Kreolská salsa

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
0min

Celkový čas

20min

Porce


Nutriční hodnoty

48 kalorií
0.0g cukrů
0.0g tuků
2.0g bílkovin


Příprava

Rajčata spaříme a oloupeme. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Na pánev nalijeme olivový olej a cibuli s paprikou na něm chvíli opékáme. Volíme mírný plamen, cibule by měla jen zesklovatět. Mezitím si nakrájíme rajčata a přidáme je k paprice a cibuli. Přidáme limetkovou šťávu, prolisovaný česnek a koření. Vaříme, dokud salsa nezačne bublat. Pak odstavíme a necháme vychladnout.
Servírujeme ke grilovanému pečenému masu nebo jen tak s čerstvým pečivem.

Tip k receptu

Ostrou limetkovou šťávu můžete nahradit šťávou citrónovou. Salsa dobře chutná i s podrcenou čerstvou petrželkou.

přidejte na:
notburga

25. 06. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Svetlana
vynikajúca salsa

13. 08. 2016, 21:24

hanka
salsa je chuťovo vynikajuca

16. 01. 2017, 11:06

palino
salsa chutná

18. 11. 2017, 19:51

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.