Krůta s nádivkou
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
2h 30min
Celkový čas
3h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
2244
kalorií
1.0g
cukrů
171.0g
tuků
37.0g
bílkovin
Příprava
Bůček nakrájíme na kousky a s nakrájenou cibulí osmažíme dozlatova. Srdce, játra a uvařený žaludek pomeleme, přidáme rozetřený česnek, vejce, kmín, majoránku, bůček s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, mléko dle potřeby, aby nám vznikla mírně lepkavá směs. Krůtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, nohy nasekneme pod klouby a vytáhneme šlachy. Poté krůtu osolíme vně i uvnitř a do břišní dutiny vložíme připravenou směs. Krůtu uzavřeme, nohy k sobě svážeme a dáme na pekáč. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme bujónem. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu snížíme na 150 °C a ještě pečeme 2 hodiny. Po celou dobu pečení krůtu co 20 minut poléváme vypečenou šťávou.
Milena25. 06. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.