Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader
Další recept ›

Mamčin guláš

Obtížnost: Rating Rating Rating_gray Rating_gray Rating_gray

Čas přípravy: 10min , Čas vaření: 1h 30min
Celkový čas: 1h 40min , porce

1128 kalorií, 0.0g cukrů, 91.0g tuků, 78.0g bílkovin

Přidat na Pinterest

Příprava

Maso omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek a nakrájíme ho na menší části. Cibuli si očistíme a nadrobno nasekáme. Poté ji osmahneme na zahřátém oleji. Až je cibule pěkně zlatavá, přidáme maso a restujeme, dokud není po všech stranách opečené. Poté přidáme papriku, chilli a sůl. Vše zalijeme vodou a přihodíme kostky hovězího bujónu, sojovou omáčku a kečup. Vše spolu vaříme cca 0,5 h v tlakovém hrnci nebo 1-1.5h v normálním hrnci, dokud maso nezměkne. Poté jen guláš zahustíme jíškou podle toho, jak hustý ho chceme mít. Ještě chvíli necháme za stálého míchání povařit a můžeme podávat s čerstvou cibulkou.

Bulb Tip k receptu

Dle vaší chuti, můžete klidně dochutit guláš ďábelkou nebo jiným ostrým kořením. Je to velice snadno obměnitelný recept.

Šéfredaktor

24. 07. 2009, Recept navštíven: 2934x

Jak na kynuté těsto

Jak na kynuté těsto

Každý z nás má oblíbené různé druhy dobrot, někdo snídá koblihy, croissanty, makový či jiný závin nebo obyč...
Salátové zálivky

Salátové zálivky

Právě začíná a bude pokračovat sezóna mladé a čerstvé zeleniny, která obsahuje vitamíny a nerostné látky a...
Objevte batáty

Objevte batáty

Ačkoli se hlízy batátů objevily v Evropě dříve než brambory, nijak zvláštní oblibě se netěší. Dnes se spíše...
Výživa dětí po 2. roce života

Výživa dětí po 2. roce života

Děti po druhém roce života rostou pomaleji než kojenci, zároveň tedy relativně  klesá potřeba jídla, někdy ...
Mamčin guláš

Mamčin guláš

Maso omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek a nakrájíme ho na menší části. Cibuli si očistíme a nadrobno ...

Zobrazit všechny podobné recepty k Mamčin guláš Link-arrow
Thumb

Bramborové knedlíky ze syrových a vařených brambor

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a nstrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor mírně slijeme. Vařené a ...

Thumb.24761

Houskové knedlíky kynuté – s droždím

Do mísy prosejeme mouku a promícháme ji se solí. Do mléka přidáme droždí a vytvoříme kvásek, který necháme ...

Thumb

Houskové knedlíky kynuté – s práškem do pečiva

Do mísy prosejeme mouku, kterou promícháme se solí a práškem do pečiva. V mléce rozkvedláme vajíčko a přidá...

Thumb.20162

Knedlík hrníčkový

Rohlíky (nebo jiné bílé pečivo) nakrájíme na menší kostky a smícháme s moukou, mlékém, dvěma žloutky a se s...

Thumb

Vařené brambory

Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky a opláchneme ve studené vodě. Pak je vložíme do osolené vody, se ...

Thumb.1210

Vícezrnný domácí chléb

Nejprve si připravíme kvásek: do půl decilitru teplé vody rozdrobíme droždí, zasypeme cukrem a necháme v te...


Přidat recenzi
Lucie
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Guláše máme u nás rádi. Je to nenáročné jídlo ač trvá delší dobu než se maso uvaří a když se toho udělá víc není problém to zamrazit nebo zavařit. My je máme ale raději s knedlíkama.

06. 02. 2013, 19:47

katka16031
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
guláš je so všetkým čo má mať, vyborný

06. 12. 2016, 20:53

Přidat komentář
Ajaja
Já v poslední době zahušťuji gulášky (a nejen je) trochou instantní bramborové kaše - udělá to stejnou službu, chuťově mi to přijde lepší.

Ajaja 29. 11. 2009, 19:48

Jiřulka
Od maminky chutná vždy nejlépe

Jiřulka 09. 01. 2010, 14:32

Facebook komentáře