Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Finančně nenáročné - stránka 49

Krůtí roláda s rýží

Krůtí roláda s rýží

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 větší plátek krůtího prsa, 1 plátek másla, 2 vejce, sůl, plnotučná hořčice, 1 naťová cibulka, 1/2 červené papriky, 2 plátky šunky, 1 kostka drůbežího bujónu, 500 ml vody, 2 lžíce slunečnicového oleje, hladká mouka

Plát masa naklepeme a osolíme. Na plátku másla připravíme ne moc tuhá míchaná osolená vajíčka. Maso ze 2/3 potřeme hořčicí a vejci. Povrch poklademe kousky papriky, cibulkou a na proužky nakrájeným 1 plátkem šunky. Svineme do rolády a zpevníme nit...

Brambory na kyselo

Brambory na kyselo

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

800 g brambor, 500 ml vody, 1 lžička soli, 1 bobkový list, 4 kuličky nového koření, 250 ml smetany ke šlehání , 1 lžíce hladké mouky, 2 lžičky octa

Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Nasypeme je do tlakového hrnce, přidáme vodu, sůl, bobkový list a nové koření. Hrnec uzavřeme a vaříme 15 minut. Z brambor vyndáme koření a poté je rozmačkáme i s vodou. Ve smetaně rozmíchám...

Čínské nudle sestry Eli

Čínské nudle sestry Eli

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 menší pekingské zelí, 1 balení čínských nudlí, 1 balení čínské zeleninové směsi (nejlépe drobně krájené na nudličky - Mochov), 3 lžíce kari koření, 1 lžíce sojové omáčky, 2 kuřecí prsa, sůl a pepř dle chuti, 3 lžíce oleje

Ze všeho nejdříve si připravíme suroviny. Zelí přepůlíme, nakrájíme na nudličky a pořádně propláchneme. Necháme okapat. Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malinké kousky. Osolíme, opepříme a dáme stranou. Čínské nudle si vložíme do hrnce ...

Krůtí roláda v protlaku

Krůtí roláda v protlaku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 plát krůtího prsa (500g), 3 plátky venkovské šunky, sůl, plnotučná hořčice a kečup na potření, silnější plátek másla na opečení, Na omáčku - 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce rajčatového protlaku, 250 ml vody, 1/2 kostky bujónu, 1 - 2 lžíce polohrubé mouky, 1 lžička cukru krupice

Krůtí plát masa naklepeme, osolíme, potřeme kečupem, hořčicí a poklademe plátky šunky. Maso svineme do rolády a zpevníme nití. Konec rolády nemusíme zpevňovat, vytékající hořčice nevadí. Na rozehřátém másle roládu ze všech stran opečeme, dokud mas...

Letní zeleninová se zelenými fazolkami

Letní zeleninová se zelenými fazolkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g anglické slaniny, 1 cibule, kousek celeru, 1-2 mrkve, 1 střední cuketa, asi 3 hrsti fazolek (zelených fazolových lusků), 3 lžíce rajčatového protlaku, 1,25 l zeleninového vývaru, sůl a pepř podle chuti, 1/2 šálku rýže , 1 lžíce olivového oleje, čerstvá bazalka

Všechnu očištěnou zeleninu nakrájíme na kousky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu nakrájenou nadrobno, orestujeme a pak přihodíme připravenou zeleninu. Po chvilce přimícháme protlak, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a necháme asi 5 mi...

Irský rozinkovo-jablečný koláč

Irský rozinkovo-jablečný koláč

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1,3 kg jablek, 200 g rozinek, 100 ml whisky, 500 g hladké mouky, 3 vejce, 250 g másla+1 lžíce, 200 g třtinového cukru, 1 skořice, 4 lžíce mléka

Začneme těstem. V robotu si dáme hníst mouku s celým máslem, jakmile se nám tyto dvě suroviny promísí, přidáme cukr a dvě vejce. Opět zapneme robota a vyhněteme hladké těsto. Vyjmeme a vytvoříme kouli, kterou zabalíme do potravinové folie. Necháme...

Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

Kynutá šněrovačka se švestkami a tvarohem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

300 g polohrubé mouky, 40 g cukru krupice, 2 lžíce cukru krupice, 25 g droždí (kvasnice), 100 ml kravského mléka, 1 slepičí vejce, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 50 g másla, špetka soli, 250 g jemného tvarohu, 3 lžíce pudinkového prášku, troška citronové kůry, 1 lžíce rumu, 1 lžička rumu, vejce na potření, 1 hrst mandlí na posypání, 400 g švestek

Z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, sůl, rozpuštěný vlažný tuk, vejce, rum a kvásek. Zpracujeme těsto a necháme kynout. Náplň: Tvaroh smícháme s vejcem, cukry, pudinkovým práškem, rumem a citrónovou...

