Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně náročnější - stránka 57

Utopenci v pivním nálevu

Utopenci v pivním nálevu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 láhev černého piva, 10 špekáčků, 10 bobkových listů, 1 lžička chilli koření, 5 menších cibulí, pepř, sůl

Nálev vytvoříme povařením černého piva s chilli kořením, pepřem a soli dle chuti. Oloupané cibule nakrájíme na kolečka. Špekáčky podélně rozřízneme, jemně posypeme chilli kořením a vložíme do nich bobkový list a cibuli. Špekáčky spojíme špejlí, vl...

Kapr pečený se sýrem

Kapr pečený se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kapra, 40 g slaniny, 40 g másla, 100 g Eidamu (Edamu), 1/2 lžičky mleté papriky, 1 lžíce nasekané petrželové natě, sůl

Kapra zbavíme šupin, vykucháme, omyjeme pod tekoucí studenou vodou, vysušíme, naporcujeme a osolíme. Na pánev poklademe postupně plátky slaniny, osolené porce kapra, plátky másla a pečeme v troubě asi 15 minut. Posypeme strouhaným sýrem, necháme z...

Kapr na modro

Kapr na modro

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg kapra, sůl, 1/8 l octa, 1/2 bulvového celeru, 1 menší petržel, 1 mrkev, 100 g cibule, 10 kuliček pepře, 4 kuličky nového koření, 1/2 list bobkového listu, 150 g másla, plátky citrónu na ozdobu, petrželovou nať na ozdobu

Kapra zbavíme šupin, vykucháme, opláchneme pod studenou vodou, vysušíme, naporcujeme a osolíme. Do osolené vody dáme na kolečka pokrájenou zeleninu, celé koření a vaříme 20 minut. Porce ryby dáme na pekáček kůží nahoru a opatrně poléváme vařícím o...

Karamelové řezy

Karamelové řezy

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

3 vejce, 2 hrnečky polohrubé mouky, 1 hrneček cukru krupice, 1 hrneček vlažné vody, 1/2 hrnečku rostlinného oleje, 3 lžíce kakaa, 1 kypřící prášek do pečiva, 1 kondenzované slazené mléko, 250 g másla, 1 čokoládová poleva

Den předem dáme plechovku kondenzovaného slazeného mléka do vody a necháme 2 hodiny vařit, aby nám mléko zkaramelizovalo. Vejce, mouku, cukr, vodu, olej, kakao a kypřící prášek do pečiva vymícháme v těsto, které a vylijeme na vymazaný a moukou vys...

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg cukety, 1 kg paprik, 1 kg rajčat, 3 velké cibule, 10 feferonek, 2 konzervy Vepřové ve vlastní šťávě , sůl, pepř

Maso orestujeme na velké pánvi. Cukety, cibule oloupeme a papriky, feferonky zbavíme jader. Cukety, papriky, rajčata, cibule a feferonky pomeleme na masovém strojku. Zeleninovou směs a Deko přidáme k masu a asi 90 minut dusíme do zhoustnutí. Nakon...

Prokládaný bramborák

Prokládaný bramborák

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 70 dkg hrubé mouky, 1 česnek, 2 vejce, sůl, pepř, 1/2 lžičky drcené majoránky, 1 plátek libového bůčku

Bůček 1 den dopředu naklepeme, osolíme, opepříme a necháme uležet. Brambory oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku, vejce, rozetřený česnek, majoránku, pepř a sůl dle chuti. Vše důkladně vymícháme do těsta. Na pánev dáme vrstvu bramborového těsta, ...

"Universální" salát pro dobré trávení

"Universální" salát pro dobré trávení

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 listy bílého zelí, 1/2 hlávky ledového salátu, 2 papriky, 2 rajčata, 1 svazek ředkviček, 1/2 balení žampionů, 1 hrst hrášku, 1/4 hlávky brokolice, 1 hrst balkánského sýru, 1 kousek uzeného sýru, 200 g kuřecích prsou, 2 slepičí vejce, 1 lžíce cukru krupice, 1 lžíce olivový olej, 100 ml vody, sůl, pepř

Na dno mísy nakrouháme zelí na tenké nudličky, přidáme vodu, olej, cukr, pepř a sůl dle chuti. Promícháme a necháme 10 minut odstát, aby zelí zkřehlo. Kuřecí prsa, žampiony a brokolici nakrájíme na malé kousky, vhodíme do vody, uvaříme do měkka a ...

Vynikající čokoládový dort

Vynikající čokoládový dort

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 1 lžíce Solamylu, 3 žloutky, 250 g čokolády na vaření, 150 g másla, 120 g piškotů dětských

Mléko, Solamyl, žloutky za stálého míchání zahříváme tak dlouho, až začne vzniklý krém pobublávat. Necháme ho vychladnout. Mezitím si rozpustíme čokoládu s máslem, které jsme předtím vyšlehali. Tuto hmotu přidáme ke žloutkovému krému a vše dobře p...

