Svíčková na smetaně
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
30min
Celkový čas
50min
Porce
Nutriční hodnoty
1240
kalorií
2.0g
cukrů
113.0g
tuků
15.0g
bílkovin
Příprava
Maso osmažíme naprudko na oleji. Petržel, mrkev, cibuli nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme zkaramelizovat. Přidáme ocet, bobkový list, pepř, sůl dle chutě a osmažené maso. Vše dusíme do měkka. Poté maso vyjmeme, přidáme smetanu a omáčku zahustíme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali mouku. Necháme projít varem a omáčku procedíme přes cedník. Nakonec omáčku dochutíme dle vlastního mínění. Maso dáme na talíř a přelijeme hotovou omáčkou.
Tip k receptu
Můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo kolečkem citrónu, brusinkami a šlehačkou.
Milena02. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.