Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Krupicový nákyp s jablky

Obtížnost Čas přípravy
15min
Čas vaření Celkový čas Porce
40min 55min
Nutriční hodnoty
686 kalorií 0.0g cukrů 37.0g tuků 10.0g bílkovin

Příprava

Do mléka přidáme špetku soli a zahřejeme ho, vsypeme krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do hotové kaše vmícháme lžíci másla, žloutek, citronovou kůru a oba ckry a necháme zchladnout.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do prochladlé kaše.
Jednu větší nebo dvě menší zapékací misky vymažeme změklým máslem a na dno rozetřeme polovinu kaše.
Na ni rozložíme vrstvu oloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek. Jablka lehce posypeme skořicí. Na jablka navrstvíme zbytek kaše.
Navrch položíme tenké plátky másla a nakonec posypeme mandlovými lupínky.
Misky vložíme do trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut.
Můžeme podávat teplé jako hlavní chod nebo studené jako moučník.

Bulb Tip k receptu

Mlsounům můžeme na talíři porci dochutit sirupem z červeného ovoce.

Použijeme-li kyselejší jablka, promícháme je nastrouhaná s troškou cukru.


Přidat na Pinterest
Angel 666

03. 10. 2011, Recept navštíven: 4166x


Přidat recenzi
hanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
nákyp z krupice určite vyskúšam

14. 11. 2015, 15:22

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
ozaj chutne

08. 05. 2016, 19:01

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
krupicový nákyp chuťovo veľmi dobrý

01. 07. 2017, 20:14

Přidat komentář

Facebook komentáře