Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Krémový hruškový koláč

Krémový hruškový koláč

Obtížnost Čas přípravy
50min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 0min 1h 50min
Nutriční hodnoty
3208 kalorií 6.0g cukrů 149.0g tuků 55.0g bílkovin

Příprava

Mouku s cukrem promícháme, přidáme k nim rozměklé máslo a vejce. Zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu. Kulatou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme na silnější plát a pomocí prstů natlačíme do formy se zvýšeným okrajem. Korpus dáme zapéct na 15 minut do trouby předem vyhřáté na 200 C. Hrušky oloupeme a vykrojíme jádřince. Ovoce nakrájíme na plátky, které klademe na předpečený korpus. Posypeme skořicovým cukrem a rozinkami. Z polohrubé mouky, cukru a mléka připravíme lité těsto, kterým zalijeme hrušky. Nahoře moučník posypeme lískovými oříšky a pečeme při teplotě 180 C asi 45 minut


Jiřulka

15. 12. 2009, Recept navštíven: 2443x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ten tvaroh pod ovocím je dobré riešenie

21. 11. 2016, 20:10

Přidat komentář
tepito
Dělám podobný koláč,ale pod ovoce ještě dávám tvaroh-šťávička se do něj nasákne.

tepito 27. 01. 2010, 11:11

Facebook komentáře