Králičí kousky ve smetanovo-hořčičné omáčce

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

20min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 20min

Porce


Nutriční hodnoty

1036 kalorií
1.0g cukrů
47.0g tuků
123.0g bílkovin


Příprava

Načistíme si cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek prolisujeme nebo nasekáme na drobné kousíčky. Mouku smícháme rovnoměrně s pepřem. Králičí kýtu nebo prsa omyjeme, vysušíme a nakrájíme na kousky. Poté je obalíme v mouce s pepřem. Mouku, která nám zbude, rozšleháme ve smetaně. Na pánvi si rozehrejeme máslo a přidáme cibulku a čenek. Restujeme do zlatova. Na druhé pánvi si opečeme na rozpuštěném másle kousky masa. Obsah obou pánví pak dáme do hrnce, trošku posolíme a zalijeme bujónem. Přidáme hořčici a petrželku. Na mírném ohni pak dusíme, dokud není maso měkké. Poté přecedíme vývar a maso dáme bokem. Do vývaru přimícháme smetanu s moukou a krátce povaříme. Maso s cibulkou a česnekem vložíme zpět a ještě chvilku povaříme a můžeme podávat.

Tip k receptu

Na talíři můžeme pokrm dozdobit nakrájenou jarní cibulkou.

přidejte na:
Šéfredaktor

31. 07. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi chutne urobene králicie maso
majka 16. 02. 2019, 20:50