Krémový hruškový koláč
Obtížnost
Čas přípravy
50min
Čas vaření
1h 0min
Celkový čas
1h 50min
Porce
Nutriční hodnoty
3208
kalorií
6.0g
cukrů
149.0g
tuků
55.0g
bílkovin
Příprava
Mouku s cukrem promícháme, přidáme k nim rozměklé máslo a vejce. Zpracujeme hladké těsto, které necháme odpočinout v chladu. Kulatou formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Těsto rozválíme na silnější plát a pomocí prstů natlačíme do formy se zvýšeným okrajem. Korpus dáme zapéct na 15 minut do trouby předem vyhřáté na 200 C. Hrušky oloupeme a vykrojíme jádřince. Ovoce nakrájíme na plátky, které klademe na předpečený korpus. Posypeme skořicovým cukrem a rozinkami. Z polohrubé mouky, cukru a mléka připravíme lité těsto, kterým zalijeme hrušky. Nahoře moučník posypeme lískovými oříšky a pečeme při teplotě 180 C asi 45 minut
Jiřulka15. 12. 2009
Ingredience
Kategorie
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.