Kuře v jemné omáčce

Kuře v jemné omáčce

Obtížnost

Čas přípravy

20min
Čas vaření
45min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

280 kalorií
0.0g cukrů
24.0g tuků
1.0g bílkovin


Příprava

Kuře rozdělíme na porce, porce kuřete vložíme do vody, přidáme přepůlenou cibuli, nakrájenou zeleninu a přivede k varu. Vaříme, dokud není kuřecí maso a zelenina měkké. Poté kuřecí maso obereme, větší kousky překrojíme na menší. Rozpustíme si 1 lžíci másla, vložíme na máslo obrané kuřecí maso, osolíme, podlijeme vývarem z kuřecího masa a dusíme. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, přilijeme vývar, promícháme a přidáme ke kuřecímu masu, povaříme cca 10 minut. Poté vmícháme rozšlehané žloutky, smetanu, ochutíme citrónovou šťávou, citrónovou kůrou, přidáme špetku tymiánu, opepříme, osolíme a prohřejeme.

přidejte na:
Beruska64

17. 12. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
palino
omáčka je lahodná, jemná, vybornej chuti

20. 11. 2016, 18:22

Přidat komentář
Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.