Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
1240 kalorií 2.0g cukrů 113.0g tuků 15.0g bílkovin

Příprava

Maso osmažíme naprudko na oleji. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme ocet, bobkový list, pepř, sůl dle chutě a osmažené maso. Vše dusíme do měkka. Poté maso vyjmeme, přidáme smetanu a omáčku zahustíme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali mouku. Necháme projít varem a omáčku procedíme přes cedník. Nakonec omáčku dochutíme dle vlastního mínění. Maso dáme na talíř a přelijeme hotovou omáčkou.

Bulb Tip k receptu

Můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo kolečkem citrónu, brusinkami a šlehačkou.


Milena

02. 06. 2009, Recept navštíven: 3735x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom fajn jedlo

29. 08. 2016, 20:50

Přidat komentář
Barbora Dvouletá
je dobrá i s brusinkama a k tomu bíle víno

Barbora Dvouletá 28. 10. 2009, 18:49

Ajaja
No tak to já dělám jinou - ocet nahrazuji citronovou šťávou, nezahušťuji moukou, ale rozmixuji zeleninu, dávám i jalovec... a maso se zeleninou nejprve na 2-3 dny nakládám do mořidla... A brusinky musí být ! Taky je máme rádi - na maso kolečko citronu, pak kopeček sladké smetany či šlehačky a brusinky.

Ajaja 06. 01. 2010, 19:55

Thumb
Wow. Už jsem viděl hada blejt ale takto vyblitou Svíčkovou na smetan ještě ne :O))) Kolik lidí už tento konkrétní výrobek před fotografováním jedlo?

David A. 14. 01. 2012, 16:40

Ajaja
No, na druhou stranu - zase to není "UHO", že ? :-))

Ajaja 15. 01. 2012, 14:25

Jakub Zubik
Prosím tohle ne vždyť to je vražda. Chudák maso. Kdyby ta kráva věděla co bude s nejlepším kouskem jejího masa tak se nechá odvézt kafilérií a pomlet do konzerv pro psy. Zkuste příště ze svíčkové udělat raději tatarák a ne jí ničit omáčkou a ještě octem. Pro příště doporučuji hovězí zadní prošpikovat špekem řádně naložit (i na několik dní) poté teprve opéct ze všech stran zprudka na výpeku osmažit zeleninu s divokým kořením citrónem cukrem nebo medem a poté vše vložit do pečící mísy podilít vývarem nebo bílím vínem a upéct do měkka. Maso poté vyjmout vytahat přebytečné koření a zeleninu rozmixovat do hladka a zjemnit smetanou. Mouky není ani zapotřebí ale naopak citron brusinky a šlehačka jsou oproti petrželi lepší kombinaci pro tak delikátní pokrm :-) neberte to zle ale za tohle by vám pan Pohlreich určitě vstřelil nějakou tu přisprostlou poznámku :-) jako přílohu doporučuji Karlovarský knedlík u kterého je příprava snazší nežli u houskového a ke svíčkové se náramně hodí. Omlouvám se za nelichotivý komentář ale svíčková je pro mě srdcová záležitost a musí se dělat s láskou :-)

Jakub Zubik 19. 09. 2017, 03:01

Facebook komentáře