Paella s mořskými plody
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 30min
Porce
Nutriční hodnoty
1288
kalorií
30.0g
cukrů
56.0g
tuků
158.0g
bílkovin
Příprava
Připravíme si plody moře – zpracujeme je, nakrájíme na kousky dle libosti a osmažíme zvlášť na olivovém oleji. Uchováme bokem v teple.
Rajčata spaříme, zbavíme slupek, odstraníme vodnatou dužinu se semínky. Najemno nasekanou cibuli zpěníme na oleji, přidáme česnek nakrájený na tenké plátky, mrkev a celer na drobné kostičky, kousky rajčat a chilli papričku. Směs okořeníme šafránem, paprikou, solí a pepřem.
Vsypeme rýži, vše zalijeme vývarem a cca 30 minut vaříme. Poté navršíme nahoru plody moře, zakryjeme pokličkou či alobalem a dopékáme v troubě ještě asi 20 minut. Podáváme přímo v pánvi, můžeme zakapat citrónem.
Tip k receptu
Paellu můžeme stejným způsobem připravit s jakýmkoli masem, zeleninou, houbama.
Zuzana Mellenová10. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.