Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 50min
Nutriční hodnoty
1240 kalorií 2.0g cukrů 113.0g tuků 15.0g bílkovin

Příprava

Maso osmažíme naprudko na oleji. Petržel, mrkev, cibule nakrájíme na plátky a osmažíme na másle. Přidáme hořčici, cukr a necháme chvíli zkaramelizovat. Přidáme ocet, bobkový list, pepř, sůl dle chutě a osmažené maso. Vše dusíme do měkka. Poté maso vyjmeme, přidáme smetanu a omáčku zahustíme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali mouku. Necháme projít varem a omáčku procedíme přes cedník. Nakonec omáčku dochutíme dle vlastního mínění. Maso dáme na talíř a přelijeme hotovou omáčkou.

Bulb Tip k receptu

Můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo kolečkem citrónu, brusinkami a šlehačkou.


Milena

02. 06. 2009, Recept navštíven: 3611x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
celkom fajn jedlo

29. 08. 2016, 20:50

Přidat komentář
Barbora Dvouletá
je dobrá i s brusinkama a k tomu bíle víno

Barbora Dvouletá 28. 10. 2009, 18:49

Ajaja
No tak to já dělám jinou - ocet nahrazuji citronovou šťávou, nezahušťuji moukou, ale rozmixuji zeleninu, dávám i jalovec... a maso se zeleninou nejprve na 2-3 dny nakládám do mořidla... A brusinky musí být ! Taky je máme rádi - na maso kolečko citronu, pak kopeček sladké smetany či šlehačky a brusinky.

Ajaja 06. 01. 2010, 19:55

Thumb
Wow. Už jsem viděl hada blejt ale takto vyblitou Svíčkovou na smetan ještě ne :O))) Kolik lidí už tento konkrétní výrobek před fotografováním jedlo?

David A. 14. 01. 2012, 16:40

Ajaja
No, na druhou stranu - zase to není "UHO", že ? :-))

Ajaja 15. 01. 2012, 14:25

Facebook komentáře