Švestkovo-makovo-ořechový dort

Švestkovo-makovo-ořechový dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, 50 g máku, 100 g cukru krupice, 2 vejce, 100 ml mléka, 200 g másla, 100 g švestkových povidel, 100 g švestek, 100 g vlašských ořechů, 100 g cukru moučky, 1 lžíce citrónové šťávy, strouhanku na vysypání

Mouku společně s kypřícím práškem nasypeme do mísy. Přidáme krupicový cukr, pomletý mák, 1 celé vejce, 1 žloutek a dobře promícháme. Máslo nejprve rozpustíme a poté vmícháme do těsta. Těsto by mělo mít tekutou konzistenci, proto postupně přidáváme...

Svařené víno pro zimní večery

Svařené víno pro zimní večery

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3/4 l suchého červeného vína, 3 ks badyánu, 2 dřívka skořice celé, 8 ks koření hřebíčku, 1 citrón

Vybereme si dle chuti červené nebo bílé víno (když převařuji červené, chutná mi odrůda rulandského modrého a když bílé, používám aromatický muškát, který dodá vůni) a nalijeme jej do dobře vyčištěného a vypláchnutého hrnce. Přihodíme koření a zahř...

Kuřecí ptáčci v trojobalu

Kuřecí ptáčci v trojobalu

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí prsa, 4 plátky dušené šunky (Bohemia), 50 g Eidamu, 50 g Nivy, 2 cibule, 4 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička grilovacího koření, pepř, 2 lžíce slunečnicového oleje, 1 vejce, 100 g polohrubé mouky, 100 g strouhanky

Kuřecí prsa přes potravinářskou folii naklepeme na tenké plátky. Každý plátek okořeníme grilovacím kořením a pepřem jen z jedné strany. Stranu, kterou jsme okořenili, potřeme plnotučnou hořčicí. Na potřenou stranu položíme plátek šunky. Na kraj pl...

Zapékané špagety

Zapékané špagety

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení špaget, 1 balení hovězího mletého masa, 2 balení boloňské omáčky, 1 balení strouhaného sýru, 1 lžička koření na mleté maso, sůl, 2 lžíce rostlinného oleje

Špagety vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 10-15 minut do měkka. Poté je scedíme a dáme do vysokého plechu. Mleté maso dáme na rozehřátý olej na pánvi, posypeme kořením na mleté maso a osmažíme. Pak k masu přidáme boloňské omáčky a necháme mí...

Ďábelská žebírka

Ďábelská žebírka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg vepřových žebírek, 120 g meruňkové marmelády, 100 ml meruňkového džusu, 1 lžíce polotučné hořčice, 6 lžic Worcesterské omáčky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 stroužek česneku, 1/2 lžičky mletého zázvoru, pepř, sůl

Z meruňkové marmelády, džusu, rozetřeného česneku, Worcesterské (Worcesterové) omáčky, hořčice, citrónové šťávy, mletého zázvoru si připravíme marinádu. Vše důkladně promícháme a dochutíme pepřem a solí. Žebra nakrájíme na větší kusy a na 24 ho...

Fíkové podkovičky

Fíkové podkovičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

40 g perníku na pečení, 120 g sušených fíků, 280 g cukru moučky, 120 g vlašských ořechů, 1/2 lžičky perníkového koření, 6 lžic rumu, 1/2 lžičky citrónové kůry, 1 vejce, 2 lžíce citrónové šťávy, 50 g čokolády na vaření

Perník nastrouháme a fíky umeleme na masovém strojku. 70 g cukru promícháme s perníkem a přidáme fíky, nastrouhané ořechy, perníkové koření, 4 lžíce rumu a citrónovou kůru. Vypracujeme pevné a hladké těsto. Pracovní desku posypeme 30 g cukru a těs...

Vepřové řízky na jogurtu

Vepřové řízky na jogurtu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřové panenky, 500 g brambor, 2 sklenky bílého jogurtu, 2 lžíce másla, pepř, sůl

Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na rozehřátém másle. Plátky masa urovnáme do zapékací misky, přikryjeme plátky syrových brambor, osolíme a zalijeme jogurtem. Pečeme při 180°C 45 minut.

Rážničí bez špejliček

Rážničí bez špejliček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové kýty, 2 ostravské klobásy, 2 velké cibule, 3 stroužky česneku, 200 g žampionů nebo lesních hub, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce kečupu, sůl, pepř, 1/2 lžičky drceného kmínu, 2 lžičky grilovacího koření, 150 ml bílého suchého vína, 2 lžíce rostlinného oleje

Zapékací misku si vymažeme olejem. Maso nakrájíme na menší plátky a lehce naklepeme. Připravíme si mísu, do které dáme naklepané maso, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, na půlkolečka nakrájené cibule, nasekaný česnek a houby, nakrájené na čtv...

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 pstruhy, 150 g másla, sůl, 50 g polohrubé mouky, 400 ml vody

Pstruhy očistíme, vykucháme, omyjeme pod tekoucí vodou a důkladně osušíme. Poté je osolíme, lehce obalíme v mouce a opečeme na másle dozlatova. Vložíme do zapékací mísy, podlijeme vodou, přidáme máslo a pečeme do měkka.

