Květákové karbanátky s parmazánem
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Květák si rozvaříme ve velkém hrnci bez pokličky, aby z něj odcházeli čpavé látky. Mezitím co se nám vaří květák, si ve velké míse najemno nastrouháme parmazána očištěnou mrkev. Uvařený květák scedíme a přídáme do mísy k mrkvi a parmazánu. Vidličkou rozmrvíme, poté přidáme vejce, petrželku, mouku a sůl s pepřem dle chuti. Mouku přidáváme postupně, dokud směs není hustá, aby se z ní daly tvarovat karbanátky. Necháme vychladnout. Poté navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci v rozpáleném oleji. Karbánátky po vytáhnutí klademe na papírovou útěrku na talíři, aby nasál zbylý tuk. Můžeme podávat.
Tip k receptu
Jako příloha se výborně hodí štouchané brambory s jarní cibulkou a slaninou, bramborová kaše nebo krokety.
Do karbanátkové směsi můžete přidat burisony, vařenou pohanku apod.
24. 06. 2011