Kokosky s čokoládovým krémem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Bílky a 200 g moučkového cukru ušleháme nad párou do zhoustnutí /asi 9-10minut/, odstavíme, přimícháme kokos a lžičkou tvoříme na lehce vymazaný plech pusinky. Dáme je sušit do trouby vyhřáté na 70 stupňů na 1 hodinu. Pusinky si můžeme udělat den předem.
Připravíme si linecké těsto. 240 g hladké mouky prosejeme a smícháme se žloutky, citronovu kůrou, se 140 g másla a 70 g moučkového cukru. Rychle vypracujeme jemné těsto, které odložíme na chvilku do lednice. Těsto vyválíme na 5 mm tenký plát a vykrojíme kolečka přibližně rovnako velké jako pusinky. Aby pusinky nebo kolečka moc nepřečnívali. Kolečka přendáme na vymazaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 8 minut. Necháme je vychladnout.
Z 20 g hladké mouky a 40 g másla připravíme světlou zápražku, zalijeme ji mlékem a uvaříme kaši, kterou za stálého míchání vychladíme. Zbylé máslo, moučkový cukr a kakao vyšleháme. Obě hmoty spojíme.
Linecká kolečka rozložíme na pracovní desku, každé kolečko potřeme pikantním džemem, krémem a přilepíme pusinku. Kokosky necháme v lednici ztuhnout, pak je do poloviny namáčíme v rozpuštěné čokoládě. Položíme na mřížku a dáme na chladné místo.
05. 05. 2010