Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 157

Máslovo-rumový jablkový koláč

Máslovo-rumový jablkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

20 dkg polohrubé mouky, 15 dkg cukru krupice, 15 dkg másla, 1 sáček vanilkového cukru, 3 vejce, 50 ml rumu, 2 velká jablka, 6-8 dkg mandlových lupínků, cukr moučka na posypání

Necháme povolit máslo na pokojovou teplotu a stejně tak i vejce. Mezitím si oloupeme jablka a nakrájíme je buď na kousky, nebo na plátky cca 5 mm silné. Pak máslo utřeme s cukrem – krupicovým i vanilkovým, a to na hladký krém (stačí dobře roztírat...

Kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou

Kuřecí řízky s hořčičnou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 kuřecí řízky z prsou, sůl, čerstvě mletý pepř, 1 lžíce oleje, 1 lžička oregana, 100 ml zeleninového vývaru, 1 lžička Dijonské hořčice, 1 lžička podrcených hořčičných semínek, 1 lžička škrobové moučky, 1 lžíce citrónové šťávy, 1/2 lžičky cukru

Kuřecí řízky opláchneme,osušíme,osolíme,opepříme,potřeme olejem a posypeme oregánem.Zabalíme je do alobalu,vložíme do trouby vyhřáté na 180C a pečeme cca 20min.Vývar smícháme v malém rendlíku s hořčicí,podrcenými semínky,citronovou štávu,škrobovou...

Pečené brambory s tvarohem a nivou

Pečené brambory s tvarohem a nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 středně velkých brambor, 1 balení nízkotučného tvarohu, 100 g Nivy, 1 stroužek česneku, zelená petrželka nebo pažitka, pepř, sůl

Brambory pod tekoucí vodou dobře vydrhneme houbičkou nebo kartáčem.Položíme je po dvou na plátky alobalu,dobře zabalíme,vložíme do vyhřáté trouby a pečeme cca 40min.do měka.Do misky nastrouháme nivu,přidáme tvaroh,utřený česnek,jemně nasekanou zel...

Čtvrthodinková knedlíčková polévka

Čtvrthodinková knedlíčková polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

troška másla, 1 kostka masoxu nebo 1-2 hotového vývaru, sůl, pepř, troška muškátového květu, 1 hrst nudlí do polévky, 1 balení játrové zavářky, 1 sáček mražené zeleniny (Francouzská směs, Směs pod svíčkovou - nejlépe nudličky)

V hrnci rozpustíme máslo a lehce na něm osmahneme mraženou zeleninu. Mezitím si rozpustíme v troše horké vody masox (pokud použijeme hotový vývar, masox již nedáváme), přidáme k zelenině a zalijeme vodou, osolíme a okořením. Jakmile začne voda vař...

Kávová vařená náplň

Kávová vařená náplň

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 250 g cukru krupice, 4 lžíce černé kávy, 250 g másla

Připravíme si vodní lázeň a poté vejce, cukr krupici a kávu šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Poté sejmeme z ohně, přišleháme změklé máslo a vyšleháme v hladkou náplň.

Náplň z čokolády

Náplň z čokolády

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 200 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení čokolády na vaření, 4 lžíce kakaa, 250 g másla

Připravíme si vodní lázeň a poté vejce, cukr krupici, vanilkový cukr a kakao šleháme do zhoustnutí ve vodní lázni, když je to husté, přidáme na kostičky nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Poté sejmeme z ohně, přišleháme změklé máslo a vyšl...

Náplň z vajec

Náplň z vajec

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 ks vajec, 4 lžíce cukru krupice, 250 g másla, 150 g moučkového cukru

Vejce a cukr krupici ušleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Poté odstavíme a necháme vychladnout. Máslo utřeme s moučkovým cukrem a postupně přišleháváme vaječnou směs a vyšleháme v hladkou náplň.

Náplň z kávy

Náplň z kávy

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml mléka, 2 lžičky kávy, 2 lžíce kukuřičného škrobu, 2 ks žloutků, 250 g másla, 150 g moučkového cukru

Mléko dáme vařit, když vře, přidáme 2 lžíce kávy a uděláme bílou kávu. Poté přišleháme maizenu, žloutek a polovinu cukru, a za stálého míchání uvaříme ve vodní lázni do husté kaše. Máslo utřeme s polovinou moučkového cukru a poté postupně přišlehá...

Náplň z kondenzovaného mléka

Náplň z kondenzovaného mléka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva kondenzovaného mléka, 250 g másla

Konzervu s mlékem neotvíráme, ponoříme ji do hrnce s vodou a necháme vařit cca 2 hodiny. Po 2 hodinách konzervu vyjmeme, dáme do studené vody, aby vychladla a až vychladne, tak ji otevřeme. Máslo utřeme a po malých částech přišleháváme kondenzovan...

Náplň z Bešamelu

Náplň z Bešamelu

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g másla, 250 g hladké mouky, 500 ml mléka, 1 hrnek moučkového cukru, 100 g kakaa

100 g másla necháme rozpustit v hrnci, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Když je jíška hotová, přilijeme mléko a uvaříme hustou kaši. Tuto kaši poté sejmeme z ohně a necháme vychladnout. 200 g másla ušleháme s moučkovým cukrem, poté přišlehám...

Náplň s moučnou kaší

Náplň s moučnou kaší

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 ml mléka, 4 lžíce polohrubé mouky, 200 g másla, 150 g moučkového cukru, 1 balení vanilkového cukru

Mléko si dáme chvilku prohřát, aby bylo vlažné. Nesundaváme z ohně, vaříme dál, jen si v tom vlažném mléku rozmícháme polohrubou mouku a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Když je kaše hotová, necháme ji vychladnout a mezitím si utřeme máslo ...

Náplň z pudinku

Náplň z pudinku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

150 ml mléka, 2 lžíce vanilkového pudinku v prášku, 250 g másla, 200 g moučkového cukru, 2 lžíce rumu

Dáme vařit většinu mléka, trochu mléka odlijeme do hrníčku. Do mléka, které máme v hrníčku, přisypeme vanilkový pudink v prášku a promícháme. Když se mléko v hrnci vaří, přilijeme mléko smíchané s vanilkovým práškem a mícháme, dokud nemáme kaši. P...

Náplň ze žloutků

Náplň ze žloutků

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 150 g moučkového cukru, 2 ks žloutků, 1 balení vanilkového cukru

Máslo utřeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr a ušleháme v lehkou pěnu. Poté vmícháme postupně žloutky a vyšleháme v hladkou náplň.

Francouzská cibulačka

Francouzská cibulačka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l zeleninového vývaru, 2 lžíce olivového oleje, 5 ks cibule, 2 stroužky česneku, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl bílého vína, asi 1 lžíce soli, 1 troška pepře, 1-2 bobkové listy, 1 lžička tymiánu, 150 g strouhaného Eidamu (Edam), 1 troška petrželky, bageta

Oloupanou cibuli nakrájíme na silná kolečka a lehce osmažíme na oleji. Zasypeme hladkou moukou a důkladne rozmícháme. Zalijeme vývarem, přidáme koření, celé stroužky česneku a víno. Vaříme asi půl hodiny. Mezitím opražíme plátky bagety (nešlo mi z...

Ovocný smajlík

Ovocný smajlík

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení bílého či ovocného jogurtu dle chuti dítěte, banán, borůvky, jablko, mandarinka, jahody, kukuřičné lupínky - CornFlakes

Na talířek nalijeme jogurt. Kolem dokola vytvoříme vlásky a obličej pomocí corn flakes. Očička uděláme z jahod, obočí z banánu, nos z kousku mandarinky nebo jablíčka. Pusu uděláme z borůvek. Ovoce různě kombinujeme. Můžeme udělat smějícího nebo mr...

Sladké letadlo

Sladké letadlo

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g másla, 4 vejce, 200 g cukru krupice, 1 sáček vanilkového cukru, 200 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 lžička kypřícího prášku do pečiva, 1 vanilkový pudink, čokoláda na vaření, sušenky a bonbóny na dozdobení

Půlku másla, žloutky, cukr krupici s vanilkovým cukrem utřeme. Postupně střídavě přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh, který jsme vyšlehali z bílků. Těsto nalijeme do formy na biskupsky chlebíček. Peč...

Bleskové rizoto s kari

Bleskové rizoto s kari

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

350 g rýže, 1 špetka soli, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžička kari , 200 g šunky, 100 g tvrdého sýra, 250 g mražené zeleninové směsi

Propláchnutou rýži zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme bujonovou kostku a vaříme 15 minut. Scedíme a necháme odkapat. V rendlíku rozpálíme olej, nasypeme na něj kari, zeleninu a na kostičky nakrájenou šunku. Krátce vše podusíme, přisypeme rýži...

Kuře v cibuli

Kuře v cibuli

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 1 špetka soli, 3 stroužky česneku, 2 velké cibule

Kuře rozdělíme na porce, kůži stáhneme, maso osolíme a potřeme prolisovaným česnekem. Cibuli nakrájíme nahrubo nebo na kolečka. Kuře dáme do ohnivzdorné skleněné nádoby a vložíme zasypané cibulí do mikrovlné trouby. Pečeme na plný výkon trouby 10 ...

Šlehačková roláda

Šlehačková roláda

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

140 g cukru krystal, 7 vajec, 2 lžíce kakaa, 1-2 lžíce mletých vlašských ořechů, 1 špetka kypřícího prášku do pečiva, 1 balení smetany ke šlehání , 1 balení ztužovače šlehačky

Bílky ušleháme s krystalovým cukrem, zlehka přidáme žloutky, ořechy a kypřící prášek. Těsto nalijeme na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-15 minut. Po upečení plát těsta svineme a po vychladnutí z něho stáhneme pa...

Zalévaná polévka

Zalévaná polévka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

6 středně velkých brambor, 1 špetka soli, 1 troška kmínu, 1 hrst sušených (nebo 300g čerstvých) hub, 0,75 ml mléka, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíce kopru, 0,25 l zakysané smetany

Brambory a houby uvaříme se solí a kmínem doměkka v 1,5l vody. V hrnku mléka rozkvedláme mouku, zahustíme jí polévku, krátce povaříme, zalijeme ji zbytkem mléka a opět povaříme. Nakonec přidáme nasekaný kopr a vlijeme zakysanou smetanou. Již nevař...

Ananasový moučník

Ananasový moučník

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Těsto: 1 a půl hrnečku polohrubé mouky, 1 a půl hrnečku cukru krupice, 2 vejce, 2 lžičky Sody bikarbóny, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 malá konzerva ananasu, Krém: 2 balení pomazánkového másla, 1 lžíce cukru krupice, 1 ks vanilky, 2 dcl mléka, 1/2 sáčku pudinkového prášku

Všechny ingredience na těsto postupně mixerem promixujeme.Ananas rozmixujeme i se šťávou a přidáme do směsi.Upečeme. Uvaříme puding z 2dcl mléka a poloviny pudingu,osladíme 1 lžicí cukru(vychladíme). Vše smícháme a rozetřeme na těsto.Nakonec poli...

Zelenina s kuřecími prsíčky

Zelenina s kuřecími prsíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g lusk§ cukrového hrášku, 1 ks pórku, 300 g kuřecích prsou, 1 lžíce olivového oleje, pepř, 200 ml zeleninového vývaru, 200 g čerstvého sýra

Zeleninu očistíme a omyjeme,mrkev a porek nakrájíme na menší kousky.Zeleninu jednotlivě povaříme asi 2 min.v osolené vodě,poté necháme okapat v sítu.Kuřecí řízky nakrájíme na nudličky,ve velké pánvi rozehřejeme olej,přidáme maso a opékáme ze všech...

Bramborové noky se špenátem a slaninou

Bramborové noky se špenátem a slaninou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g Gnocchi (bramborových noků), 3 lžíce oleje, 1 cibule nakrájená nadrobno, 100 g sýru s modrou plísní nakrájeného nadrobno, 200 g zakysané smetany, 250 g čerstvého nasekaného špenátu, 150 g anglické slaniny nakrájené na kostičky

Noky uvaříme podle návodu.V hluboké pánvi opečeme na oleji cibulku,aby zesklovatěla,přidáme plísnový sýr a zakysanou smetanu a při střední teplotě necháme rozpustit.Přidáme špenát a prohřejeme jej.Slaninu opražíme na jiné pánvi nasucho dozlatova.L...

Zelný salát s jablky a vínem

Zelný salát s jablky a vínem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g syrového červeného zelí, 200 g hroznového vína, 1 větší jablko, 1 lžíce oleje, 1 lžíce aceto balsamico (balzamikového octa), 100 ml studené vody, 5 tablet Diachromu ( nízkoenergetického sladidla), špetka soli

Červené zelí omyjeme, zbavíme košťálu a nakrouháme na jemné nudličky. Spaříme vroucí vodou, necháme okapat a vychladnout. Zatím připravíme zálivku. V octu rozpustíme tablety Diachromu, přidáme olej, sůl a 100 ml studené vody, vše dobře promícháme....

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g celozrné mouky, 1 lžička mořské soli, 50 g másla, 20 g čerstvého droždí (kvasnic), 80 ml teplé vody, 1 bílek na potření těsta, drcený kmín

Celozrnnou mouku smícháme se solí a změklým máslem a promneme. Droždí rozdrobíme a rozmícháme v teplé vodě. Nalijeme do mísy a vypracujeme hladké těsto. Těsto vyválíme a přeneseme na pečící papír. Potřeme ho bílkem, posypeme kmínem a nakrájíme do ...

stránka: