Kuře v jemné omáčce
Obtížnost
Čas přípravy
20min
Čas vaření
45min
Celkový čas
1h 5min
Porce
Nutriční hodnoty
280
kalorií
0.0g
cukrů
24.0g
tuků
1.0g
bílkovin
Příprava
Kuře rozdělíme na porce, porce kuřete vložíme do vody, přidáme přepůlenou cibuli, nakrájenou zeleninu a přivede k varu. Vaříme, dokud není kuřecí maso a zelenina měkké. Poté kuřecí maso obereme, větší kousky překrojíme na menší. Rozpustíme si 1 lžíci másla, vložíme na máslo obrané kuřecí maso, osolíme, podlijeme vývarem z kuřecího masa a dusíme. Z másla a hladké mouky uděláme jíšku, přilijeme vývar, promícháme a přidáme ke kuřecímu masu, povaříme cca 10 minut. Poté vmícháme rozšlehané žloutky, smetanu, ochutíme citrónovou šťávou, citrónovou kůrou, přidáme špetku tymiánu, opepříme, osolíme a prohřejeme.
Beruska6417. 12. 2009
Další recepty
© 2024, Railsformers s.r.o.