Kedlubny plněné masem a houbami
Obtížnost
Čas přípravy
15min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
26824
kalorií
2401.0g
cukrů
164.0g
tuků
1662.0g
bílkovin
Příprava
Kaleráby olúpeme a krátko povaríme v mierne posolenej vode. Vŕšky z kalerábov zrežeme ešte pred varením.
Potom z kalerábov vydlabeme vnútro, podlejeme ho vodou alebo vývarom a udusíme do mäkka.
Z polovice masla a múky si pripravíme zápražku, celkom svetlú, zriedime a povaríme so smotanou alebo s mliekom a s vývarom z kalerábov.
Keď je omáčka celkom hladká, pridáme mleté čierne korenie, kôru a šťavu z citróna vnútro kalerábov, dusené zomleté mäso, soľ, huby udusené na cibuli a trochu strúhanky.
Touto plnkou naplníme kaleráby, vložíme ich do zapekacej misy,povrch posypeme strúhaným údeným syrom, pokvapkame maslom, priložíme vŕšky a zapečieme v rúre.
Tip k receptu
Podávame s ryžou, zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Jozef19. 09. 2010
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.