Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Kuře v jemné omáčce

Kuře v jemné omáčce

Obtížnost Čas přípravy
20min
Čas vaření Celkový čas Porce
45min 1h 5min
Nutriční hodnoty
280 kalorií 0.0g cukrů 24.0g tuků 1.0g bílkovin

Příprava

Kuře rozdělíme na porce, porce kuřete vložíme do vody, přidáme přepůlenou cibuli, nakrájenou zeleninu a přivede k varu. Vaříme, dokud není kuřecí maso a zelenina měkké. Poté kuřecí maso obereme, větší kousky překrojíme na menší. Rozpustíme si 1 lžíci másla, vložíme na máslo obrané kuřecí maso, osolíme, podlijeme vývarem z kuřecího masa a dusíme. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, přilijeme vývar, promícháme a přidáme ke kuřecímu masu, povaříme cca 10 minut. Poté vmícháme rozšlehané žloutky, smetanu, ochutíme citrónovou šťávou, citrónovou kůrou, přidáme špetku tymiánu, opepříme, osolíme a prohřejeme.


Beruska64

17. 12. 2009, Recept navštíven: 2927x


Přidat recenzi
palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
omáčka je lahodná, jemná, vybornej chuti

20. 11. 2016, 18:22

Přidat komentář

Facebook komentáře