Kreolská salsa
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Rajčata spaříme a oloupeme. Papriky očistíme a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
Na pánev nalijeme olivový olej a cibuli s paprikou na něm chvíli opékáme. Volíme mírný plamen, cibule by měla jen zesklovatět. Mezitím si nakrájíme rajčata a přidáme je k paprice a cibuli. Přidáme limetkovou šťávu, prolisovaný česnek a koření. Vaříme, dokud salsa nezačne bublat. Pak odstavíme a necháme vychladnout.
Servírujeme ke grilovanému pečenému masu nebo jen tak s čerstvým pečivem.
Tip k receptu
Ostrou limetkovou šťávu můžete nahradit šťávou citrónovou. Salsa dobře chutná i s podrcenou čerstvou petrželkou.
notburga25. 06. 2011
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi
Svetlana 13. 08. 2016, 21:24

hanka 16. 01. 2017, 11:06

palino 18. 11. 2017, 19:51

katka16031 29. 08. 2019, 19:56