Pečená králičí stehna na česneku a slanině

Obtížnost

Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení

Čas přípravy

30min
Čas vaření
1h 30min

Celkový čas

2h 0min

Porce


Nutriční hodnoty

286 kalorií
0.0g cukrů
22.0g tuků
25.0g bílkovin


Příprava

Stehna omyjeme a odblaníme. Prošpikujeme je slaninou, osolíme, nakmínujeme, opepříme a namažeme hořčicí. Na zbytku slaniny si orestujeme načištěný a nakrájený česnek. Poté tuto směs vložíme spolu s ostatním kořením do zapékací mísy a zalijeme vodou. Vložíme tam i králičí stehna a přikryjeme buď vrchním dílem zapékací mísy nebo alobalem. Pozvolna pečeme cca hodinu, dokud nejsou stehna měkká. Pak odstraníme poklici nebo alobal a stehna necháme dopéci, aby získala krásně zlatavou barvu.

Tip k receptu

Takto pečená stehna se výborně hodí k zelí a knedlíkům a dobře vychlazenému pivu.

přidejte na:
Šéfredaktor

30. 07. 2009

Další recepty


Přidat recenzi
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
Vynikající recept, králíky děláme na mnoho způsobů, ale toto je teď náš absolutní favorit.
Přidané ingredience: -
Ivča 21. 10. 2012, 22:45
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení
jeden z velmi chutných spôsobov prípravy králika
hanka 07. 02. 2019, 21:13
Chybějící obrázek
Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Plná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení Prázdná hvězdička u hodnocení
vemi chutné pripravene kraličie mäsko
palino 27. 05. 2019, 12:45