Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Recepty z kategorie Obyčejný den - stránka 205

Opilec

Opilec

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray

10 vajec, 6 lžic hladké mouky, 4 lžíce cukru krupice, 250 g cukru moučky, 2 kypřící prášky do pečiva, 4 lžíce ovocné marmelády, 150 g nemletého máku, 200 g kokosové moučky, 2 lžíce bramborového škrobu, 1 vanilkový cukr, 1 máslo, 1,5 hrnečku mléka, 1 balení piškotů dětských, 150 ml rumu, 1 čokoládovou polevu

4 bílky ušleháme dotuha a pomalu přidáváme cukr krupici, 4 žloutky, 4 lžíce mouky s 1 práškem do pečiva a důkladně promícháme. Těsto vylijeme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem a dáme péct na 170 °C. Po upečení necháme vychladnout a po ...

Blesková roládka

Blesková roládka

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

4 vejce, 4 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce cukru krupice, špetku soli, 1 krém v prášku vanilkové příchuti, 2 lžíce kakaa

Uděláme si piškot - žloutky utřeme s cukrem, postupně přimícháme mouku a nakonec pomaličku a opatrně přidáme ušlehaný sníh z bílků. Do sněhu přidávám špetičku soli. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v mírně rozehřáté troubě do růžova cca 10...

Kapusta pod peřinkou

Kapusta pod peřinkou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 kapusty, 5 vařených brambor, 1 velkou cibuli, 200 g anglické slaniny v celku, 3 vejce, pepř, sůl, špetku majoránky, 1 lžíci sádla, 3/4 hrnečku mléka, 150 g Mozzarelly, špetku strouhaného muškátového ořechu, 3 lžíce hladké mouky

Očištěnou kapustu uvaříme v páře. Slaninu a cibulku osmahneme dozlatova. Brambory pokrájíme na kostičky, smícháme s pokrájenou kapustou, osmahnutou slaninou a cibulkou, 1 vejcem, a kořením. Zapékací misku vytřeme sádlem a směs do ní rozprostřeme. ...

Krupicová kaše s medovými jablíčky

Krupicová kaše s medovými jablíčky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 ml mléka, 50 g dětské krupice, 20 g cukru krupice, 1 jablko, 50 g včelího medu, 2 lžičky mleté skořice

Mléko osladíme cukrem a na mírném ohni přivedeme k varu. Potom pomalu přisypáváme dětskou krupičku a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Mezitím si oloupeme jablko, které nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi pomalu rozehřejeme med a jablka na ...

Nadívané cibule

Nadívané cibule

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

6 větších cibulí, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, 4 špetky rozmarýnu, 1 lžíci olivového oleje, 3 lžíce zakysané smetany, pepř, sůl, 6 plátků anglické slaniny, 100-150 g strouhaného parmazánu

Cibule zbavíme vrchní slupky a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme zhruba 15 minut, slijeme vodu a cibule necháme vychladnout. Zatím spaříme ve vroucí vodě rajčata, oloupeme je a nakrájíme na malé kostičky. Olivový olej rozpálíme, orestujeme po...

Meloun se zmrzlinou

Meloun se zmrzlinou

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 malé žluté melouny, 4 lžíce (kopečky) zmrzliny, 200 g jahod, 200 g kompotovaného ananasu, 4 listy máty peprné

Olúpané melóny vychladíme, ozdobným rezom prekrojíme na dve polovičky, spodok odrežeme (aby melón mohol stáť) a vyberieme zrnká. Na tanier položíme tak, že do jednej polovičky melóna dáme zmrzlinu, do ktorej zapichneme cukrárenskú trubičku a do dr...

Plněný hermelín

Plněný hermelín

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 Hermelíny, 3 stroužky česneku, 35 g mletých vlašských ořechů, 5 g másla, 3/4 lžíce nasekaného kopru, 3/4 lžíce nasekané pažitky, 1/2 lžíce nasekané petrželové nati, 2 lžíce olivového oleje, sůl

Hermelíny podélně rozpůlíme a vydlabeme vnitřky. Vydlabaný sýr utřeme s prolisovaným česnekem, ořechy a se změklým máslem. Vzniklou hmotu naplníme Hermelíny, spojíme a zabalíme do alobalu. Necháme v lednici den nebo dva dny uležet. Před podávání...

Pastiňákové bramboráčky

Pastiňákové bramboráčky

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g brambor, 500 g pastiňáku, 150 g uzeného boku, 2 vejce, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžičku sušené majoránky, pepř, sůl, rostlinný olej na smažení

Brambory oloupeme, omyjeme a nahrubo nastrouháme na jemném struhadle. Obojí vložíme do větší mísy a přidáme vejce, na kostičky nakrájený uzený bok, rozetřené stroužky česneku, lžičku majoránky, mletý černý pepř, sůl a vše důkladně promícháme. Na...

