Pečené kuře s paprikami a fetou
Obtížnost
Čas přípravy
Čas vaření
Celkový čas
Porce
Nutriční hodnoty
Příprava
Tři stroužky česneku prolisujeme, zbytek necháme v celku. Prolisovaný česnek smícháme s oreganem a šťávou z jednoho citrónu. Přidáme 3 lžíce oleje a připravíme si tak dresing. Osolíme, opepříme. Kuře omyjeme a na několika místech nařízneme. Použijeme dvě lžíce dresingu a kuře jím potřeme. Dovnitř kuřete dáme slupku z citrónu, který jsme vymačkali. Pečeme 30 minut na 200 °C.
Mezitím si nakrájíme papriku, cibuli a cuketu do velké mísy. Přidáme celé stroužky česneku. Zalijeme olejem a osolíme, opepříme. Tuto zeleninu nasypeme ke kuřeti, zalijeme zbylým dresingem a pečeme ještě hodinu. Poté z kuřete slijeme šťávu a smícháme ji s citrónem nakrájeným na skrojky, nasekanou mátou, rozdrobenou fetou, vařenou cizrnou a 10 minut povaříme. Kuře rozporcujeme, podáváme se šťávou a s brambory či pečivem.
Tip k receptu
Váha kuřete z receptu je okolo 1,6 kg – pokud máte kuře větší či menší, upravíte si dobu pečení.
sonizna09. 11. 2015