olivového oleje, 150 g hladké mouky, 1 vejce, 250 ml mléka

Kalamáry vykucháme, očistíme, nakrájíme na kolečka. Ve 100 ml olivového oleje rozmícháme citrónovou šťávu, sůl a pepř. Kalamárové kroužky navrstvíme do vyšší nádoby, zalijeme připravenou zálivkou a necháme cca 2 hodiny marinovat. Těstíčko připrav...

Pečená husa se zelím

Pečená husa se zelím

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g kyselého zelí, 1 cibule, 1 lžíce sádla, 1 lžíce octu, 1 lžička cukru krystalu, 1 lžička kmínu, sůl, 100 g másla, 2 lžíce hladké mouky, 100 ml mléka, 700 ml vody, 1 husa

Husu omyjeme pod tekoucí vodou a usušíme. Dáme do zapékací mísy a osolíme. Podlijeme 200 ml vody a dáme na ní 50 g másla. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu snížíme na 150 °C a pečeme dalších 2 hodiny. Po celou dobu pečen...

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krevet, 200 g sépie, 300 g lososa, 2 hrnečky krátkozrné rýže, 1 lžička soli, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 kg rajčat, 2-3 cibule, 6 stroužků česneku, 5 větších mrkví, 2-3 lžíce olivového oleje, 1 l drůbežího bujónu, troška šafránu, kousek čili papričky, 2 lžičky mleté sladké papriky, 1 citrón

Připravíme si plody moře – zpracujeme je, nakrájíme na kousky dle libosti a osmažíme zvlášť na olivovém oleji. Uchováme bokem v teple. Rajčata spaříme, zbavíme slupek, odstraníme vodnatou dužinu se semínky. Najemno nasekanou cibuli zpěníme na olej...

Mandlové pohlazení

Mandlové pohlazení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hrst ledu, 100 ml Coca Coly, 100 ml amareta, 1 kousek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice dáme led, přidáme amareto a Coca Colu. Ozdobíme kouskem citrónu a můžeme podávat.

Ledový podzim

Ledový podzim

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml Coca Coly, 1 hrst ledu, 2 lžíce citrónové šťávy, 100 ml myslivce, 1 plátek citrónu na ozdobu

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Do sklenice vlijeme myslivce, Coca Colu a citrónovou šťávu. Přidáme led a ozdobíme plátkem citrónu.

Rudé překvapení

Rudé překvapení

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

80 ml červeného vína, 50 ml rumu, 70 ml Coca Coly

Všechny ingredience by měly být dobře vychlazené. Smícháme víno, rum a dolijeme Coca Colou.

stránka: