Krůtí špízy pečené na bramborách
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Maso nakrájíme na kousky velikosti palce, dáme ho do misky, lehce osolíme, okořeníme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet v chladu.
Oloupané brambory rozkrájíme na čtvrtinky, vložíme je do pekáčku, osolíme, okořeníme Texas country kořením, přidáme několik lístků rozmarýnu, nasekaný česnek, zakapeme olejem, promícháme a vložíme do trouby, vyhřáté na 220 stupňů. Pečeme asi 15 minut.
Odleželé kousky masa vyndáme a každý zabalíme do plátku anglické slaniny.
Připravíme špízy: na jehly střídavě napichujeme zabalené maso, měsíčky cibule, kousky papriky a půlky nebo čtvrtky žampionů. Špízy potřeme olejem.
Po 15 minutách pekáček vyndáme z trouby a navrch brambor položíme špízy. Vše vrátíme do trouby a pečeme ještě asi 40 minut. Během pečení špízy občas obrátíme.
Podáváme se zeleninovým salátem. Výborně se hodí salát z jarního zelí.
21. 04. 2010