Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 46

Polentová pizza

Polentová pizza

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 l zeleninového vývaru, 200 g polenty, 50 g parmazánu, 150 g strouhaného eidamu, 100 g krůtího prsa, 100 g sušených rajčat, 1 stroužek česneku

Ve větším hrnci přiveďte k varu polentu, nechte vstřebat tekutinu a rychle míchejte asi 3-5 minut, dokud se nevytvoří hustá kaše. Odstavíme z ohně a na plech si připravíme pečící papír. Na papír rozetřeme asi 2-3 cm silnou vrstvu polenty. Sýr nast...

Maďarské koule

Maďarské koule

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg brambor, 500 g hrubé krupice, 5 rohlíků, 100 g másla, 1 vejce, špetka soli

Syrové brambory oloupeme a nastrouháme na vál. Rohlíky nakrájíme na kostičky a přidáme k nastrouhaným bramborám. Poté přidáme rozšlehané vejce, sůl a rozpuštěné máslo. Z hustého těsta odkrajujeme lžící koule a vkládáme je do vroucí vody. Vaříme as...

Krokety z nivy

Krokety z nivy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g Nivy, 50 g droždí (kvasnice), 2 vejce, 200 ml mléka, 1 lžička cukru krupice, špetka soli, troška pepře, troška majoránky, 3 stroužky česneku, 1 hrneček strouhanky, 100 g hladké mouky

Nejdřív si připravíme z vlažného mléka, droždí a cukru kvásek, který necháme vzejít. Do mísy nastrouháme nivu, přidáme 1 vejce, prolisovaný česnek, majoránku, osolíme, opepříme a přidáme vzešlý kvásek. Potom promícháme a necháme kynout v teple. Na...

Ředkvičková polévka s květákem

Ředkvičková polévka s květákem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

10 ředkviček, 1/2 květáku, 5 lžic ovesných vloček, 1/4 kostky másla, sůl, 1 bujón, sušená petrželová nať, 2 l vody, 1 - 2 vejce

Ředkvičky očistíme (neloupeme) a nastrouháme na slzičkovém struhadle. Květák bez košťálu rozebereme na malé kousky, nebo nasekáme. Na rozpuštěném másle opečeme ovesné vločky a přidáme ředkvičku i květák. Vše zalijeme vodou, osolíme a vaříme asi 20...

Zapečená kuřecí prsa s lečem a nivou

Zapečená kuřecí prsa s lečem a nivou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 sklenka leča, 100 g anglické slaniny, 1 pórek, 100 g Nivy, 50 ml rostlinného oleje

Kuřecí nebo krůtí prsa omyjeme a lehce naklepeme. Poté je narychlo a naprudko orestujeme na pánvi. Do zapékací mísy dáme olej, přidáme pórek nakrájený na kolečka, pokrájenou anglickou slaninu na kostičky. Na to položíme prsa, zakápneme lečem a dám...

Budínské kuře

Budínské kuře

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kuře, 100 ml koňaku, špetka soli, 1 lžička cukru krupice, 4 stroužky česneku, 2 vejce, 5 lžic hladké mouky, 1 lžíce másla, 250 ml slunečnicového oleje

Kuře důkladně omyjeme a rozporcujeme nejlépe na 4 větší nebo 8 menších kousků. V míse rozmícháme koňak, prolisovaný česnek, cukr a sůl. Každou porci kuřátka v této směsi obalíme a necháme marinovat nejlépe přes noc a nejméně 3 hodiny. Potom z mouk...

Nepečený Míša

Nepečený Míša

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení zakysané smetany, 250 g plnotučného tvarohu, 60 g cukru krupice, 1 balení vanilkového cukru, 1 balení čokolády na vaření

Všechny suroviny spolu ušleháme a naplníme do skleniček nebo do formiček na zmrzlinu a dáme do mrazničky. Když to trošinku ztuhne, vpíchneme dřívka nebo lžičky. Zmražené je namočíme do rozpuštěné čokolády a opět dáme do chladničky pořádně zatuhnou...

Starodávné listy

Starodávné listy

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g hladké mouky, 50 g másla, 50 g cukru krupice, 2 žloutky, 2 lžíce mléka, 2 lžíce bílého vína, špetka soli, 1/2 citrónu

Na vále prosyjeme mouku, přidáme změklé máslo, cukr, žloutky, mléko, víno, špetku soli a nastrouhanou kůru z 1/2 poloviny citrónu. Vypracujeme těsto a vyválíme ho stejným způsobem jako těsto na nudle. Rádýlkem nakrájíme čtverce, propícháme je vidl...

