Chybějící obrázek

Krémový hruškový koláč

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

50min
Čas vaření
1h 0min

Celkový čas

1h 50min

Porce


Nutriční hodnoty

3208 kalorií
6.0g cukrů
149.0g tuků
55.0g bílkovin


Příprava

Mouku s cukrem promícháme, přidáme k nim rozměklé máslo a vejce. Zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu. Kulatou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme na silnější plát a pomocí prstů natlačíme do formy se zvýšeným okrajem. Korpus dáme zapéct na 15 minut do trouby předem vyhřáté na 200 C. Hrušky oloupeme a vykrojíme jádřince. Ovoce nakrájíme na plátky, které klademe na předpečený korpus. Posypeme skořicovým cukrem a rozinkami. Z polohrubé mouky, cukru a mléka připravíme lité těsto, kterým zalijeme hrušky. Nahoře moučník posypeme lískovými oříšky a pečeme při teplotě 180 C asi 45 minut

přidejte na:
Jiřulka

15. 12. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
ten tvaroh pod ovocím je dobré riešenie

katka16031 21. 11. 2016, 20:10

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
jedinečný chutný koláč

Svetlana 09. 04. 2018, 20:06

Přidat komentář
tepito
Dělám podobný koláč,ale pod ovoce ještě dávám tvaroh-šťávička se do něj nasákne.

tepito 27. 01. 2010, 11:11