Krupicový nákyp s jablky

Obtížnost

Čas přípravy

15min
Čas vaření
40min

Celkový čas

55min

Porce


Nutriční hodnoty

686 kalorií
0.0g cukrů
37.0g tuků
10.0g bílkovin


Příprava

Do mléka přidáme špetku soli a zahřejeme ho, vsypeme krupici a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Do hotové kaše vmícháme lžíci másla, žloutek, citronovou kůru a oba ckry a necháme zchladnout.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do prochladlé kaše.
Jednu větší nebo dvě menší zapékací misky vymažeme změklým máslem a na dno rozetřeme polovinu kaše.
Na ni rozložíme vrstvu oloupaných a nahrubo nastrouhaných jablek. Jablka lehce posypeme skořicí. Na jablka navrstvíme zbytek kaše.
Navrch položíme tenké plátky másla a nakonec posypeme mandlovými lupínky.
Misky vložíme do trouby a pečeme při 180°C asi 30 minut.
Můžeme podávat teplé jako hlavní chod nebo studené jako moučník.

Tip k receptu

Mlsounům můžeme na talíři porci dochutit sirupem z červeného ovoce.

Použijeme-li kyselejší jablka, promícháme je nastrouhaná s troškou cukru.

přidejte na:
Chybí obrázek

03. 10. 2011

Další recepty


Přidat recenzi
Chybí obrázek
nákyp z krupice určite vyskúšam

14. 11. 2015, 15:22

Chybí obrázek
ozaj chutne

08. 05. 2016, 19:01

Chybí obrázek
krupicový nákyp chuťovo veľmi dobrý

01. 07. 2017, 20:14

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.