Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Květákové karbanátky s parmazánem

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
20min 50min
Nutriční hodnoty
4296 kalorií 0.0g cukrů 57.0g tuků 143.0g bílkovin

Příprava

Květák si rozvaříme ve velkém hrnci bez pokličky, aby z něj odcházeli čpavé látky. Mezitím co se nám vaří květák, si ve velké míse najemno nastrouháme parmazána očištěnou mrkev. Uvařený květák scedíme a přídáme do mísy k mrkvi a parmazánu. Vidličkou rozmrvíme, poté přidáme vejce, petrželku, mouku a sůl s pepřem dle chuti. Mouku přidáváme postupně, dokud směs není hustá, aby se z ní daly tvarovat karbanátky. Necháme vychladnout. Poté navlhčenýma rukama tvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance a smažíme na pánvi nebo ve fritovacím hrnci v rozpáleném oleji. Karbánátky po vytáhnutí klademe na papírovou útěrku na talíři, aby nasál zbylý tuk. Můžeme podávat.

Bulb Tip k receptu

Jako příloha se výborně hodí štouchané brambory s jarní cibulkou a slaninou, bramborová kaše nebo krokety.
Do karbanátkové směsi můžete přidat burisony, vařenou pohanku apod.


Přidat na Pinterest
Sonia005

24. 06. 2011, Recept navštíven: 6476x


Přidat recenzi
katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
velmi chutne karbanatky

22. 05. 2016, 18:58

majka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chuťovo vynikajuce zeleninové karbonátky

29. 06. 2017, 13:52

Přidat komentář
Svetlana
vyskúšam

Svetlana 22. 05. 2016, 18:36

Facebook komentáře