Králičí kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Načistíme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme nebo nasekáme na drobné kousíčky. Mouku smícháme rovnoměrně s pepřem. Králičí kýtu nebo prsa omyjeme, vysušíme a nakrájíme na kousky. Poté je obalíme v mouce s pepřem. Mouku, která nám zbude, rozšleháme ve smetaně. Na pánvi si rozehrejeme máslo a přidáme cibulku a čenek. Restujeme do zlatova. Na druhé pánvi si opečeme na rozpuštěném másle kousky masa. Obsah obou pánví pak dáme do hrnce, trošku posolíme a zalijeme bujónem. Přidáme hořčici a petrželku. Na mírném ohni pak dusíme, dokud není maso měkké. Poté přecedíme vývar a maso dáme bokem. Do vývaru přimícháme smetanu s moukou a krátce povaříme. Maso s cibulkou a česnekem vložíme zpět a ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.
Tip k receptu
Na talíři můžeme pokrm dozdobit nakrájenou jarní cibulkou.
Šéfredaktor31. 07. 2009