Mamčin guláš
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
1h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
1128
kalorií
0.0g
cukrů
91.0g
tuků
78.0g
bílkovin
Příprava
Maso omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek a nakrájíme ho na menší části. Cibuli si očistíme a nadrobno nasekáme. Poté ji osmahneme na zahřátém oleji. Až je cibule pěkně zlatavá, přidáme maso a restujeme, dokud není po všech stranách opečené. Poté přidáme papriku, chilli a sůl. Vše zalijeme vodou a přihodíme kostky hovězího bujónu, sojovou omáčku a kečup. Vše spolu vaříme cca 0,5 h v tlakovém hrnci nebo 1-1.5h v normálním hrnci, dokud maso nezměkne. Poté jen guláš zahustíme jíškou podle toho, jak hustý ho chceme mít. Ještě chvíli necháme za stálého míchání povařit a můžeme podávat s čerstvou cibulkou.
Tip k receptu
Dle vaší chuti, můžete klidně dochutit guláš ďábelkou nebo jiným ostrým kořením. Je to velice snadno obměnitelný recept.
Šéfredaktor24. 07. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi
Lucie 06. 02. 2013, 20:47
© 2025, Railsformers s.r.o.