Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kokosky s čokoládovým krémem

Obtížnost Čas přípravy
1h 10min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 8min 2h 18min
Nutriční hodnoty
4752 kalorií 5.0g cukrů 219.0g tuků 65.0g bílkovin

Příprava

Bílky a 200 g moučkového cukru ušleháme nad párou do zhoustnutí /asi 9-10minut/, odstavíme, přimícháme kokos a lžičkou tvoříme na lehce vymazaný plech pusinky. Dáme je sušit do trouby vyhřáté na 70 stupňů na 1 hodinu. Pusinky si můžeme udělat den předem.
Připravíme si linecké těsto. 240 g hladké mouky prosejeme a smícháme se žloutky, citronovu kůrou, se 140 g másla a 70 g moučkového cukru. Rychle vypracujeme jemné těsto, které odložíme na chvilku do lednice. Těsto vyválíme na 5 mm tenký plát a vykrojíme kolečka přibližně rovnako velké jako pusinky. Aby pusinky nebo kolečka moc nepřečnívali. Kolečka přendáme na vymazaný plech a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 8 minut. Necháme je vychladnout.
Z 20 g hladké mouky a 40 g másla připravíme světlou zápražku, zalijeme ji mlékem a uvaříme kaši, kterou za stálého míchání vychladíme. Zbylé máslo, moučkový cukr a kakao vyšleháme. Obě hmoty spojíme.
Linecká kolečka rozložíme na pracovní desku, každé kolečko potřeme pikantním džemem, krémem a přilepíme pusinku. Kokosky necháme v lednici ztuhnout, pak je do poloviny namáčíme v rozpuštěné čokoládě. Položíme na mřížku a dáme na chladné místo.


Přidat na Pinterest
uschi3

05. 05. 2010, Recept navštíven: 4848x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Kokosky u nás milujeme, ale děláme je bez lineckého kolečka. Sice jsou pak trochu sušší, protože chybí marmeláda, ale i tak jsou výborné.

15. 12. 2013, 17:54

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
dobré kokosky

02. 01. 2017, 19:30

Přidat komentář

Facebook komentáře