Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 58

Zlatá kuřecí polévka

Zlatá kuřecí polévka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

10 dkg nudliček z kuřecích prsou, 6 dkg pórku nakrájeného na nudličky, 1/2 balení rýžových nudlí (Vermicelli), špetka soli, glutaman (aji moto), 3 lžíce červeného oleje, 4 lžíce oleje na osmažení masa, 1,5 cl Shao-sing

V kastrolu nebo v hluboké pánvi (woku) rozpálíme asi čtyři lžíce oleje, když se z něho začne kouřit přidáme nudličky kuřecího masa a vidličkou rychle mícháme, aby se maso oddělilo, maso opékáme na prudkém ohni za stálého míchání do zlatova. Když u...

Opilé švestky v čokoládě

Opilé švestky v čokoládě

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sušených švestek, 1 balení blanšírovaných mandlí, 2 balení lískových jader, 2 čokolády na vaření, 50 g Hery, 5 lžic vody, 200 ml rumu

Švestky si den předem namočíme do rumu. Druhý den je scedíme a do každé vložíme jednu mandličku (někdy je docela komplikované najít otvor, kudy prošla pecka ven). Pak švestky obalíme v čokoládové polevě, kterou si připravíme z čokolády na vaření, ...

Vepřová kýta se žampióny a šunkovou rýží

Vepřová kýta se žampióny a šunkovou rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 kg vepřové kýty, konzerva žampionů, 2 lžičky kari koření, 2 lžičky grilovacího koření, 0,5 lžičky pepře, 1 lžička soli, 4-5 lžic hladké mouky, olej, 5 lžic sojové omáčky, 3 lžíce Worcesterské omáčky, 0,5 - 1 l zeleninového bujónu, 1 dcl bílého vína

Maso omyjeme a nakrájíme na plátky. Osušíme a naklepeme. Z jedné strany je nasolíme a opepříme a z druhé posypeme kari a grilovacím kořením (klidně je takto můžeme namočit přes noc do trošky oleje). Pak je na oleji osmahneme a zalijeme bujónem. Př...

Pikantní houbové řízky

Pikantní houbové řízky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

houby (hlavičky bedlí, pýchavek apod.), 1 stroužek česneku, 2 lžíce másla, 1 lžíce polohrubé mouky, 5 lžic mléka, 1 vejce, strouhanka

Do rozpuštěného másla prolisujeme česnek. Po zchladnutí smícháme s vejcem, moukou a mlékem, čímž vznikne těstíčko. Hlavičky hub nakrájené na cca 1cm plátky v něm namočíme, obalíme ve strouhance a smažíme na rozpáleném tuku.

Smetanové marokánky od Jany

Smetanové marokánky od Jany

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

80 g hladké mouky, 100 ml smetany, 100 g másla, 250 g kandovaného ovoce, 300 g cukru krupice, 250 g mandlí, 100 g čokolády na polevu

Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme jej máslem. Mandle a kandované ovoce nasekáme. Mouku prosejeme. Troubu předehřejeme na 160 °C. V hrnci přivedeme za občasného míchání k varu smetanu, cukr a med. Do vroucí směsi přidáme mandle s kandovaným ...

Sandokanovy oči

Sandokanovy oči

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce kokosu, 250 g tuku Omega, 3-5 lžic sušeného mléka, 130 g cukru moučka, 100 g strouhaných ořechů, rum, 3 lžíce kakaa, barevná cukrová rýže nebo lentilky

Připravíme si krabičku od bonboniéry (osvědčily se mi mořské plody) a do každé jamky dáme po jedné lentilce. Připravíme náplň. Do menšího kastrůlku dáme 125 g tuku Omegy, 2 lžíce kokosu, 3-5 lžic sušeného mlék a 40 g cukr moučka. Nad párou vše za ...

