Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Krůta s nádivkou

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
2h 30min 3h 0min
Nutriční hodnoty
2244 kalorií 1.0g cukrů 171.0g tuků 37.0g bílkovin

Příprava

Bůček nakrájíme na kousky a s nakrájenou cibulí osmažíme dozlatova. Srdce, játra a uvařený žaludek pomeleme, přidáme rozetřený česnek, vejce, kmín, majoránku, bůček s cibulí, pepř a sůl dle chuti. Nakonec přidáme strouhanku, mléko dle potřeby, aby nám vznikla mírně lepkavá směs. Krůtu omyjeme pod tekoucí studenou vodou, osušíme, nohy nasekneme pod klouby a vytáhneme šlachy. Poté krůtu osolíme vně i uvnitř a do břišní dutiny vložíme připravenou směs. Krůtu uzavřeme, nohy k sobě svážeme a dáme na pekáč. Přidáme nakrájené máslo a podlijeme bujónem. Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 200 °C. Potom teplotu snížíme na 150 °C a ještě pečeme 2 hodiny. Po celou dobu pečení krůtu co 20 minut poléváme vypečenou šťávou.


Přidat na Pinterest
Milena

25. 06. 2009, Recept navštíven: 4964x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
robím podobne,je to velmi chutne

07. 12. 2016, 21:53

Svetlana
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyskúšané, velmi dobrý recept

21. 02. 2017, 20:18

Přidat komentář

Facebook komentáře