
Kulajda
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a všechno dáme do hrnce, zalijeme vodou a přidáme kostku masoxu, kmín, sůl a vaříme, až jsou brambory měkké. Ve smetaně si rozkvedláme mouku, přilijeme do hrnce a povaříme. Přidáme jemně rozsekaný kopr. Rozklepneme si vejce a jedno po druhém vlíváme do polévky. Podle chuti přikyselíme polévku octem.
Tip k receptu
Při dochucování octem dáváme pozor, aby se nám polévka nesrazila, proto raději ocet přidáváme po troškách až po odstavení z ohně.
Martina Třetinová06. 04. 2009
Podobné recepty
Recenze
Přidat recenzi
Evík 28. 10. 2012, 22:46

Lucie 31. 10. 2012, 20:22

Přidané ingredience: libeček
planeta 10. 11. 2015, 16:25

palino 11. 01. 2016, 11:14

katka16031 01. 05. 2016, 17:53

majka 17. 05. 2019, 10:55

Svetlana 21. 06. 2019, 12:36
Zdenka Obertová 19. 11. 2009, 23:31
slunina 20. 01. 2010, 14:57
Hanca333 29. 03. 2010, 09:35
Angel 666 10. 09. 2010, 19:44
Ales Krepsky 12. 11. 2017, 07:20