Pařížské rohlíčky

Pařížské rohlíčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

15,5 dkg mletých ořechů, 12.5 dkg přesáté strouhanky, 25 dkg cukru moučka, 2 vejce, 20 dkg másla, rum, 5-6 dkg cukru krupice, 1/4 l mléka, 3,5 lžíce Solamylu, 3 lžíce hladké mouky, 4 dkg 100% tuku, 1 lžíce kakaa

Suroviny na těsto (12,5 dkg mletých ořechů, 12,5 dkg přesáté strouhanky, 25 dkg moučkového cukru,1 vejce a 1 bílek) zpracujeme. Tvoříme z něj malé rohlíčky, které dáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°C. Dále si utřeme suroviny (2...

Jehly se žampióny

Jehly se žampióny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hovězí svíčkové, 1 cuketa, 1 červená paprika, 16 žampionů, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžičky drceného barevného pepře, sůl

Omyté a osušené maso nakrájíme na kostky. Žampiony očistíme, cuketu nakrájíme na plátky, očištěnou papriku na kostky. Na jehly střídavě napichujeme žampiony, maso, cuketu a papriku. Suroviny na jehlách potřeme osoleným olejem a hustě posypeme hrub...

Kotlety na víně

Kotlety na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové pečeně (kotlet), 2 lžíce oleje, 0,1 - 0,2 l červeného suchého vína, sůl, pepř

Omyté a osušené kotlety naklepeme a nejméně na hodinu naložíme do suchého červeného vína. Pak kotlety necháme okapat, osolíme a na oleji prudce orestujeme. Kotlety podlijeme vínem a krátce podusíme. Podle chuti je osolíme, případně opepříme.

Mandlové kroužky

Mandlové kroužky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

40 dkg hladké mouky, 30 dkg másla, 4 dkg droždí, 20 dkg mandlí, citrónová kůra, cukr, 2 žloutky, špetka soli

Mandle spaříme vařící vodou (aby se dobře loupaly) a zbavíme je slupek. Po vychladnutí mandle rozemeleme (spíše více nahrubo). Když máme připraveny rozemleté mandle, pokračujeme s přípravou těsta. Nejdříve smícháme 6 lžic vody, 2 kostky cukru a ...

Tolstolobik na bylinkách

Tolstolobik na bylinkách

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 menší kousky tolstolobika, 1 citrón, 0,5 dcl olivového oleje, 1,5 lžíce soli, špetka citrónového pepře, 1 lžička drceného kmínu, petrželová nať, čerstvá šalvěj, čerstvý cirónový tymián

Tolstolobika omyjeme, osušíme a uložíme do krabičky s omytými bylinkami, olivovým olejem a šťávou z jednoho citrónu (nejlépe do vrstev). Uložíme minimálně na 12h do lednice (já počkám do dalšího dne). Pak jen vložíme směs bylinek v oleji a maso d...

Plněná vepřová panenka

Plněná vepřová panenka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vepřová panenka, 2 vejce, 1 malá konzerva žampionů nebo hrst sušených hub, 1 lžička hořčice z celých semen, 3 lžíce sádla, sůl, 5-6 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, 2 lžíce tmavé jíšky

Vepřovou panenku si podélně nařízneme a rozklepeme. Malinko posolíme a vložíme do ní vaječinkovou směs s hříbky. Pak, pomocí nitě, panenku zamotáme, aby se nám náplň nedostala ven. Dobře utáhneme a necháme si z nitě malinkatý smotek nebo uzlík, ab...

Kynuté loupáčky s nutelou z domácí pekárny

Kynuté loupáčky s nutelou z domácí pekárny

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 ml vlažného mléka, 125 ml oleje, 15 lžiček cukru, 3 lžíce kokosové moučky nebo nasekaných ořechů, 0,5 kg polohrubé mouky, 2 lžičky sušeného droždí, Nutela na náplň

Vše vložíme do pekárny a nastavíme program PŘÍPRAVA. Po vykynutí rozdělíme těsto na menší kousky. Každý rozválíme do tvaru trojúhelníku, potřeme nutelou a stočíme do tvaru rohlíku. Přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme vajíčkem a pe...

