Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 45

Káhirské rizoto

Káhirské rizoto

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 2 lžíce másla, 400 g hovězího mletého masa, 1 šálek dlouhozrnné rýže, 150 g strouhaného sýra, 2 rajčata

Cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme cibuli dozlatova. Poté k cibuli přidáme maso, osolíme, opepříme a chvíli opékáme. Šálek rýže promyjeme horkou vodou a dáme do kastrolu, zalijeme 2 šálky horké vody a osolíme....

Dušené ředkvičky

Dušené ředkvičky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

5 svazků ředkviček, 1 cibule, 3 lžíce másla, špetka soli, troška kmína, 4 vejce, 1-2 lžíce pažitky

Ředkvičky omyjeme a neloupeme. Nakrájíme je na tenká kolečka a osmahneme je spolu s nadrobno nakrájenou cibulí na másle. Trochu podlijeme, osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Nakonec přidáme 4 rozšlehaná vejce. Zamícháme a necháme pokrm srazit...

Mozeček z ovesných vloček

Mozeček z ovesných vloček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g ovesných vloček, 1/2 l vody, 1 cibule, 4 vejce, špetka soli, 1 lžíce petrželové naťi

Vločky namočíme do vody a necháme několik hodin stát. Poté na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme vločky a dusíme doměkka. Pak přidáme 4 rozkvedlaná vejce, osolíme a umícháme jako mozeček. Nakonec posypeme petrželovou natí. Ideá...

Mozaikový chlebíček

Mozaikový chlebíček

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 2 lžičky sardelové pasty, 150 g šunky vcelku, 150 g zbytků pečeného masa, 2 vejce, 2 sterilované okurky, 1 lžička kaparů, 1 veka

Vejce si uvaříme natvrdo. Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a pečené maso, dále 2 uvařená vejce pokrájená na kostičky, sterilované okurky a lžičku rozsekaných kaparů. Vše dobře promícháme. Veku rozkroj...

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Pikantní chlebíčky se sýrem a pivem

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g másla, 300 g strouhaného sýra, 1 sklenka piva, troška pepře, 1 balení veky, 150 g sekaných mandlí

Na pánvi rozehřejeme máslo a přidáme strouhaný sýr (nejlepší je čedar nebo gouda). Poté přidáme sklenku piva a na mírném ohni umícháme hustou kaši. Opepříme ji. Chlebíčkovou veku nakrájíme na plátky a potřeme pomazánkou a posypeme sekanými mandl...

Vuřtový salát

Vuřtový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 špekáčky, 1 cibule, 2-3 ks sterilovaných okurek, 250 ml majonézy, 1 citrón, 2-3 lžíce hořčice, 2 lžičky petrželové natě

Špekáčky oloupeme a nakrájíme do mísy na tenká půlkolečka. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky a přidáme do mísy. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme do mísy spolu s pokrájenými sterilovanými okurkami. Majolku ...

Česnekový tvaroh

Česnekový tvaroh

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení jemného tvarohu, 1 lžíce majonézy, 3 stroužky česneku, 1 lžíce vinného octa, 1 lžíce petrželové naťi, troška pepře a soli

Tvaroh dáme do misky, přidáme lžíci majolky, 3 stroužky utřeného česneku, 1 lžíci vinného octa, petrželku a dobře promícháme. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme na tmavý chléb. Syrová mrkev je dobrá jako příloha.

Pomazánka ze sojových bobů

Pomazánka ze sojových bobů

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 konzerva sojových bobů, 1 lžíce slunečnicového oleje, 250 g kořenové zeleniny

Sojové boby si předem doměkka uvaříme a poté umeleme na masovém strojku a smícháme se lžící oleje. Poté do základu vmícháme nastrouhanou syrovou zeleninu. To je základ a lze obměňovat třeba přidáním strouhaného sýru, pažitky, petrželky, rozmačkan...

Kysané zelí s mletým masem

Kysané zelí s mletým masem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g mletého masa, 4 lžíce slunečnicového oleje, 2 papriky (kapie), 2 lžíce mleté papriky, 1 lžíce kmínu, 500 g kyselého zelí, troška pepře a soli, 1 lžíce octa, 1 lžíce cukru krupice

Na pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm mleté maso, přidáme k němu 2 pokrájené papriky, nejlépe na proužky. Poté okořeníme mletou paprikou, kmínem, pak přidáme okapané a pokrájené kysané zelí a trochu podlijeme vodou. Povaříme na mírném ohni 20...

Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou

Růžičková kapusta se smetanovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 g růžičkové kapusty, špetka soli a pepře, 1 lžíce másla, špetka muškátového ořechu, 250 ml zakysané smetany, 3 lžíce mléka, 150 g šunky

Kapustičky očistíme a povaříme 10 minut v osolené vodě, poté slijeme a necháme okapat. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm osmahneme kapustičky, osolíme, opepříme a ochutíme špetkou muškátového oříšku. Hotové kapustičky přelijeme kysanou smetanou, ...

Gruzínské skopové

Gruzínské skopové

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g skopové kýty, špetka soli a pepře, 3 stroužky česneku, 150 g hladké mouky, 100 g tuku, 1 cibule, 1 sklenka červeného vína, 1 lžička másla

Skopovou kýtu omyjeme a nakrájíme na menší medailonky, naklepeme je, osolíme opepříme a potřeme česnekem po obou stranách. Poté je lehce obalíme v mouce a na rozpáleném tuku z obou stran dobře osmahneme. Vyndáme na talíř. Do výpeku dáme nadrobno n...

Makrela s citronovou omáčkou

Makrela s citronovou omáčkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 makrely, špetka soli, troška pepře, 100 g hladké mouky, 4 lžíce tuku, 150 g másla, 100 ml citronové šťávy, 2 lžíce petrželové naťi

Makrely očistíme a vykucháme, poté je osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Dáme je na tukem vymazavý alobal a pečeme asi 15 minut v troubě. Omáčku připravíme z rozehřátého másla, do něhož vmícháme citronovou šťávu, nasekanou petrželku a trochu s...

Salát ze syrového pórku

Salát ze syrového pórku

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 pórek, 6 lžic vody, 4 lžíce octa, 3 lžíce slunečnicového oleje, 1 lžička cukru krupice, špetka soli

Nejdříve si připravíme zálivku. Do hrnce dáme 6 lžic vody, 4 lžíce octa, 3 lžíce oleje, 1 lžičku cukru a špetku soli a přivedeme k varu. Bílé části pórku nakrájíme na tenká kolečka osolíme je a zalijeme je vřelou zálivkou. Promícháme a přikryjeme ...

Vepřové maso s kapií a hráškem

Vepřové maso s kapií a hráškem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g vepřového masa, 3 lžíce sádla, 1 cibule, 1 lžička mleté papriky, 1 lžička hladké mouky, 2 dcl vody, špetka soli, 2 stroužky česneku, 1 sterilovaná paprika (kapie), 1 malá konzerva sterilovaného hrášku, 1 lžička Vegety, 150 g strouhaného sýra

Vepřové maso omyjeme a pokrájíme na nudličky jako hranolky. V tlakovém hrnci rozpustíme sádlo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme i maso. Poté vmícháme lžičku mleté papriky a hladké mouky, poté zalijeme 2 dcl vody. Osolíme, při...

Pomazánka z olejovek

Pomazánka z olejovek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení olejovek, 4 kousky taveného sýra, 1 cibule, 1 lžíce petrželové natě, 1-2 sterilované okurky, špetka soli, 1 citrón

Rybičky vyklopíme do mísy a vidličkou rozmačkáme i s částí oleje. Poté přidáme sýr a nadrobno nakrájenou cibuli, petrželku a sterilované okurky. Promícháme a osolíme, eventuelně podle chuti okyselíme citronem.

Salát z mladých cibulek s jablkem

Salát z mladých cibulek s jablkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 svazky jarní cibulky, 2 jablka, 1 citrón, 250 ml majonézy, 2 vejce, 1 sterilovaná okurka, 4 listy hlávkového salátu, 4 ředkvičky, 1 paprika (kapie)

Salátové listy důkladně opereme a necháme okapat. Vejce uvaříme natvrdo. Svazečky jarní cibulky omyjeme a i s natí nakrájíme nadrobno do mísy. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kostičky a přidáme k cibulkám. Vše zakapeme citro...

Pórkový koláč

Pórkový koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g pórku, 2 lžíce másla, 1/4 l zakysané smetany, 3 lžíce hladké mouky, 1 vejce, špetka soli, 150 g anglické slaniny, 1 balení listového těsta

Pórek nakrájíme nadrobno a osmahneme ho na 2 lžících másla. V zakysané smetaně rozmícháme 3 lžíce hladké mouky, přidáme 1 vejce, sůl a na kostky pokrájenou slaninu. Vše smícháme s osmaženým pórkem. Koláčovou formu vymažeme a vysypeme a vložíme d...

