Kulajda
Obtížnost
Čas přípravy
30min
Čas vaření
30min
Celkový čas
1h 0min
Porce
Nutriční hodnoty
376
kalorií
1.0g
cukrů
15.0g
tuků
24.0g
bílkovin
Příprava
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a všechno dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu, kmín, sůl a vaříme, až jsou brambory měkké. Ve smetaně si rozkvedláme mouku, přilijeme do hrnce a povaříme. Přidáme jemně rozsekaný kopr. Rozklepneme si vejce a jedno po druhém vlíváme do polévky. Podle chuti přikyselíme polévku octem.
Tip k receptu
Při dochucování octem dáváme pozor, aby se nám polévka nesrazila, proto raději ocet přidáváme po troškách až po odstavení z ohně.
Martina Třetinová06. 04. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenziEvík 28. 10. 2012, 23:46
Lucie 31. 10. 2012, 21:22
Přidané ingredience: libeček
planeta 10. 11. 2015, 17:25
© 2024, Railsformers s.r.o.