Marináda na grilované vepřové

Marináda na grilované vepřové

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

5 kg vepřové krkovice nebo krčku, 1 celá sojová omáčka od Vitany, 2 dcl mléka, 1 lžička cukru, 0,5-0,75 l oleje, 7 lžiček soli, 75 g česneku, drcený kmín, 1 balení drceného pepře tří barev

Ze všech ingrediencí zpracujeme marinádu a vložíme do ní omyté maso. Necháme uležet v lednici 1-2 dny a dáváme na gril.

Řezy Rafaelo

Řezy Rafaelo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

2 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru krystal, 0,5 hrnečku oleje, 1 hrneček mléka, 2 vejce, 1 prášek do pečiva, 1/4 hrnečku cukru moučka, 1 hrneček kokosové moučky, 1 šlehačka, rum dle chuti

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru-krystal, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce a prášek do pečiva smícháme. Nalijeme na vymazaný plech a posypeme 1/4 hrnku moučkového cukru+1 hrnek kokosu. Dáme péci na 180°C cca 20 minut. Vlažné polijem...

Odpalované věnečky

Odpalované věnečky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

1,5 l vody, 9 dkg Hery, 18 dkg polohrubé mouky, 6-7 vajec, špetka kypřící prášek do pečiva, 1/4 l mléka, 1 vanilkový cukr, 8 dkg cukru moučka, 1/4 másla, rum

Věnečky: 1/4l vody + 9dkg hery dáme vařit. Do vroucího vsypeme 14 dkg polohrubé mouky a mícháme (já většinou odstavím z plamene, dokud mouku nerozmíchám) a až se odlepuje od stěn kastrolku, odstavím. Do vlažného vmícháme 4 – 5 celých vajec (4 ale...

Gurmánský sýrový salát

Gurmánský sýrový salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 g fety nebo jiného ovčího sýra, 1 hlávkový salát, 1 červená paprika, 1 zelená paprika, 1 žlutá paprika, 4 rajčata, 100 g hroznového vína, 2 cibule, olivy, 150 ml olivovového oleje, 150 ml malinonového nebo jiného ovocného octu, 1 svazek zelené petrželové natě, 1 lžička soli, mletý pepř

Hlávkový salát omyjeme a natrháme na kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a rozčtvrtíme. Hroznové víno omyjeme, jednotlivé kuličky rozpůlíme a vybereme jádra. Ovčí s...

Rukolový salát

Rukolový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení rukoly, 125 g Mozzarelly, 4 rajčata, 2 lžíce vody, 2 lžičky aceto balsamico (balzamikový ocet), 1 lžíce olivového oleje, sůl, pepř

Rukolu omyjeme a rozložíme na větší talíř. Obložíme ji nakrájenými rajčaty a mozzarellou. Takto upravený rukolový salát pokapeme dresinkem z vody, octa, pepře a oleje.

Zákusek se sušenkami Bebe

Zákusek se sušenkami Bebe

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

4 vejce, 16 dkg cukru krystal, 16 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1-2 ovocné kompoty nebo čerstvé ovoce dle chuti, ovocná marmeláda na potření těsta, 1 l mléka, 4 vanilkové pudinky, 20 dkg másla, cukr moučka dle chuti, rumové aroma dle chuti, 1,5 balení BEBE sušenek, 15 dkg čokolády na vaření, tuk na rozředění čokolády

Na pečené těsto potřebujeme: 4 vejce, 16 dkg cukru krystal, 16 dkg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, ovoce podle chuti a marmeládu na potření upečeného těsta. Vysoký plech o rozměrech 30×40 cm si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Žlout...