Celozrnné lívance dle Apetitu

Celozrnné lívance dle Apetitu

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

100 g hladké mouky, 100 g celozrnné pšeničné mouky, 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, 2 lžičky mleté skořice, 120 ml podmáslí, 1/4 lžičky sody bikarbóny, 2 vejce, 4 lžíce medu (nebo javorového sirupu), 250 g bílého jogurtu, 1 lžíce oleje na vymaštění pánve, 200 g borůvek

V jedné míse smíchejte mouky, sodu, kypřící prášek a skořici. V druhé míse smíchejte 3 lžíce medu, vejce, podmáslí a polovinu jogurtu. Přisypte moučnou směs a lehce prošlehejte. V případě, že se Vám zdá směs příliš tuhá, přidejte trochu podmáslí. ...

Žampionová omáčka s petrželkou

Žampionová omáčka s petrželkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g čerstvých hub, 1 cibule, 2 lžíce másla, 1 šálek masového vývaru, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 l masového vývaru, špetka soli, špetka pepře, troška kmínu, 1 lžíce petrželové naťi

Připravíme si nejdřív jíšku ze 2 lžic hladké mouky a 1 lžíce másla tu poté podlijeme 1/4 vývarem a chvíli povaříme a odstavíme stranou. Houby očistíme a nakrájíme (ideální jsou čerstvé). V kastrole na 1 lžíci másla osmahneme nadrobno nakrájenou ci...

Omeleta s ovesnými vločkami

Omeleta s ovesnými vločkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 vejce, 3 lžíce vody, špetka soli, 1/2 hrsti ovesných vloček, 2 lžíce strouhaného sýra, 1 lžička petrželové naťi, 1 lžíce rostlinného oleje

Vločky přebereme a spaříme. Vejce rozšleháme v misce se 3 lžícemi vody a špetkou soli. Poté vmícháme vločky, strouhaný sýr a nasekanou petrželku. Pánev vymažeme olejem a rozpálíme. Těsto nalijeme na pánev a pečeme. Když se vejce na spodní straně o...

Porková polévka s droždím

Porková polévka s droždím

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 cibule, 50 g droždí (kvasnice), 1,5 l hovězího vývaru, 1-2 pórky, 2-3 lžíce máslové jíšky

Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na másle v hrnci. Přidáme rozdrobené droždí a osmahneme společně. Zalijeme hovězím vývarem a přidáme pokrájený porek, buď na půlkolečka nebo nadrobno, jak má kdo rád a povaříme. Poté zahustíme máslovou jíškou a ...

Vařené kedlubny se sýrem

Vařené kedlubny se sýrem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg kedlubnu, špetka soli, 2 lžíce pažitky, 60 g másla, 50 g Nivy

Kedlubny oloupeme a nakrájíme na plátky, poté povaříme v osolené vodě. Mezitím vmícháme 2 lžíce nasekané pažitky nebo petrželky spolu s nastrouhanou nivou do másla. Pořádně promícháme. Kedlubny rozdělíme na talíře a na každou navršíme kopeček byli...

Zapečené fazolky

Zapečené fazolky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení sterilovaných fazolek, 2 lžíce másla, 1 větší cibule, 1 pórek, 1/2 balení sterilovaných rajčat, 2 stroužky česneku, špetka soli, 100 g šunky, 4 lžíce másla

Sterilované fazolky propláchneme vodou a necháme na sítku okapat. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme pokrájený porek, okapané fazolky, pokrájená sterilovaná rajčata a krátce podusíme. Poté...

Šlehaný tvaroh s ředkvičkami

Šlehaný tvaroh s ředkvičkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 balení tvarohu, 3 lžíce mléka, špetka soli, 5 ředkviček, 1 lžička petrželové naťi

Do misky dáme tvaroh, mléko - možno i méně než 3 lžíce - podle tvarohu, trošku soli a vyšleháme. Ředkvičky nastrouháme na hrubším struhadle a vmícháme do tvarohu, nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať. Vše promícháme a mažeme na chléb.

Kotlety plněné celerem

Kotlety plněné celerem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 plátky vepřové kotlety, 1 bulvový celer, 2 lžíce strouhanky, 2 vejce, 1 lžíce petrželové naťi, špetka muškátového květu, 250 ml rostlinného oleje

Vezmeme 4 větší vepřové kotlety a opatrně je nařízneme, aby vznikla kapsa a osolíme je. Vytvoříme si v míse směs z nahrubo nastrouhaného celeru, strouhanky, vajec, petrželové natě a muškátového květu. Důkladně promícháme. Kapsy touto směsí naplním...

stránka: