Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Kulajda

Kulajda
Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 30min , Čas vaření: 30min
Celkový čas: 1h 0min , porce

376 kalorií, 1.0g cukrů, 15.0g tuků, 24.0g bílkovin

Příprava

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a všechno dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu, kmín, sůl a vaříme, až jsou brambory měkké. Ve smetaně si rozkvedláme mouku, přilijeme do hrnce a povaříme. Přidáme jemně rozsekaný kopr. Rozklepneme si vejce a jedno po druhém vlíváme do polévky. Podle chuti přikyselíme polévku octem.

Bulb Tip k receptu

Při dochucování octem dáváme pozor, aby se nám polévka nesrazila, proto raději ocet přidáváme po troškách až po odstavení z ohně.

Martina Třetinová

06. 04. 2009, Recept navštíven: 2979x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Kulajda

Kulajda

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájí...

Zobrazit všechny podobné recepty k Kulajda Link-arrow

Přidat recenzi
Evík
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dneska jsem jí vařila z osledních čerstvých hub. Je to vynikající polévka. Jen já do ní přidávám ještě i sladkou smetanua dochutím vegetou. Je výborná.

28. 10. 2012, 22:46

Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tutu polévku mám celkem ráda, i když doma děláme spíše vývary, ale houby tam nedáváme, ani ve škole nám ji dělají bez hub.

31. 10. 2012, 20:22

planeta
Restaurant_star
výborná polévka, přidala bych i trochu libečku
Přidané ingredience: libeček

10. 11. 2015, 16:25

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná klasika

11. 01. 2016, 11:14

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutovo vynikajuca kulajda

01. 05. 2016, 17:53

Přidat komentář
Zdenka Obertová
túto polievku milujem, musím ju robiť bez húb, deti by mi ju nejedli:-D

Zdenka Obertová 19. 11. 2009, 23:31

slunina
Já jí mám taky moc ráda. Ale jím jí sama, tak jsem sama měla asi 6 porcí (nedá se to vařit v malém množství).

slunina 20. 01. 2010, 14:57

Hanca333
Za tuhle polívku jsem ráda že tu je!!! Když jsem ji jedla poprvé nevěděla jsem do čeho jdu, ale po chvilce ta slast co se do mě vpustila,hmmm mňam hned mám na ní chuť!

Hanca333 29. 03. 2010, 09:35

Angel 666
Kulajdu máme moc rádi, vařím ji dost často z různých hub, ale úplně nejlepší je přece jen s liškami. Přidávám fotečku v té nejlepší variantě- s liškami :o).

Angel 666 10. 09. 2010, 19:44

Facebook komentáře