Jablečná bublanina

Jablečná bublanina

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

8 jablek, 8 lžic polohrubé mouky, 8 lžic krupice, 1 kypřící prášek do pečiva, 50 ml slunečnicového oleje, 4 vejce

Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, potom přidáme olej a mouku s práškem do pečiva. Jablka oloupeme, nakrájíme nebo nastrouháme a vmícháme do těsta. Vlijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáčku. Bublaninu pečeme v předehřáté troubě při teplotě ...

Pečené zelí

Pečené zelí

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g hrubé mouky, 500 ml mléka, 1/2 droždí (kvasnic), 2 vejce, sůl, 500 g bílého hlávkového zelí, 50 ml rostlinného oleje

Ze všech surovin kromě zelí zaděláme na hladké těsto, které necháme v teple asi půl hodiny vykynout. Mezitím nakrájíme opláchnuté zelí na nudličky. Plech s vyšším okrajem vymažeme olejem. Těsto smícháme se zelím, rozetřeme na plech a necháme ještě...

Lahodný mls z Galaretky

Lahodný mls z Galaretky

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g bílého jogurtu, 500 ml zakysané smetany, 2 želatiny, které se nevaří, 650 ml vroucí vody, 1 sklenku kandovaného ovoce

Jednu želatinu rozpustíme ve 250 ml vroucí vodě a vlijeme do jogurtu smíchaného se zakysanou smetanou. Formu vyložíme potravinářskou folií. Pak do ní nalijeme hmotu a necháme ztuhnout v ledničce. Poté rozložíme ovoce a zalijeme další želatinou roz...

Dobrota na plech

Dobrota na plech

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2,25 hrnečku polohrubé mouky, 1,25 hrnečku cukru krystalu, 1/8 másla, 1 kypřící prášek do pečiva, 1/4 l mléka, 2 vejce, 200 g jahod

Polohrubou mouku, cukr a máslo použijeme na drobenku. Dobře promneme a rozdrobíme. Ze zpracované drobenky odebereme 1 hrnek na posypání před pečením. Do zbylé drobenky dáme prášek do pečiva. Přidáme vejce, mléko a vypracujeme tekuté těsto. Nalije...

Lívance s ovocem

Lívance s ovocem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

200 g hladké mouky, 2 lžíce kypřícího prášku do pečiva, špetku soli, 1 vejce, 300 ml mléka, 1 jablko, 4 lžíce sušených brusinek, 2 lžíce borůvek, 4 lžíce javorového sirupu, 2 lžíce cukru krupice, 4 lžíce zakysané smetany, rostlinný olej na smažení

Z mouky, mléka, vejce a prášku do pečiva ušleháme těsto. Oloupeme jablko a nakrájíme na malé kousíčky. Brusinky zalijeme trochou vody, přidáme cukr a společně s jablkem krátce podusíme. Přidáme sirup a borůvky. Na oleji smažíme lívance. Lívance dá...

Jablečné knedlíky s kakaem

Jablečné knedlíky s kakaem

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g jablek, 140 g hrubé mouky, 100-200 g cukru moučky, 4 lžíce kakaa, 150 g strouhaného perníku na pečení, 50 g másla

Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme. Smícháme s hrubou moukou a necháme 2 hodiny odležet. Do většího hrnce nalijeme dostatečné množství vody. Z jablečné hmoty tvoříme knedlíky, které vkládáme do vroucí vody a vaříme asi 5 minut. Vyjmeme, polijem...

Celerový salát pro nalákání

Celerový salát pro nalákání

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 pomeranče, 4 listy hlávkového salátu, čtvrt celeru, citrónová šťáva, 2 lžíce majonézy, hrst nasekaných ořechů, bílý pepř, sůl, 2 lžíce brusinkového kompotu

Z jednoho pomeranče vymačkáme šťávu, druhý oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Hlávkový salát opereme, osušíme a pokrájíme na nudličky, celer oloupeme, nahrubo nastrouháme a pokapeme citrónovou šťávou. Vše promícháme s majonézou, přidáme sekaná...

Tropický letní salát

Tropický letní salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g hroznového vína, 200 g broskví, 200 g hrušek, 100 g jahod, 450 ml jablečného moštu, cukr krupice

Omyté a nakrájené ovoce vložíme do mísy, zalijeme jablečným moštem, dle chuti osladíme a důkladně promícháme. Podáváme dobře vychlazené.

Letní rychlý salátek

Letní rychlý salátek

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1 hlávka ledového salátu, 1 konzerva ananasu

Salát natrháme nebo nakrájíme na kousky, obsah plechovky včetně šťávy vyklopíme do misky se salátem a promícháme.

Pestrý salát

Pestrý salát

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

3 rajčata, 1 vařenou červenou řepu, 1 menší okurku, 1/4 hlávky bílého zelí, 2 mrkve, 1/2 bulvového celeru, 2 dcl zakysané smetany, sůl, pepř, 1 lžíci citrónové šťávy, 1-2 lžíce olivového oleje, 1 svazek ředkviček, 4 listy ledového salátu

Všechny druhy zeleniny očistíme, omyjeme a podle potřeby oloupeme. Pak ji nakrájíme na nudličky, smícháme s ostatními přísadami a nakonec zalijeme smetanou. Ozdobíme ředkvičkami a ledovým salátem.

Salát ze slanečků I.

Salát ze slanečků I.

Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

400 g slanečků, 1 cibuli, 200 g sterilované zeleninové směsi, 1 malou sklenku majonézy, 1/2 lžičky octa, pepř

Slanečky očistíme a vymáčíme několik hodin ve vodě. Po okapání je pokrájíme na menší dílky, smícháme se zeleninou včetně nadrobno nakrájené cibule, dochutíme octem, pepřem a dobře promícháme. Nakonec opatrně vmícháme majonézu a necháme asi hodinu ...

Omeleta s náplní z krabího masa

Omeleta s náplní z krabího masa

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

1 vejce, 2 lžíce smetany, 2 lžičky másla, 30 g čerstvých žampionů, 75 g krabího masa v konzervě, 50 g ledového salátu, 200 g rajčat, 3 lžíce podmáslí, 1 lžíci citrónové šťávy, 1 lžíci strouhaného křenu, sůl, pepř, sladidlo, 1 lžíci petrželové nati

Vejce se smetanou a solí vymícháme do pěny. Krabí maso a nahrubo nakrájené houby osmahneme na másle, odstavíme a udržujeme v teple. Zbytek másla rozehřejeme, přidáme vaječnou hmotu a osmažíme ji. Posléze vmícháme krabí maso s houbami a nakrájenou ...

Kapr na smetaně a houbách

Kapr na smetaně a houbách

Rating_small Rating_small Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray

700 g kapra, 20 g soli, 400 g rybích hlav , 1 rybí páteř, 1 dcl bílého vína, 60 g másla, 80 g cibule, 300 g hub, 2 g mletého pepře, 20 g petrželové nati, 30 g polohrubé mouky, 2 dcl zakysané smetany

Vykostěného kapra naporcujeme na stejně velké filety, osolíme a položíme do ploché nádoby. Z rybích hlav a páteře uvaříme vývar, ten pak přecedíme na rybí filety. Přelijeme trochou bílého vína a pod pokličkou dusíme. Mezitím rozpustíme máslo a dro...

Míchaný salát s topinkami

Míchaný salát s topinkami

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

1/2 hlávky čínského zelí, 4 rajčata, 50 g nakládaných feferonek, 100 g plněných oliv, rostlinný olej, 1 stroužek česneku, 3 lžíce bylinkového octa, 5 lžic olivového oleje, sůl, pepř, petrželová nať, 4 plátky toastového chleba

Omyté listy čínského zelí osušíme a nakrájíme na menší řezy, rajčata na kolečka, feferonky zbavené semeníku na kousky a olivy rozpůlíme. Oloupaný česnek prolisujeme a promícháme se solí, pepřem, sekanou petrželkou, octem a olivovým olejem. Salát v...

Strouhaný okurkový salát

Strouhaný okurkový salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

500 g salátových okurek, malá lžička soli, špetka mletého pepře, 4-5 stroužků protlačeného česneku, 3 lžíce cukru krupice, 2 lžíce 6% octu

Oloupané salátové okurky nastrouháme, osolíme a necháme chvilku odležet, aby pustily vodu. Přidáme pepř, lisem protlačený česnek, cukr a ocet. Všechno dobře promíchám a nechám odležet aspoň 1/2 hodiny, pak dle vlastní chuti dochutíme.

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 červené cibule, 4 rajčata, 1 salátová okurka, 100 g černých oliv, 6 lžic vinného octa, 1 lžíce oregana, sůl, pepř, 4 lžíce olivového oleje, 100 g ovčího sýra, 1 hlávkový salát, naložené feferonky

Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a vyřízneme stopky. Dužinu nakrájíme na dílky. Okurku očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Zeleninu dáme do velké salátové mísy. Přidáme olivy a vše opatrně zvolna promíc...

Salát ze syrového celeru

Salát ze syrového celeru

Rating_small Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray Rating_small_gray

2 menší celery, 2 vejce uvařená na tvrdo, 1/2 šálku oleje, 1 a půl lžíce 4% octa, 1/2 lžičky hořčice, černé olivy, sůl, pepř

Syrové celery omyjeme, oloupeme, nastrouháme, vložíme do mísy a zakapeme olejem. Necháme odležet a pak přidáme vejce nakrájená na plátky, olivy bez pecek a hořčici zředěnou octem. Osolíme, opepříme a před podáváním důkladně promícháme.

stránka: