Mamčin guláš
Obtížnost
Čas přípravy
10min
Čas vaření
1h 30min
Celkový čas
1h 40min
Porce
Nutriční hodnoty
1128
kalorií
0.0g
cukrů
91.0g
tuků
78.0g
bílkovin
Příprava
Maso omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek a nakrájíme ho na menší části. Cibuli si očistíme a nadrobno nasekáme. Poté ji osmahneme na zahřátém oleji. Až je cibule pěkně zlatavá, přidáme maso a restujeme, dokud není po všech stranách opečené. Poté přidáme papriku, chilli a sůl. Vše zalijeme vodou a přihodíme kostky hovězího bujónu, sojovou omáčku a kečup. Vše spolu vaříme cca 0,5 h v tlakovém hrnci nebo 1-1.5h v normálním hrnci, dokud maso nezměkne. Poté jen guláš zahustíme jíškou podle toho, jak hustý ho chceme mít. Ještě chvíli necháme za stálého míchání povařit a můžeme podávat s čerstvou cibulkou.
Tip k receptu
Dle vaší chuti, můžete klidně dochutit guláš ďábelkou nebo jiným ostrým kořením. Je to velice snadno obměnitelný recept.
Šéfredaktor24. 07. 2009
Další recepty
Recenze
Přidat recenzi![Chybějící obrázek](https://srecepty.cz/assets/missing/users/medium-415acfedc42211f445dfe4561f9c3c295e328a0fc026e2c64168a784d61c9c4b.gif)
Lucie 06. 02. 2013, 20:47
© 2024, Railsformers s.r.o.