Krůtí prsa s limetkovým přelivem

Krůtí prsa s limetkovým přelivem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g krůtích prsou vcelku, 2 lžíce mandlových lupínků, 2 lžíce zelené petrželky, 2 lžíce másla, 2 lžíce instantní jíšky nebo maizeny, 1 citrón, 2 limetky, 150 ml zeleninového bujónu, drcený barevný pepř, sůl, mandlový olej

Krůtí prsa podélně prokrojíme, rozevřeme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme jemně nasekanou petrželkou a nasucho lehce opečenými mandlovými lupínky. Poté krůtí prsa upravíme do válečku, omotáme nití a opékáme asi 4-5 minut ze všech stra...

Uzlíčkové sushi

Uzlíčkové sushi

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

3 hrnečky rýže na sushi, 100 g sterilovaných bambusových výhonků, 2 lžíce sojové omáčky, 100 g krabích tyčinek Surimi, 1 lžíce čeného sezamu, 8 vajec, 4 hub shiitake, 1 lžíce sezamového oleje, 8 listů špenátu

Sterilované bambusové výhonky nakrájíme na nudličky. Hlavičky hub shiitake krátce povaříme ve vodě ochucené sójovou omáčkou, scedíme a nakrájíme také na nudličky. Nadrobno nakrájené krabí tyčinky smísíme s připravenou rýží, bambusovými výhonky a h...

Indické grilované ledvinky (Gurdakapúra kabáb)

Indické grilované ledvinky (Gurdakapúra kabáb)

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jehněčích ledvinek, octem okyselená voda, 70 g osoleného másla, 40 g tuku, 1 lžička okořeněné soli, 100 g pistácií, 7 g másla, 1 lžička jemně nasekané pažitky

Pistáciové máslo: Pistácie lehce opražíme v těžké pánvi. Když vychladnou, rozemeleme je a smícháme je se 7 g másla a sekanou pažitkou. Uschováme na chladném místě. Ledvinky odblaníme a namočíme na 1-6 hodin do lehce okyselené vody. Pak je omyjeme ...

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small

400 g čokolády s minimálním obsahem kakaa 60% (200 g čokolády si nechame na polevu), 200 g nakrájeného másla, 1 lžíce instantní kávy, 170 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1/4 lžičky sody, 200 g cukru moučka (nebo cukr typu muscovado), 200 g cukru krupice, 25 g tmavého holandského kakaa, 3 středně velká vejce, 5 lžic podmáslí, 280 ml smetany ke šlehání (na polevu), 2 lžíce cukru krupice (na polevu)

Kruhovou dortovou formu (nebo i jiný tvar formy) s odnímatelným dnem vymastíme a dno vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 160°C, horkovzdušnou na 140 °C. Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přidáme máslo a kávu, rozpuštěnou ve 120 ml vrouc...

Golubce

Golubce

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hovězího nebo vepřového mletého masa, 1 kapusta, 100 g anglické slaniny v celku, 1 cibule, 3 stroužky česneku, 1 vejce, strouhanka dle potřeby, hladká mouka dle potřeby, kmín, pepř, olej

Kapustu omyjeme a rozdělíme na jednotlivé listy, silnější střední části odstraníme, dáme do mísy a spaříme vařící vodou. Maso, prolisovaný česnek, cibuli nakrájenou na drobno, anglickou slaninou na kostičky, osolíme, opepříme, přidáme vejce, strou...

Multivitaminová bomba

Multivitaminová bomba

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 banán, 1 mango, 1 pomeranč, 200 g čerstvých jahod, 5 dcl pomerančového džusu, 1 dcl light jahodového sirupu, led

Část ovoce si odložíme stranou na zdobení a na dno sklenic, zbytek ovoce rozmixujeme s pomerančovým džusem a ledovou tříští. Můžeme použít jen kostky ledu, Ty pak dáme na dno sklenic, přidáme trochu nakrájených jahod a zalijeme jahodovým sirupem. ...

stránka: