Květákové karbanátky s parmazánem

Obtížnost

Čas přípravy

30min
Čas vaření
20min

Celkový čas

50min

Porce


Nutriční hodnoty

4296 kalorií
0.0g cukrů
57.0g tuků
143.0g bílkovin


Příprava

Květák si rozvaříme ve velkém hrnci bez pokličky, aby z něj odcházeli čpavé látky. Mezitím co se nám vaří květák, si ve velké míse najemno nastrouháme parmazána očištěnou mrkev. Uvařený květák scedíme a přídáme do mísy k mrkvi a parmazánu. Vidličkou rozmrvíme, poté přidáme vejce, petrželku, mouku a sůl s pepřem dle chuti. Mouku přidáváme postupně, dokud směs není hustá, aby se z ní daly tvarovat karbanátky. Necháme vychladnout. Poté navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci v rozpáleném oleji. Karbánátky po vytáhnutí klademe na papírovou útěrku na talíři, aby nasál zbylý tuk. Můžeme podávat.

Tip k receptu

Jako příloha se výborně hodí štouchané brambory s jarní cibulkou a slaninou, bramborová kaše nebo krokety.
Do karbanátkové směsi můžete přidat burisony, vařenou pohanku apod.

přidejte na:
Sonia005

24. 06. 2011

Podobné recepty


Přidat recenzi
katka16031
velmi chutne karbanatky

22. 05. 2016, 18:58

majka
chuťovo vynikajuce zeleninové karbonátky

29. 06. 2017, 13:52

dušanka
karbonátky su jemne, lahodné

07. 10. 2017, 19:32

palino
vyborný recept

18. 11. 2017, 19:51

hanka
dobrý recept

21. 04. 2019, 19:33

Přidat komentář
Svetlana
vyskúšam

Svetlana 22. 05. 2016, 18:36

Vaříte rádi? Zajímá Vás zdravá výživa a vše kolem jídla? Pak ste tu správně. sRecepty.CZ jsou komunitním portálem, kde se setkávají uživatelé s podobnými zájmy.