Dlabaný dort

Dlabaný dort

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

150 g másla, 150 g cukru krupice, 4 vejce, 150 g čokolády na vaření, 1 lžička skořice, 100 g loupaných mandlí, 100 g strouhanky, 3 lžíce mléka, 50 g Solamylu, 2 lžičky prášku do pečiva, čokoládová poleva, 250 ml smetany ke šlehání, ztužovač šlehačky

Povolené máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky a rozpuštěnou čokoládu, skořici smíchanou se strouhankou, drcenými mandlemi, přidáme kypřící prášek a solamyl. Nakonec mléko a sníh z bílků. Pečeme v dortové formě cca 50 min. na 170°C. Vychladlý d...

Čína podle Tatiany

Čína podle Tatiany

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g vepřové pleci nebo kýty (libové), 1 balení mražené čínské zeleninové směsi, 1,5 lžíce Solamylu, sezamový olej, 5 lžic sojové omáčky, 2 lžíce Worcesterské omáčky, sůl, čerstvá nať koriandru, čerstvá thajská bazalka, čerstvá nať petrželky

Kýtu nebo plecko si nakrájíme na tenké nudličky a nasolíme je. Namočíme je do marinády, kterou si připravíme z oleje, sojovky, worcesteru a solamylu. Necháme minimálně 2-3 h odležet v lednici. Pak maso i se šťávou zprudka orestujeme, zalijeme vodo...

Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Těstoviny s pestem a sušenými rajčátky

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 balení oblíbených těstovin, olivový olej, 3-4 stroužky česneku, 5-6 sušených rajčat naložených v oleji, 2 lžíce bazalkového pesta, strouhaný sýr na posypání

Do osolené vody si dáme vařit těstoviny. Na oleji zpěníme česnek, nakrájený na tenké plátky, lehce osmahneme, nesmí ztmavnout, jen zavonět. K česneku přidáme okapaná rajčátka, promícháme a už jen krátce prohřejeme. Hotovou směs smícháme s horkými ...

Dýňová polévka Hokkaido

Dýňová polévka Hokkaido

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 1 stroužek česneku, 500 g dýně hokkaido, 1 l zeleninového bujónu, 1 smetana ke šlehání, 1 lžička másla, petržel, pažitka, 2 rohlíky

Na másle zpěníme cibuli a necháme zesklovatět, přidáme česnek a na kostky nakrájenou dýni (druh Hokkaido se nemusí zbavovat slupky, ta změkne vařením). Necháme chvíli smažit, přilijeme vodu, povaříme. Hmotu rozmixujeme, zalijeme šlehačkou a nechám...

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Brambory s masem a růžičkovou kapustou

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení hovězího mletého masa, 3 stroužky česneku, 100 g anglické slaniny v celku, 4 lžíce sádla, 5 brambor, 250 g růžičkové kapusty, 2 lžíce soli, muškátový ořech, 2 lžičky koření na mleté maso, 1 lžička kmínu, 6 plátků Eidamu

V osolené a okmínované vodě si dáme vařit brambory. Ve druhém hrnci si uvaříme do měkka kapustu (vodu můžeme také osolit). Brambory a kapustu necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na kousky. Brambory osmahneme na trošce sádla a přidáme nastrouhan...

Kuřecí / hovězí   Fajitas

Kuřecí / hovězí Fajitas

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou (nebo nízký roštěnec), 1 limeta, 1 lžíce cukru krupice, 2 lžičky oregana, 2 lžičky sušeného čili , 1 lžička skořice, 2-3 cibule, 2 papriky červené, 2 papriky oranžové (žluté), 2 papriky zelené, 3-4 lžíce rostlinného oleje, dle potřeby sůl, dle potřeby pepř, na zdobení listky zelené petržele, na zdobení ledový salát

Marináda: z jedné limetky nastrouháme kůru do misky, pak vymačkáme šťávu z obou limetek, přidáme skořici, oregano, cukr, čili, sůl a pepř. Dobře rozmícháme. Kuřecí prsa (roštěnec) nakrájíme na tenké proužky asi 3 cm dlouhé. Vložíme je do misky s m...

Tomato salsa

Tomato salsa

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3-4 rajčata, 1 větší červená cibule, 1 zelená čili paprička (Jalapeňo), 3 lžíce olivového oleje, 10-15 listků koriandru, šťáva z 1 citrónu, 2-3 špetky soli, dle chuti, 1 špetka pepře, dle chuti

Rajčata rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme semínek a nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky, papriku zbavíme semínek a taky nakrájíme na drobné kostičky. Koriandr rozsekáme. Všechny připravené ingredience vložíme do misky, po...

Guacamole-avokádová salsa

Guacamole-avokádová salsa

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 avokáda, 1 limeta, 1 lžíce nasekaných lístků koriandru, 1 šalotka, 1 lžička chilli, 3-4 špetky soli (dle chuti)

Čerstvé avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a vydlabeme dužinu do misky. Limetku rozpůlíme a vymačkáme z ní šťávu do misky s avokádem. Šalotku nakrájíme na drobné kostičky (na jemno), lístky koriandru rozsekáme a přidáme do misky. Přidáme sůl a mleté...

stránka: