Ovocný krůtí tažín

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

10min
Čas vaření
55min

Celkový čas

1h 5min

Porce


Nutriční hodnoty

1986 kalorií
57.0g cukrů
36.0g tuků
150.0g bílkovin


Příprava

Cibuli, mrkev a petržel nakrájíme na tenké plátky.
Sušené meruňky a švestky nakrájíme na kousky.
Cibuli smažíme 8 minut na oleji, přidáme mrkev a petržel a smažíme dalších 8 minut. Poté přidáme utřený česnek a koření ras el hanout a po 30 vteřinách přilijeme vývar, rajčata a slitou cizrnu, sušené ovoce a 150 ml vody.
Osolíme, opepříme a vaříme 25-30 minut doměkka.
Krůtí maso nakrájíme na kousky velikosti sousta a osmažíme ho na pánvi. Poté ho na 5 minut přidáme do hrnce k zelenině.
Vmícháme med, sekaný koriandr a mandle nakrájené na hrubo.

Tip k receptu

Ras el hanout je směs koření obsahující nejčasněji skořici, kardamom, muškátový oříšek, hřebíček, kurkumu a chilli. Koupíme ho v obchodech specializujících se na koření nebo na internetu.
Pokrm podáváme s kuskusem a řeckým jogurtem.

přidejte na:
sonizna

19. 11. 2015

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
velmi zaujímavé

Svetlana 19. 11. 2015, 12:03

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
dobrý recept

katka16031 20. 11. 2015, 15:53

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
chutné

palino 24. 11. 2015, 14:55

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
vyskúšam

hanka 11. 02. 2016, 10:47

Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
po vyskúšaní robím toto jedlo veľmi rada

majka 24. 10. 2019, 20:38

Přidat komentář