Tvarohové plašmušky

Tvarohové plašmušky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g měkkého tvarohu, 3 vejce, 5 lžic mléka, 5 lžic rumu, 250 g polohrubé mouky, 1 balení kypřícího prášku do pečiva, 1 balení vanilkového cukru, 250 ml rostlinného oleje

Vezmeme mísu a dáme do ní tvaroh, žloutky, mléko, rum, mouku smíchanou s práškem do pečiva a vanilkový cukr a vše promícháme. Nakonec ještě přidáme tuhý sníh z bílků. V pánvi razehřejeme olej a lžičkou vykrajujeme z tvarohové hmoty kousky, které o...

Zapečené banány

Zapečené banány

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 banány, 100 g másla, 3 lžíce rumu, 1 lžička citronové šťávy, 4 lžíce smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 hrsti nasekaných ořechů, 50 g čokolády na vaření

Máslo si rozpustím. Banány nakrájíme na půlky. Do zapékací misky naskládáme banánové řezy, pokapeme je rozpuštěným máslem a cukrem, který jsme smíchali s rumem a citronovou šťávou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě asi tak 15 minut. Poté přendáme na...

Brambory na víně

Brambory na víně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 300 ml bílého vína, 4 vejce, špetka soli, 250 ml slunečnicového oleje

Syrové brambory oloupeme, zalijeme vínem-nejlépe nějakým sušším, osolíme a uvaříme doměkka. Poté brambory necháme vychladnout a pokrájíme na silnější plátky. V míse ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh, osolíme ho, zašleháme do něj 4 žloutky, až vznikne ...

Babiččiny patenty

Babiččiny patenty

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g brambor, 150 g polohrubé mouky, špetka soli, 100 ml slunečnicového oleje

Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Necháme je vychladnout a pak je oloupeme a nastrouháme na struhadle na vál nebo do mísy. Osolíme je a přidáme mouku. Propracujeme těsto a zněj utvoříme placičky. Na pánvi rozehřejeme olej a placičky op...

Hrachový nákyp

Hrachový nákyp

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g loupaného a půleného hrachu, 3 lžíce másla, 3 vejce, špetka soli, troška pepře

Hrách na několik hodin namočíme do vody - do hrnce nasypeme hrách a zalijeme studenou vodou cca 2 cm nad hladinu hrachu. Potom ho uvaříme doměkka. Necháme ho okapat a rozmixujeme. Dáme do mísy a přidáme máslo, vejce, sůl a pepř. Vše pořádně promí...

Hlávkové zelí s křenem

Hlávkové zelí s křenem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,5 kg zelí, 200 g křenu, 1 cibule, 300 g cukru krystal, 3 dcl octa, 1 dcl oleje, 3/4 balení Deka

Zelí omyjeme a pokrájíme nadrobno. Potom si nakrájíme nadrobno cibuli. Dáme do větší mísy, aby se to dobře promíchalo. Jemně nastrouháme křen a přidáme do mísy. Potom přidáme olej, ocet, cukr a Deko (konzervační prostředek). Důkladně všechno promí...

Celozrnný koláč dle Petra Havlíčka

Celozrnný koláč dle Petra Havlíčka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

340 g celozrnné pšeničné mouky, 80 g másla, 4 lžíce sirupu z Agáve, 1 sáček kypřícího prášku do pečiva, 3 dcl mléka, 2 kelímky polotučného tvarohu (2x250g), 1 vejce, 4 jablka

Mouku, máslo, sirup, kypřící prášek do pečiva a 2,5 dcl mléka vyšleháme v míse dohladka. Nalijeme do koláčové formy a připravíme si tvarohovou náplň. V menší misce smícháme dohladka vejce, tvarohy a zbytek mléka a nalijeme na těsto. Nakonec oloupe...

Péřové knedlíky

Péřové knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g dětské krupice, 30 g droždí (kvasnice), 1 vejce, 1 lžíce cukru, 125 ml vlažného mléka, špetka soli

Do mísy dáme dětskou krupici, rozdrobíme droždí a posypeme je cukrem. Zalijeme vlažným mlékem a zpracujeme v těsto. Teprve až poté dáme kynout. Necháme podle potřeby asi tak 30 minut kynout. Z téhle dávky těsta uděláme zhruba 30 knedlíků, podle to...

Gemerské knedlíky

Gemerské knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,5 kg brambor, 300 g uzeného masa, troška majoránky, troška pepře, 2 stroužky česneku, 100 g hladké mouky, 120 g uzené slaniny

Brambory oloupáme a poté nastroháme. Necháme je na sítku okapat a ještě vymačkáme zbylou vodu. Potom je dáme do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek, který jsme utřeli se solí, mouku a vše promícháme. Z těsta utvoříme knedlíky, ...

