Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
Ajax-loader

Pečená králičí stehna na česneku a slanině

Obtížnost Čas přípravy
30min
Čas vaření Celkový čas Porce
1h 30min 2h 0min
Nutriční hodnoty
286 kalorií 0.0g cukrů 22.0g tuků 25.0g bílkovin

Příprava

Stehna omyjeme a odblaníme. Prošpikujeme je slaninou, osolíme, nakmínujeme, opepříme a namažeme hořčicí. Na zbytku slaniny si orestujeme načištěný a nakrájený česnek. Poté tuto směs vložíme spolu s ostatním kořením do zapékací mísy a zalijeme vodou. Vložíme tam i králičí stehna a přikryjeme buď vrchním dílem zapékací mísy nebo alobalem. Pozvolna pečeme cca hodinu, dokud nejsou stehna měkká. Pak odstraníme poklici nebo alobal a stehna necháme dopéci, aby získala krásně zlatavou barvu.

Bulb Tip k receptu

Takto pečená stehna se výborně hodí k zelí a knedlíkům a dobře vychlazenému pivu.


Přidat na Pinterest
Šéfredaktor

30. 07. 2009, Recept navštíven: 14524x


Přidat recenzi
Thumb
Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star Restaurant_star
Vynikající recept, králíky děláme na mnoho způsobů, ale toto je teď náš absolutní favorit.
Přidané ingredience: -

Ivča 21. 10. 2012, 20:45

Přidat komentář
Jozef
Tak to je fajn papaničko.Jozef.

Jozef 19. 02. 2011, 12:03

Facebook komentáře