Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně
Obtížnost: Rating Rating Rating Rating Rating_gray

Čas přípravy: 20min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 50min , porce

1240 kalorií, 2.0g cukrů, 113.0g tuků, 15.0g bílkovin

Příprava

Maso osmažíme naprudko na oleji. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme ocet, bobkový list, pepř, sůl dle chutě a osmažené maso. Vše dusíme do měkka. Poté maso vyjmeme, přidáme smetanu a omáčku zahustíme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali mouku. Necháme projít varem a omáčku procedíme přes cedník. Nakonec omáčku dochutíme dle vlastního mínění. Maso dáme na talíř a přelijeme hotovou omáčkou.

Bulb Tip k receptu

Můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo kolečkem citrónu, brusinkami a šlehačkou.

Milena

02. 06. 2009, Recept navštíven: 3417x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Maso osmažíme naprudko na oleji. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Přidáme ho...

Pikantní vepřová svíčková na víně

Pikantní vepřová svíčková na víně

Maso omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou, chilli kořením, kmínem a na prudko ze všech st...

Svíčková našich babiček

Svíčková našich babiček

Přísady na mořidlo(od vody dále) svaříme a necháme vychladnout. Mezitím si odblaníme maso a protkneme ho na...

Zobrazit všechny podobné recepty k Svíčková na smetaně Link-arrow
Thumb

Recept na bramborovou kaši

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a propláchneme ve studené vodě. Poté je vložíme do osolené vody, př...

Thumb.24761

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme ...

Thumb

Houskové knedlíky kynuté – s práškem do pečiva

Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme se solí a práškem do pečiva. V mléce rozkvedláme vajíčko a přidá...

Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom fajn jedlo

29. 08. 2016, 20:50

Přidat komentář
Barbora Dvouletá
je dobrá i s brusinkama a k tomu bíle víno

Barbora Dvouletá 28. 10. 2009, 18:49

Ajaja
No tak to já dělám jinou - ocet nahrazuji citronovou šťávou, nezahušťuji moukou, ale rozmixuji zeleninu, dávám i jalovec... a maso se zeleninou nejprve na 2-3 dny nakládám do mořidla... A brusinky musí být ! Taky je máme rádi - na maso kolečko citronu, pak kopeček sladké smetany či šlehačky a brusinky.

Ajaja 06. 01. 2010, 19:55

Thumb
Wow. Už jsem viděl hada blejt ale takto vyblitou Svíčkovou na smetan ještě ne :O))) Kolik lidí už tento konkrétní výrobek před fotografováním jedlo?

David A. 14. 01. 2012, 16:40

Ajaja
No, na druhou stranu - zase to není "UHO", že ? :-))

Ajaja 15. 01. 2012, 14:25

Facebook komentáře