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g cukety, sůl, 330 g hrubé mouky, 1 vrchovatá lžíce dětské krupičky, 1 vejce, kyselé zelí a uzené maso k podávání

Cuketu oloupeme, nastrouháme na hrubé slzy, osolíme, promícháme a necháme 15 minut stát v klidu. Po této době vymačkáme tekutinu, kterou cuketa pustila, přisypeme mouku a krupičku a vklepneme vejce. Umícháme těsto. Pomocí dvou lžic tvoříme střed...

Krůtí kousky s hořčicí

Krůtí kousky s hořčicí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g krůtích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, sůl, pepř, Na zálivku - 125 ml vody, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžička kukuřičného škrobu, 1 stroužek česneku, 1 lžička sladkého kečupu, 1/2 lžičky sojové omáčky, 1 lžička tekutého polévkového koření

Příprava zálivky - ve studené vodě rozmícháme hořčici, škrob, oloupaný a na jemno nastrouhaný česnek, kečup, sójovou omáčku a polévkové koření. Krůtí maso nakrájíme na kousky nebo na nudličky. V teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakráje...

Česnečka - rychlovka

Česnečka - rychlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

600 ml vody, 1 kostka bujónu, 4 lžíce sušeného plátkového česneku, 1 lžíce strouhané mrkve, 1 lžička sádla, sádlo na opečení, 1 lžička sušené petrželky, 1/2 starší housky

Polovinu starší housky nakrájíme na drobné kostičky a na sádle je osmažíme do zlatova. Do studené vody nasypeme plátky sušeného česneku. Přivedeme k varu a vaříme 1 minutu. Přidáme bujón a mrkev nastrouhanou na hrubo. Krátce povaříme, odstavíme, p...

Kakaový krém

Kakaový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

250 ml smetany, 1 balení kakového pudinku, 250 g másla, 200 g cukru moučka

Smetanu a kakaový pudinkový prášek za studena promícháme, potom uvaříme pudink a necháme ho vychladnout. Čas od času ho promíchejte at nezpuckovatí. Potom ho postupně všleháme do změklého másla, které jsme nejdřív utřeli s cukrem. Uchovávat v chladu.

Kávový krém

Kávový krém

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g másla, 200 g cukru moučka, 250 ml studené černé silné kávy, 3 lžíce hrubé mouky

Máslo si necháme změknout v teple. Poté ho utřeme s cukrem do pěny, nejlépe v robotu. Kávu svaříme s hrubou moukou na kaši a po vychladnutí jí vmícháme do utřeného másla. Skladujeme v chladu.

Pečený bažant na smetaně

Pečený bažant na smetaně

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 bažant, špetka soli, špetka pepře, 150 g slaniny, 150 g másla, 4 cibule, 10 kuliček pepře barevného, 250 g žampionů, 250 ml smetany ke šlehání

Bažanta důkladně očistíme a vykucháme. Potom ho dobře omyjeme ze všech stran, vevnitř i zvenku. Nakrájíme na 4 porce, osolíme, opepříme a proložíme slaninou. Pekáček vymažeme máslem, na máslo rozložíme cibule, které jsme nakrájeli na kolečka. Přid...

Tmavá poleva

Tmavá poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

50 g ztuženého pokrmového tuku, 50 g cukru moučka, 4 lžíce mléka, 4 lžíce kakaa, 1 lžíce Solamylu

Připravíme si vodní lázeň. Větší hrnec naplníme vodou tak, aby v něm seděl menší hrnec a dal se volně otáčet. Vodu v hrnci zahřejeme a do vodní lázně dáme všechny suroviny, které pořádně rozmícháme a rozpustíme v této lázni. Přivedeme k varu, prom...

Bílá citrónová poleva

Bílá citrónová poleva

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g cukru moučka, 1 bílek, 1 citrón

Z citrónu vymačkáme do misky šťávu bez pecek. Přidáme bílek a promícháme. Postupně přidáme cukr a důkladně promícháme a použijeme.

Chlebíček s brusinkami

Chlebíček s brusinkami

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 1 hrnek cukr moučka, 2 hrnky polohrubé mouky, 250 ml smetany ke šlehání , 1 kypřící prášek do pečiva, 100 g proslazených brusinek, 4 kostičky hořké čokolády, 1 vanilkový cukr

Chlebíčkovou formu vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Brusinky nakrájíme na menší kousky. Prosátý kypřící prášek smícháme s moukou. Vychlazenou čokoládu nastrouháme na hrubo. Z bílků a vanilkového cukru vyšleháme pevný sníh. Žloutky utřeme s...

Domácí vepřová šunka s medem

Domácí vepřová šunka s medem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 kg vepřové kýty, 100 ml vody, 1 lžíce medu, 20 g soli, 5 g Pragandy

Maso omyjeme a co nejvíce jej odblaníme. Dvě třetiny nakrájíme na malé kostičky, menší než na guláš a jednu třetinu masa rozmixujeme v mixéru. To proto, aby se šunka po uvaření nerozpadala. Přidáme zbylé ingredience a pořádně rukama promícháme. Do...

Las venturas

Las venturas

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 cl Tequili, 1 sklenka ledu, 3 cl vodky, 4 cl ananasového džusu

Do sklenky s ledem nalijeme všechny ingredience a promícháme. Mužeme ozdobit plátkem ananasu.

Grand Prix

Grand Prix

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

4 cl Becherovky, 2 cl vodky, 1 cl Grenadini, 1 sklenka Tonicu, 1 sklenka ledu

Do sklenky s ledem nalijeme becherovku, vodku a zalijeme tonickem. Nakonec opatrně vlijeme grenadinu tak, aby klesla dolů a udělala správný efekt. Mužeme zdobit plátkem citrónu.

Meruňková žemlovka

Meruňková žemlovka

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 rohlíků, 200 ml mléka, 2 vejce, 100 g cukru krupice, 750 g meruňkového kompotu nebo 700g čerstvých meruňek, 500 ml zakysané smetany

Vymažte zapékací mísu. Smíchejte mléko, vejce, cukr a ve směsi namáčejte rohlíky nakrájené na kolečka a dno zapékací mísy jimi vystelte. Druhou vrstvu tvoří okapené kompotované meruňky nebo oloupané čerstvé meruňky, ty pak potřete zakysanou smetan...

Šlehačková deli bábovka

Šlehačková deli bábovka

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 Deli pistáciová čokoláda, 1 smetana ke šlehání , 4 vejce, 250 ml cukru krupice, 500 ml polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva

Deli čokoládu dáme vychladit. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Kypřící prášek prosijeme do mouky a z bílků vyšleháme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vařečkou vmícháme smetanu, mouku promíchanou s kypřícím p...

Tvarohový krém s pudinkem

Tvarohový krém s pudinkem

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

Na pudink - 500 ml polotučného mléka, 1 sáček jahodového pudinkového prášku, 2 lžíce cukru krupice, Na krém - 1 jemný tvaroh, 1 zakysaná smetana, 2 lžíce cukru krupice, 1 vanilkový cukr, ovoce na ozdobu

Ve studeném mléce rozmícháme pudinkový prášek, přidáme cukr a uvaříme pudink. Ještě horký rozdělíme do misek, nebo do sklenic. Tvaroh, zakysanou smetanu, cukr a vanilkový cukr vyšleháme do pěny, kterou rozdělíme do misek na pudink. Povrch ozdobíme...

Smetanové kuřecí nudličky

Smetanové kuřecí nudličky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g kuřecích prsou, 1 lžička sojové omáčky, 1 lžička worcesterské omáčky, 1 lžička kečupu, sůl, mletý černý pepř, 5 lžic smetany ke šlehání , 1 lžíce slunečnicového oleje

Omyté kuřecí prso nakrájíme na nudličky. V teflonové pánvi rozehřejeme olej, vložíme nakrájené kuřecí maso, promícháme, dle chuti osolíme a opepříme. Zamícháme, přidáme sójovou a worčesterovou omáčku a kečup. Za stálého míchání maso restujeme, dok...

Zelená rajčata v sýrovém těstíčku

Zelená rajčata v sýrovém těstíčku

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g zelených rajčat, 1 slepičí vejce, 300 ml mléka, 200 g strouhanky, 100 g parmazánu, 30 g másla, sůl a pepř dle potřeby

Zelená rajčata nakrájená na půl centimetrové plátky obalíme v mléce, rozšlehaných vejcích a ve směsi strouhanky, parmazánu, soli, pepře a rozpuštěného másla. Obalená rajčata smažíme v oleji dozlatova, podáváme s různě ochucenými majonézami.

Hot Brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou

Hot Brownie s čokoládou a vanilkovou zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g čokolády na vaření, 250 g másla, 650 g cukru krupice, 8 vajec, 250 g hladké mouky, 50 g kakaa, špetka soli, 1 prášek do pečiva, vanilková zmrzlina, máta peprná

Čokoládu rozehřejeme s máslem, zvlášť ušleháme vejce s cukrem a po ušlehání přidáme špetku soli. Přidáme kakao a povolené máslo s čokoládou, promícháme a na závěr přisypeme hladkou mouku a prášek do pečiva pečení. Než začneme směs dávat do vymazan...

stránka: