Zbojnická roštěná podle mamky
Obtížnost
Čas přípravy
2h 30min
Čas vaření
40min
Celkový čas
3h 10min
Porce
Nutriční hodnoty
3332
kalorií
22.0g
cukrů
232.0g
tuků
260.0g
bílkovin
Příprava
Roštěnky omyjeme, vysušíme kuchyňskou papírovou utěrkou a naklepeme. Z kečupu, prolisovaného česneku, worcestru, sojové omáčky, papriky, zázvoru, chilli, tymiánu a soli si připravíme marinádu. Roštěnky nasolíme a opepříme a minimálně na 2h je necháme odležet v připravené marinádě v lednici.
Poté je vyndáme a zprudka na oleji opečeme, dokud není maso měkké. Roštěnky vyndáme a do výpeku přidáme zbytek marinády a připravený hovězí bujón. Opět povaříme. Na talíři roštěnky přelijeme omáčkou a ozdobíme sázeným vejcem nebo volským okem.
Šéfredaktor29. 07. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.