Kreolská salsa
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
0min
Celkový čas
20min
Porce
Nutriční hodnoty
48
kalorií
0.0g
cukrů
0.0g
tuků
2.0g
bílkovin
Příprava
Rajčata spaříme a oloupeme. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Na pánev nalijeme olivový olej a cibuli s paprikou na něm chvíli opékáme. Volíme mírný plamen, cibule by měla jen zesklovatět. Mezitím si nakrájíme rajčata a přidáme je k paprice a cibuli. Přidáme limetkovou šťávu, prolisovaný česnek a koření. Vaříme, dokud salsa nezačne bublat. Pak odstavíme a necháme vychladnout.
Servírujeme ke grilovanému pečenému masu nebo jen tak s čerstvým pečivem.
Tip k receptu
Ostrou limetkovou šťávu můžete nahradit šťávou citrónovou. Salsa dobře chutná i s podrcenou čerstvou petrželkou.
notburga25. 06. 2011
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.