Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kulajda

Kulajda

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
30min 1h 0min
Nutriční hodnoty
376 kalorií 1.0g cukrů 15.0g tuků 24.0g bílkovin

Příprava

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a všechno dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu, kmín, sůl a vaříme, až jsou brambory měkké. Ve smetaně si rozkvedláme mouku, přilijeme do hrnce a povaříme. Přidáme jemně rozsekaný kopr. Rozklepneme si vejce a jedno po druhém vlíváme do polévky. Podle chuti přikyselíme polévku octem.

Bulb Tip k receptu

Při dochucování octem dáváme pozor, aby se nám polévka nesrazila, proto raději ocet přidáváme po troškách až po odstavení z ohně.


Martina Třetinová

06. 04. 2009, Recept navštíven: 3169x


Přidat recenzi
Evík
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Dneska jsem jí vařila z osledních čerstvých hub. Je to vynikající polévka. Jen já do ní přidávám ještě i sladkou smetanua dochutím vegetou. Je výborná.

28. 10. 2012, 22:46

Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Tutu polévku mám celkem ráda, i když doma děláme spíše vývary, ale houby tam nedáváme, ani ve škole nám ji dělají bez hub.

31. 10. 2012, 20:22

planeta
Restaurant_star
výborná polévka, přidala bych i trochu libečku
Přidané ingredience: libeček

10. 11. 2015, 16:25

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
vyborná klasika

11. 01. 2016, 11:14

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutovo vynikajuca kulajda

01. 05. 2016, 17:53

Přidat komentář
Zdenka Obertová
túto polievku milujem, musím ju robiť bez húb, deti by mi ju nejedli:-D

Zdenka Obertová 19. 11. 2009, 23:31

slunina
Já jí mám taky moc ráda. Ale jím jí sama, tak jsem sama měla asi 6 porcí (nedá se to vařit v malém množství).

slunina 20. 01. 2010, 14:57

Hanca333
Za tuhle polívku jsem ráda že tu je!!! Když jsem ji jedla poprvé nevěděla jsem do čeho jdu, ale po chvilce ta slast co se do mě vpustila,hmmm mňam hned mám na ní chuť!

Hanca333 29. 03. 2010, 09:35

Angel 666
Kulajdu máme moc rádi, vařím ji dost často z různých hub, ale úplně nejlepší je přece jen s liškami. Přidávám fotečku v té nejlepší variantě- s liškami :o).

Angel 666 10. 09. 2010, 19:44

Facebook komentáře