Mamčin guláš

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

1h 40min

Porce


Nutriční hodnoty

1128 kalorií
0.0g cukrů
91.0g tuků
78.0g bílkovin


Příprava

Maso omyjeme a zbavíme tučných částí a blanek a nakrájíme ho na menší části. Cibuli si očistíme a nadrobno nasekáme. Poté ji osmahneme na zahřátém oleji. Až je cibule pěkně zlatavá, přidáme maso a restujeme, dokud není po všech stranách opečené. Poté přidáme papriku, chilli a sůl. Vše zalijeme vodou a přihodíme kostky hovězího bujónu, sojovou omáčku a kečup. Vše spolu vaříme cca 0,5 h v tlakovém hrnci nebo 1-1.5h v normálním hrnci, dokud maso nezměkne. Poté jen guláš zahustíme jíškou podle toho, jak hustý ho chceme mít. Ještě chvíli necháme za stálého míchání povařit a můžeme podávat s čerstvou cibulkou.

Tip k receptu

Dle vaší chuti, můžete klidně dochutit guláš ďábelkou nebo jiným ostrým kořením. Je to velice snadno obměnitelný recept.

přidejte na:
Šéfredaktor

24. 07. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
Guláše máme u nás rádi. Je to nenáročné jídlo ač trvá delší dobu než se maso uvaří a když se toho udělá víc není problém to zamrazit nebo zavařit. My je máme ale raději s knedlíkama.

Lucie 06. 02. 2013, 19:47

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
guláš je so všetkým čo má mať, vyborný

katka16031 06. 12. 2016, 20:53

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
chutný, dobrý guláš

dušanka 25. 01. 2017, 19:04

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
recpet na guľáš je dobrý

palino 27. 02. 2017, 19:37

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
je to chutný dobrý guľáš

hanka 22. 06. 2018, 20:12

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi dobré

majka 08. 02. 2019, 20:40

Přidat komentář
Ajaja
Já v poslední době zahušťuji gulášky (a nejen je) trochou instantní bramborové kaše - udělá to stejnou službu, chuťově mi to přijde lepší.

Ajaja 29. 11. 2009, 19:48

Jiřulka
Od maminky chutná vždy nejlépe

Jiřulka 09. 01. 2010, 14:32