Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Kopřivačka

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 0min
Nutriční hodnoty
696 kalorií 3.0g cukrů 40.0g tuků 17.0g bílkovin

Příprava

Na části másla zpěníme nakrájenou cibuli a utřený česnek, přisypeme mouku a osmahneme, vše zalijeme vývarem z kopřiv, dobře rozmícháme, osolíme, přidáme špetku muškátu a povaříme. Pak přidáme posekané kopřivy, polovinu mléka a necháme přejít varem. Do hotové polévky vmícháme zbytek mléka s rozšlehaným vejcem. Rohlík nakrájíme na kostky a osmažíme na zbylém másle.


Přidat na Pinterest

11. 04. 2010, Recept navštíven: 1528x


Přidat recenzi
Přidat komentář
Angel 666
Vařila jsem kopřivačku o víkendu na chatě, tak si dovolím přidat fotku. Vařím ji skoro stejně, jen nedávám česnek a na konci přidávám malinko smetany ke šlehání. V tomto případě opravdu doporučuju šlehačku, s obyčejnou smetanou to není ono.

Angel 666 11. 04. 2010, 19:41

Facebook komentáře