Dýňové vdolky

Dýňové vdolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 sklenky hladké mouky, 1 lžíce cukru moučka, 100 ml smetany, 200 ml mléka, 250 g vařené rozšťouchané dýně

Všechny suroviny dáme do mísy a důkladně promícháme. Vál posypeme mooukou dost a vyválíme placku - těsto je lepivější třeba více posypávat. Placku vyválíme zhruba 2 cm silnou a vykrajujeme skleničkou vdolky. Dáme je na vymaštěný plech a pečeme v h...

Směs z červené čočky

Směs z červené čočky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 lžíce olivového oleje, 1/2 pórku, 1 žlutá paprika, 1 menší červená cibule, 4 větší mrkve, 300 g červené čočky, 1 kostka česnekového tofu, 750 ml drůbežího bujonu, 400 g rajčat, sůl a pepř dle chuti

Ze všeho nejdřív si omyjeme a nakrájíme všechny ingredience. Rajčata do kříže nakrojíme a přelijeme vařící vodou, poté je sloupneme a nakrájíme nadrobno. Pórek nakrájíme na malé proužky, papriku na kostičky a mrkev na tenké kolečka. Červenou cibul...

Vločková polévka s cibulkou a mrkví

Vločková polévka s cibulkou a mrkví

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 jarních cibulek, 1 menší mrkev, 3 lžíce slunečnicového oleje, 5 lžic ovesných vloček, 1 vejce, 2 bujóny, 1250 ml vody

Cibulky očistíme, odkrojíme zelené části a nakrájíme na kolečka. Oškrábanou mrkev nastrouháme na hrubo. Na rozehřátém oleji vločky krátce opečeme, přidáme cibulku, mrkev a promícháme. Směs doplníme vejcem a mícháme do ztuhnutí vejce. Vše zalijeme ...

Kuřecí prsa po staročesku

Kuřecí prsa po staročesku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 1 cibule, 80 ml slunečnicového oleje, 60 g másla, 30 g rozinek, 200 ml švestkového kompotu, 40 g vlašských ořechů, špetka soli

Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky.. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, poté jí osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme k ní maso a orestujeme. Rozinky spaříme a přidáme k masu, švestky pokrájíme na čtvrtky a přidáme také k masu, osolím...

Chléb z podmáslí

Chléb z podmáslí

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

100 ml vlažného mléka, 1/2 kostky droždí, 1 lžička cukru, 250 g hladké mouky, 150 g žitné mouky, 2 lžičky soli, 200-250 ml podmáslí

Mléko, cukr a droždí smícháme s 1 lžící žitné mouky. Necháme vzejít kvásek. Jakmile se zdvojnásobí, promícháme s ostatními ingrediencemi. Přičemž podmáslí za stálého mícháni zlehka ohřát a poté postupně přilévat k těstu. Těsto musí být měkké a sou...

Kuřecí prsa po čínsku

Kuřecí prsa po čínsku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 g kuřecích prsou, 500 g čínské zeleninové směsi, 100 ml sojové omáčky, 100 ml slunečnicového oleje, 2 lžíce Solamylu, špetka soli

Kuřecí prsa omyjeme a poté ja nakrájíme na nudličky. Dáme do misky a lehce osolíme a pak naložíme do připravené marinády: olej, sojová omáčka a solamyl. Poté nudličky zprudka orestujeme na pánvi a přidáme k nim čínskou zeleninu. Vše spolu podusíme...

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a sýrem

Těstoviny s rajčatovou omáčkou a sýrem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g těstovin, sůl dle potřeby, 100 g drcených rajčat, 30 g strouhaného sýru, 30 g olivového oleje, 20 g cibule, oregano

Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a vaříme al dente. Mezitím si na pánvi si orestujeme cibuli, přidáme drcená rajčata, sůl a oregáno. Prohřejeme a před servírováním posypeme strouhaným sýrem.

Bílková roláda

Bílková roláda

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 bílků, 5 lžic cukru, 5 žloutků, 5 lžic studené vody, 5 lžic polohrubé mouky, 1 balení smetany ke šlehání (šlehačka), 1/2 hrnečku ovocné marmelády

Bílky ušleháme nejlépe v robotu do zhoustnutí, pak přidáme cukr a postupně zašleháme žloutky. Potom lehce vmícháme už ručně studenou vodu a mouku. Těsto opatrně nalijeme na vymazaný plech a pečeme při 170°C dorůžova. Ještě teplou roládu srolujeme ...

stránka: