Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Mamčin guláš

Obtížnost Čas přípravy
10min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 1h 40min
Nutriční hodnoty
1128 kalorií 0.0g cukrů 91.0g tuků 78.0g bílkovin

Příprava

Maso omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek a nakrájíme ho na menší části. Cibuli si očistíme a nadrobno nasekáme. Poté ji osmahneme na zahřátém oleji. Až je cibule pěkně zlatavá, přidáme maso a restujeme, dokud není po všech stranách opečené. Poté přidáme papriku, chilli a sůl. Vše zalijeme vodou a přihodíme kostky hovězího bujónu, sojovou omáčku a kečup. Vše spolu vaříme cca 0,5 h v tlakovém hrnci nebo 1-1.5h v normálním hrnci, dokud maso nezměkne. Poté jen guláš zahustíme jíškou podle toho, jak hustý ho chceme mít. Ještě chvíli necháme za stálého míchání povařit a můžeme podávat s čerstvou cibulkou.

Bulb Tip k receptu

Dle vaší chuti, můžete klidně dochutit guláš ďábelkou nebo jiným ostrým kořením. Je to velice snadno obměnitelný recept.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

24. 07. 2009, Recept navštíven: 3132x


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Guláše máme u nás rádi. Je to nenáročné jídlo ač trvá delší dobu než se maso uvaří a když se toho udělá víc není problém to zamrazit nebo zavařit. My je máme ale raději s knedlíkama.

06. 02. 2013, 19:47

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
guláš je so všetkým čo má mať, vyborný

06. 12. 2016, 20:53

dušanka
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
chutný, dobrý guláš

25. 01. 2017, 19:04

palino
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
recpet na guľáš je dobrý

27. 02. 2017, 19:37

Přidat komentář
Ajaja
Já v poslední době zahušťuji gulášky (a nejen je) trochou instantní bramborové kaše - udělá to stejnou službu, chuťově mi to přijde lepší.

Ajaja 29. 11. 2009, 19:48

Jiřulka
Od maminky chutná vždy nejlépe

Jiřulka 09. 01. 2010, 14:32

Facebook komentáře