Lasagne s cuketou, šunkou a mandlemi
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Cukety nakrájíme na podlouhlé pláty, osolíme a opepříme. Šunku nakrájíme na kousky. Petrželku a mandle nasekáme a smícháme je se strouhaným parmezánem a nastrouhanou kůrou z citrónu.
Ricottu smícháme s vejci, solí a pepřem a jednu lžíci rozetřeme na dno pekáčku. Na to rozložíme několik plátů lasagní. Poté dáme plátky cukety a zakápneme olejem. Přidáme polovinu ricottové směsi, lžíci petrželkové směsi, plátky lasagní, cuketu, olej, zbylou ricottovou směs, petrželovou směs a šunku. Horní část tvoří lasagne pokryté cuketou a posypané zbytkem petrželkové směsi.
Pečeme 40 minut na 180 °C.
Tip k receptu
Po vytáhnutí z trouby ještě necháme tak 10 minut odležet a teprve potom krájíme. Lasagne budou více držet při sobě a nerozbijeme je.
sonizna10. 02. 2016